Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Michael Oliver dömer; Förändringar i spelschemat; David De Geas kontrakt dröjer

Embed from Getty Images

Pulsen stiger när söndagens rivalmöte rycker allt närmre. Nu står det klart vem som kommer att hålla i pipan under matchen. 

Michael Oliver dömer matchen mot Liverpool

Nu är domarna för Premier Leagues 27 och 28 matchvecka presenterade.

På söndag, när United tar emot ärkerivalen Liverpool, blir det Michael Oliver som kommer att hålla i pipan. Han kommer att döma tillsammans med kollegorna Stuart Burt och Simon Bennett. Fjärdedomare blir Andre Marriner.

Onsdagen den 27 februari, när United gästar Crystal Palace, blir det istället Martin Atkinson tillsammans med Lee Betts och Harry Lennard som ansvarar för domsluten. Fjärdedomare kommer att vara David Coote.

Derbyt flyttas

Den 16 mars skulle det varit Manchesterderby men det har blivit flyttat. Derbymatchen flyttas pga matcher i FA-cupen, något som också kommer att drabba vårt möte med Wolves. Eftersom United lottades mot Wolves i FA-cupens kvartsfinalomgång vet vi redan nu att ett av lagen kommer att spela semifinal samma vecka som de båda lagen skulle mötts i ligaspelet.

Förhandlingarna med De Gea fortsätter

Ännu verkar inte förhandlingarna mellan Manchester United och David De Gea nått sitt slut. Men chanserna om att nå en överenskommelse inom kort verkar nu ljusna.

David De Gea, världens tveklöst bästa målvakt, kom till United 2011 från Atletico Madrid. Han har sedan dess gjort sig till en av klubbens absoluta giganter, omtyckt av såväl lagkamrater som supportrar. Men till sommaren löper den nu 28-åriga spanjorens kontrakt ut och än så länge finns alltså inga nya kontraktsöverenskommelser. Manchester United nyttjade det nuvarande kontraktets optionsår redan i november i väntan på att ett nytt kontrakt skulle förhandlas fram. Således är alltså De Gea en del av klubben åtminstone fram till 2020.

Embed from Getty Images

Nu verkar det som att Manchester United blir allt mer villiga att möta De Geas och hans agentur GestiFutes högt ställda krav. Budet som lagts innefattar ett femårskontrakt med det totala värdet på över £90 miljoner med en veckolön på £350 000. En sådan överenskommelse hade gjort De Gea till en av klubbens bäst betalda spelare tillsammans med Sanchez och Pogba. Men det råder tydligen fortfarande vissa delade meningar om dem kostnader som är direkt sammankopplade med agenturen i fråga och som tros trissa uppå priserna ytterligare.

Sista ordet tycks inte vara sagt än. Fortsättning följer.