Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Arsenal – Manchester United 2-0

Embed from Getty Images

Manchester United förlorade tungt mot Arsenal på Arsenal Stadium. I en match där United skapade de flesta och de bästa chanserna var det bara Arsenal som gjorde mål. Först Xhaka på ett långskott och sedan Aubameyang på straff.

Det var på många sätt en märklig match. United var stundtals väldigt slarviga och det var få spelare som stack ut positivt. Samtidigt var det ribba och stolpe ut för United – bokstavligt talat ett par gånger. Skruva på några detaljer och vi pratar om den här matchen i betydligt positivare ordalag.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 4,5

Visst, bollen skruvar sig äckligt men för mig är det första målet ett misstag från David de Gea. Du kan egentligen aldrig kräva att en målvakt ska rädda en straff. Men det skulle vara förbaskat trevligt om De Gea räddade någon straff då och då. Straffen idag är ingalunda omöjlig att rädda. I tillägg ger De Gea bort alldeles för många bollar med dåliga långpassningar. En match som världens bästa målvakt nog vill glömma.

Ashley Young: 6

Stabil men inte spektakulär. Ett fint inlägg i slutet, utöver det för lite involverad i offensiven.

Chris Smalling: 6,5

Sköter sitt uppdrag på ett okej sätt matchen igenom. Hamnar på efterkälken mot Lacazette (eller om det var Aubameyang, minns inte) tidigt i matchen men kommer tillbaka med en viktig tackling.

Victor Lindelöf: 5,5

En av Lindelöfs sämsta insatser den här säsongen. Hamnar snett några gånger och tvingas in i löpdueller från stillastående, även om han lyckas reda ut det de flesta gångerna. En helt misstajmad nick i slutet. Gör tidigt i matchen samma misstag som Bailly gjorde på ett av PSG:s mål på Old Trafford, men inspelet går förbi anfallaren.

Luke Shaw: 7

Återigen en fin insats av vänsterbacken. Flera fina inspel som kunde och borde ha resulterat i minst en assist. Defensivt följsam med många vunna tacklingar. Ger bort lite för många frisparkar, något han behöver jobba på att undvika.

Diogo Dalot: 6

Utbytt 71. Får återigen spela i en offensiv utgångsposition. Bidrar inte väldans mycket i offensiven. Blir bättre när hans utgångsposition justeras i mitten av första halvlek.

Fred: 7

En match som lovar mycket gott från Fred. Gör väldigt mycket som är bra. Tyvärr går han in onödigt aggressivt mot Lacazette, vilket ger anfallaren möjligheten att filma. Hänger lite med huvudet direkt efter 2-0-målet. Totalt ändå en bra match av mittfältaren. Insatsen idag och den mot PSG lovar gott inför framtiden.

Nemanja Matic: 5

Utbytt 80. Varnad. Gör comeback efter skada men såg inte ut att vara fullt redo. Vinner förvisso många tacklingar och slår någon bra passning. Men han blir överspelad alldeles för ofta.

Paul Pogba: 6

Varnad. Isolerad och utanför matchen i inledningen. Höjer sig när han flyttar in centralt. Bjuder på några riktigt fina passningar. Lyckas dock inte sätta den prägel på matchen som vi är vana vid.

Marcus Rashford: 5

Jag tycker att Rashford känns sliten. Den där riktiga skärpan finns inte i de avgörande lägena. Skotten går lite snett. Väntar för länge med att passa vid några tillfällen.

Romelu Lukaku: 5

En annan dag lämnar Lukaku planen som tvåmålsskytt och matchens bästa spelare. Idag blev han tyvärr målsumpare. Bör ge United ledningen på Shaws inspel i första halvlek. Bör kvittera på friläget i andra halvlek.

Anthony Martial: n/a

Inbytt 71. Kommer in direkt efter 2-0, då United känns uppgivna. Får inte många möjligheter att uträtta något för att vända matchen.

Mason Greenwood: n/a

Inbytt 80. Premier League-debut med ett sent inhopp då United är ganska uppgivna. Har mycket boll under sin tid på planen. Tyvärr dock på mittplan och där görs ju inga mål.