Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Southampton 3-2

Embed from Getty Images

Manchester United vann med 3-2 mot Southampton och tog tre oerhört viktiga poäng. Romelu Lukaku blev matchvinnare i slutskedet, då han skickade in sitt andra mål för dagen. Andreas Pereira skrev också in sig i målprotokollet.

Ibland är det enkelt att sätta betyg. Den här gången tycker jag att det är väldigt svårt. Det var en märklig match. United kunde ha vunnit stort men laget kunde lika gärna ha åkt på en tung förlust. Det fanns mycket i matchen att gilla men det fanns också mycket som var dåligt.

Ole Gunnar Solskjaers byten blev matchavgörande. Diogo Dalot kom in och satte fart på United medan Fred bidrog med förarbetet till segermålet. När bytena skedde tyckte jag att de var fel men med facit i hand är det svårt att argumentera för det.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 5,5

Det går inte att kalla det första målet för målvaktstavla men nog förväntar vi oss att David de Gea ska rädda. Frisparksmålet är inte mycket att göra åt och i övrigt har målvakten bara en strumprullare att ta hand om.

Ashley Young: 4,5

Har en aktiv del i båda Southamptons mål. Först ett uselt inkast som ger motståndarna bollen, sedan en frispark han inte behöver ge bort. Var utöver det också nära att ge motståndarna en straff. Bidrar inte överdrivet mycket offensivt och har stora problem mot Bertrand.

Chris Smalling: 6

Hamnar snett vid något tillfälle och har tur som inte ger bort en straff. Eller om det nu är tur, för han kommer ju alltid undan med tröjdragningarna. Är annars den i laget som vinner mest boll.

Victor Lindelöf: 6,5

Stark i luftrummet och oftast på rätt plats. Ger Smalling ett svårt läge vid något tillfälle och slår någon svag passning. Stabil men sämre än vanligt.

Luke Shaw: 6

Efter två stora matcher mot Liverpool och Crystal Palace, där jag tycker att han var lagets bästa i båda, kom han inte alls upp i samma klass mot sin gamla klubb. Fyller på fint framåt vid något tillfälle men inte tillräckligt ofta. Ger Valery lite för stort utrymme för skottet till matchens första mål.

Andreas Pereira: 7,5

Utbytt 82. 1 mål. 1 assist. ”Skjut inte,” var min tanke. Sedan skrek jag av glädje. Därefter la Pereira upp för Lukaku. Mål och assists förändrar matcher och Pereiras betyg skjuter i höjden med det offensiva bidraget. I första halvlek hotade han med ett par farliga inlägg. Samtidigt är han en del av ett mittfält som inte kontrollerar matchen i tillräcklig utsträckning.

Embed from Getty Images

Scott McTominay: 5

I en match United ska kontrollera kommer McTominays svagheter fram. Han är oftast på rätt plats och vinner en del bollar, även om jag tycker att han kan göra det bättre före Southamptons ledningsmål. Med bollen händer väldigt lite. Totalt en hygglig passningsprocent men de gånger han försöker sig på något lite svårare blir det sällan bra.

Paul Pogba: 5,5

Varnad. Inte alls samma dominanta mittfältare som vi har vant oss vid. Hade mycket boll men fick lite uträttat med den. Heller inte samma defensiva insats som i de senaste matcherna. Till råga på det missade han också en straff.

Alexis Sánchez: 4,5

Utbytt 52. Det är svårt att se en väg tillbaka för Alexis Sánchez. Vi vet inte hur allvarlig skadan är. Det vi däremot vet är att United blev markant bättre när Sánchez ersattes av en tonårig högerback. Innan dess hade Sánchez en bra passning till Shaw och inte så värst mycket mer.

Marcus Rashford: 5,5

Utbytt 90+4. Började fint med en lyckad dribbling, sedan blev det inte så värst mycket mer. Fyra avslut men inget på mål, ingen nyckelpassning, bara en lyckad dribbling.

Romelu Lukaku: 8

2 mål. Varnad. Matchhjälte med sina två mål och är även utan målen den anfallare som lyckas bäst matchen igenom. Utnyttjar sin fysik bra vid några tillfällen, något han gör för sällan.

Diogo Dalot: 7

Inbytt 52. 1 assist. Kommer in och sätter fart på laget. Först ett bra inlägg som Rashford borde ha förvaltat bättre, sedan en passning till Pereira som ger en gratisassist. Piggt inhopp som mycket väl kan ge honom en plats i startelvan mot PSG.

Fred: n/a

Inbytt 82. Kommer in slutskedet och ligger bakom Romelu Lukakus matchvinnande mål (märkligt nog har han inte fått en assist i statistiken, men jag gissar att det justeras i efterhand). Förhoppningsvis kan vi se tillbaka på det här inhoppet som en vändpunkt i Unitedkarriären.

Tahith Chong: n/a

Inbytt 90+4. Kom in sent, vann en frispark och sedan var Premier League-debuten över.