Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Cantona irriterade Neymars pappa; Dessa tränade inför Arsenal; Transferrykten

Imorgon spelas den sista ligamatchen före landslagsuppehållet, då United igen åker till London för att möta Arsenal på bortaplan. Det ser ut som att vi gör det med så många som fyra av de tidigare skadade spelarna redo igen. Dessutom rapporterar vi om att både Eric Cantona och Patrice Evra skaffat sig ovänner på grund av sitt firande i Frankrike, att United överdriver sina fans samt lite transferrykten.

Träningsuppdatering

Samtliga spelare som fanns tillgängliga till matchen mot PSG skall även ha tränat igår och därmed finnas tillgängliga till matchen imorgon, såvida ingen skadade sig på träningen. Eric Bailly som haltade av fanns med även han, det spekuleras i att han faktiskt inte var skadad när han gick av utan att det var ett sätt att försöka spara honom den förnedring det innebär att bli utbytt så tidigt.

Enligt Manchester Evening News fanns också Jesse Lingard, Anthony Martial, Nemanja Matic och Ander Herrera med på träningen, vilket är väldigt positivt inför matchen. Exakt status vet vi inte, om spelarna kommer vara redo för 90 minuter direkt eller om det blir bänken till en början.

Neymars pappa irriterad

Franska RMC rapporterar att Eric Cantona och hans vänner i sitt firande av Uniteds seger mot PSG skall ha gjort familjemedlemmar till Dani Alves, Marquinhos och i synnerhet Neymar upprörda. Unitedlegendaren satt inte långt från spelarnas familjemedlemmar och särskilt pappa Neymar skall ha blivit oerhört provocerad över firandet, som skall ha innehållit bland annat hyschande tecken från Cantona och hans sällskap.

Enligt RMC skall säkerhetsvakter ha fått kliva emellan för att undvika handgemäng. Cantona fick sedan komma ner till omklädningsrummet, där bland annat den här redan klassiska bilden togs.

Evra: ”Jag kommer ge dig en örfil”

Ingen kan ha missat hur Patrice Evra firade Uniteds avgörande mål i onsdags, tillsammans med bland annat Paul Pogba. Firandet föll dock inte alla i smaken, till exempel hans gamla lagkamrat från Monaco Jerome Rothen som anklagade Evra för att vara respektlös.

Och ja, Evra svarade på sitt eget sätt, genom att lägga ut en lång video på Instagram (på franska) där han bland att sa att han kommer örfila Rothen nästa gång de ses.

Evra utvecklade också att hans firande kom som svar mot en uppklädd fransman som satt bakom Evra och Pogba och konstant skrek Ici c’est Paris!” (”Här är Paris!”), när United då avgjorde vände sig Evra om och skrek Ici c’est Manchester!” (Här är Manchester!”). Detta var tydligen förskräckligt enligt Rothen. Utan att veta vad ”mind your own business” heter på franska så föreslår jag att han skall börja med det.

Upphaussade siffror gällande fans

John Duerden, som är en engelsk journalist som rapporterar från och om Asien för flera stora tidningar, har analyserat antalet fans som bland annat Manchester United påstår sig ha, framförallt med fokus på Asien men också sammanlagt världen över. Och för att uttrycka det milt så verkar det som att United, medvetet eller omedvetet, gärna påstår sig ha fler fans än det egentligen är matematiskt rimligt att klubben har.

Ur artikeln: ”Kina sägs ha 108 miljoner Unitedföljare. Om över 100 miljoner människor i Kina följer Man Utd i någon normal bemärkelse av ordet [följer], då borde klubbar som Real Madrid, Arsenal, Chelsea, Man City, Liverpool, Bayern München, Dortmund, AC Milan, Inter Milan, Juventus och PSG ha någonting som närmar sig den nivån också. Ja, det finns 1,4 miljarder människor i Kina, men ungefär en tredjedel – som bäst – kan anses vara fotbollsfans, så det tar snabbt slut på människor.”

Om knappt en halv miljard människor i Kina är fotbollsfans så får det anses osannolikt att över en femtedel av dem skulle ha United som favoritlag.

United har också för några år sedan beställt en undersökning som kom fram till att klubben har 659 miljoner ”följare” världen över, varav 325 miljoner från Asien-Stilla Havet-regionen.

Det verkar dock som att ordet ”följare” (definierat som ”människor som på något sätt har ett intresse av Uniteds resultat”) lite väl enkelt börjar kallas ”fans” när klubben pratar om dem.

För ”följare” var först en väldigt lös term, och enligt hur man definierade ordet faktiskt innehöll människor som egentligen håller på Uniteds värsta rivaler (de har ju också ett intresse av hur United presterar), men när klubben lanserade sin app förra året sa Uniteds managing director Richard Arnold att appen kommer göra att ”659 miljoner Manchester United-följare enkelt kan ansluta till klubben de älskar”. Här har alltså att vara intresserad av Uniteds resultat helt plötsligt blivit att man älskar klubben.

Bara för att sätta det i någon form av perspektiv; det finns lite drygt 7 miljarder människor på jorden – enligt Richard Arnold älskar alltså nästan 10 % av dessa Manchester United-fans. Nog för att alla borde vara det, men det blir skrattretande och oseriöst att påstå att United har så många fans.

Att påstå sig ha fler fans än man egentligen har lär ju vara extremt bra när det kommer till att skriva stora sponsoravtal. Frågan man kan ställa sig är väl dock om det är ett okej sätt att arbeta på? Läs gärna artikeln själv och fundera på om det är bra att United på en undersökning innehållandes 59.000 vuxna på bara några korta steg lyckades bli till att en officiell representant för United säger att klubben har 659 miljoner fans världen över.

Transferrykten

Vi avslutar med lite transferrykten. Stora saltkaret fram, för ingenting är i närheten av klart eller ens säkert att det på riktigt är aktuellt.

  • Enligt Manchester Evening News skall Gareth Bale fortfarande vara av intresse för United. Klubben skall vara överens med walesaren, och Bale vill att Real skall acceptera ett bud på 68 miljoner pund. Klubben sägs dock vilja ha 103 miljoner, en absurd siffra för en skadedrabbad 29-åring som gjort 13 mål och 5 assist på 34 matcher den här säsongen. Låt oss hoppas att Bale aldrig spelar i United.
  • Samma artikel säger också att United skall vara intresserade av Sporting Lissabons offensiva mittfältare Bruno Fernandes, som på sina 41 matcher den här säsongen gjort 23 mål och 13 assist. Inga summor för övergång nämns, men Chelsea och Liverpool skall vara konkurrenter om Fernandes.