Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Grattis Paddy Crerand, 80 år!

En man som vaknade upp extra glad idag, får vi hoppas, är Paddy Crerand. Igår fick han se United slå Chelsea i London, idag är det hans 80-årsdag. Från supporterklubben vill vi önska ett stort grattis på dagen!

Paddy Crerand, under sin aktiva karriär oftast kallad Pat Crerand, kommer från Glasgow i Skottland.

Han spelade i Manchester United mellan åren 1963 och 1971, och när han la av stannade han kvar i United som tränare fram till 1976 då han blev manager för Northampton Town. Där blev det dock inte mer än en säsong, och det blev inte heller några fler tränarjobb efter det, istället klev han över till radio där han fortsatte jobba med fotboll.

Nuförtiden har han en uppskattad show på MUTV, enkelt kallad The Paddy Crerand Show. Han sitter också med och radiokommenterar Uniteds matcher på MUTV, något som är att rekommendera för den som har MUTV men av någon anledning inte har möjlighet att se en match.

Paddy Crerand

Som spelare var Crerand en central mittfältare som gjorde 397 matcher för Manchester United, något som i nuläget placerar honom som den som gjort 28:e flest matcher för klubben. Några vill påstå att han gjorde 401 matcher, och om man räknar med hans fyra matcher i Watney Cup stämmer det. Manchester United räknar dock inte med den cupen i sin officiella statistik, så då gör inte vi det heller. 15 mål lyckades han hur som helst göra på sina matcher för klubben, och han vann två ligatitlar, Europacupen och FA-cupen under sin som röd.

Med många år i klubben är det så klart kö för att få gratulera honom. En som gjort det i videoformat är ingen mindre än Sir Alex Ferguson.

Med sina många år på MUTV har det så klart blivit ett och annat misstag, United har delat en härlig video som ni ser här.

Stort grattis Paddy!