Besök på Carrington; Transferrykten; Lukakus tweet

Dagens nyhetssvep är kanske inte det matigaste, nåväl. Vi plockar bland annat upp ett transferrykte som var aktuellt för ungefär 20 år, tillsammans med ett mer dagsaktuellt. The Sun har även snickrat ihop en intressant story, det vill man ju inte missa.

Balagué på Carrington

Guillem Balagué är säkert ett känt namn hos många, och hos vissa inte. Spanjoren arbetar som journalist och författare och figurerar bland annat hos BBC. I en intervju med Manchester Evening News berättar han om vad han såg i samband med ett besök på Manchester Uniteds träningsanläggning, Carrington.

”Jag var på Carrington och pratade med bland annat Ander [Herrera] och Alexis [Sanchez], men jag fick även möjlighet att träffa Mike Phelan och Solskjaer, och atmosfären har verkligen förändrats. Det finns en känsla av sammanhållning, men också rättvisa, om du jobbar hårt kommer du få spela.”

Han jämför med hur det såg ut när Mourinho styrde skutan, där han ansåg att portugisen i mångt och mycket skapade sina egna problem.

”Jag fick känslan att Mourinho menade att han inte hade alla ingredienser, spelarna, kvaliteten, kanske till och med klubbstrukturen, för att utmana de allra bästa, så han skapade en atmosfär som var ohållbar i längden.”

Ja, det här kan nog de flesta hålla med om, inte sant?

Fergusons jakt på Buffon

Eftersom stort fokus just nu ligger på Paris Saint-Germain så kan vi passa på att stanna till vid Gianluigi Buffon. Den italienske målvaktslegendaren lämnade Turin och Juventus inför säsongen för Paris och lär med största sannolikhet dyka upp mellan stolparna i morgondagens möte. I en intervju med Rio Ferdinand till BT Sport förklarar Buffon att hans karriär hade kunnat ta en annan väg.

Hade du några erbjudanden från England?

”Ja, när jag var ung och spelade för Parma hade Ferguson bra koll på mig. Han studerade mig i två eller tre år och skickade ofta ut scouter för att bevaka mig. Men där och då var Parma allt för mig, så jag kände inte för att lämna.” 

2001 lämnade istället, den nu 41 år gamla Buffon, för Juventus, och resten där är som man brukar säga, historia. Han avslöjar dock att det fanns intresse från den blå sidan av stan när deras satsning började ta fart.

”Jag hade ett stort erbjudande från Manchester City när de började rusta. De ville att jag skulle bli deras första värvning, men jag stannade i Juve.”

Nya rykten om Sancho

Det verkar inte bara vara på planen Manchester United och Paris Saint-Germain ska göra upp. Nu kommer rykten från Telegraph i England att giganterna är redo att göra upp om superlöftet Jadon Sancho, för närvarande i Borussia Dortmund. Den 18-årige engelsmannen har på 32 matcher den här säsongen svarat för nio mål och 14 assists.

Embed from Getty Images

Prislappen för Sancho? Ungefär 100 miljoner euro. Och med tanke på att hans signatur är eftertraktad är det bara inställa sig på ett eventuellt budkrig, något som lär trissa upp priset ytterligare. Skulle en övergång bli aktuell kommer Sancho med största sannolikhet bli den dyraste engelska spelaren någonsin.

Enligt James Ducker på Telegraph skulle Sancho till United definitivt innebära slutet på Alexis Sanchez karriär i United.

Tvist mellan Lukaku och Pogba?

Spänn fast er, för nu blir det The Sun. Enligt uppgifter ska det ha rådit bitter stämning mellan Romelu Lukaku och Paul Pogba efter vinsten mot Southampton i helgen. Anledningen? Pogbas sumpade straff.

Lukaku stod på två mål när straffen tilldömdes, precis i slutskedet av matchen och kunde därmed ha säkrat ett hattrick om Pogba överlämnat den. Det sägs att fransmannen vägrat släppa den och att Solskjaer efter matchen behövde lugna ner spelarna. Lukaku ska efter detta ha erinrat Pogba om hur han hela tiden stod vid hans sida när det blåste som värst under tiden med Mourinho.

Mer parodiskt än så här kan det väl knappast bli. Och om vi tyder Lukakus tweet rätt här nedan, så känner han nog ungefär detsamma.

Födelsedag

Vi avslutar dagens nyhetssvep med att uppmärksamma Fred, som idag fyller 26 år. Grattis!