Ett välmående mittfält; Rashfords kontrakt; Brasse i frysboxen

Ander Herrera förklara nycklarna bakom ett välfungerande anfallsspel. Samtidigt avslöjar The Mirror att United ruvar på ett jättekontrakt för Marcus Rashford. Och vad händer egentligen med Fred?

Herrera om framgångsreceptet

Ander Herrera stod för en strålande insats i mötet med Chelsea under måndagen och krönte den dessutom med det så viktiga ledningsmålet. Spanjoren är en av många spelare som fått ett uppsving under Solskjaer, och prestationen på Stamford Bridge var tveklöst en av hans bästa i unitedtröjan. Framgångsreceptet menar han ligger i det hårda arbete han och mittfältskollegan Nemanja Matic gör för att släppa loss de offensiva spelarna.

Embed from Getty Images

”Vi springer mycket för att anfallarna ska uppskatta det, säger Herrera till Inside United, här återgiven av Manchester Evening News.

Ibland är det jobbigt, men så länge de gör mål och gör fansen glada, kommer vi fortsätta med det. Jag vet inte hur länge! Jag är nästan 30 och Matic är redan 30. Men så länge de fortsätter göra mål och vi vinner matcher så är det lugnt. Men vi kommer troligtvis behöva en lång semester efteråt!”

Herrera och Matic har tillsammans med Pogba blivit fundamentala pjäser i den mittfältskonstellation Solskjaer inrättat. Likaså Matic har växt sedan tränarbytet och en stor del i det tillskriver han just Herrera.

”Ander har allt en mittfältare behöver – särskilt en Manchester United-mittfältare som måste ha nästan allting – för att spela, vinna matcher och troféer, så jag uppskattar verkligen att spela med honom. 

http://gty.im/922465362

”Han har det tekniska och han är väldigt duktig i det taktiska, han springer väldigt mycket. Han hjälper laget och lagkamraterna, i det här fallet mig, då jag spelar bredvid honom,” säger Matic.

Diskussionen om huruvida spanjoren bör förses med kaptensbindeln har pågått under en lång tid och har nu på sistone intensifierats. Kanske ligger det någon kaptensklausul i det nya kontrakt som vi alla så ivrigt väntar på?

Sex nya år för Rashford?

Enligt, den kanske inte alltför trovärdiga källan, The Mirror, sägs det nu att United har gjort framsteg gällande Marcus Rashfords kontraktssituation.

Sedan tränarbytet i december har 21-åringen mer eller mindre cementerat sin plats i startelvan och svarat för åtta mål på de 15 senaste matcherna.

Embed from Getty Images

The Mirror skriver nu att Rashford själv har indikerat att han är villig att signera ett nytt avtal med klubben. Detta skulle isåfall innebära ett kontrakt på sex år och ett lönekuvert på uppemot 200 000 pund i veckan.

Om vi ska lägga ytterligare tillit till källan i fråga så skriver man även att Uniteds VD, Ed Woodward, inte är orolig över situationen och räknar med att kunna avsluta förhandlingarna inom de närmaste veckorna.

Rashfords nuvarande kontrakt sträcker sig till sommaren 2020.

Solskjaer tror på Fred

’50 million down the drain, as…

Nej, det är ju som rubriken skvallrar om inte Anthony Martial vi åsyftar den här gången. Utan frågan är om den raden inte snart passar bättre in på sommarens, sett till prislappen, jättevärvning, Fred.

Brasilianaren har inte alls fått det att stämma i United sedan ankomsten från Shaktar Donetsk i somras och har inte figurerat på planen sedan FA-cupens tredje omgång i mötet med Reading i januari. Det har dessutom bara blivit en start i Premier League de senaste tre månaderna, lägg därtill ett mål.

Embed from Getty Images

Trots detta menar källor till Manchester Evening News att 25-åringen ändå visar positiva tecken på träningarna men att det kommer krävas ytterligare tid för honom att anpassa sig och få mer speltid. Solskjaer är hoppfull om att få ut det bästa ur Fred och menar att det inte råder några som helst tvivel om att talangen finns där.

”Vi att det finns en väldigt duktig spelare i Fred och förhoppningsvis anpassar han sig till det engelska spelet, för det är inget snack om att han har talangen.”

Att spelare utifrån, kanske främst sydamerikaner, ibland har svårt att hitta rätt i England är något Solskjaer är väl medveten om, bland annat från sin tid som spelare.

”Det är många spelare som har kommit hit och haft det svårt de första månaderna. En av de bästa spelarna jag spelade med som hade det jobbigt var Diego Forlán. Juan Sebastián Verón var en annan. Två fantastiska spelare men det tog lite tid, men när de väl kom in i det så presterade dem. Så jag tror inte vi behöver vara oroliga över Fred, han kommer få sina chanser.”

Speldatum för FA-cupen

Speldatum och tid för kvartsfinalmötet med Wolverhampton på Molineux i FA-cupen är nu fastställt. Matchen kommer spelas lördag 16 mars, 21.00.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS