Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Du kan inte säga att vi var skitdåliga

Ole Gunnar Solskjaer har idag pratat med media inför morgondagens kvartsfinal mot Wolverhampton Wanderers i FA-cupen. Manchester Uniteds tillfälliga kunde komma med ganska positiva skadenyheter.

Idag dessutom lite Paul Pogba, lite Paul Scholes, lite Jesse Lingard och lite klubblags-VM.

Så ska vi förstås påminna om att det idag är lottning i Champions League! Klockan 12.00 börjar det och vi återkommer förstås med en omfattande lottningsrapport.

Solskjaers presskonferens

…skadeläget

  • Ander Herrera och Jesse Lingard har tränat den här veckan och får förmodas vara tillgängliga.
  • Phil Jones är tillbaka.
  • Romelu Lukaku har ont i en fot och kommer att bedömas på fredagen. Solskjaer hoppas att han ska vara tillgänglig.
  • Mason Greenwood har varit sjuk i veckan och inte tränat. Solskjaer hoppas att han ska kunna träna idag.
  • Anthony Martial har tränat bra.
  • Alexis Sánchez kommer tillbaka till Manchester på söndag. Han har varit hos sitt folk i Barcelona och fortfarande är det några veckor tills han kan vara tillbaka i spel. Matcherna mot Everton (21/4) och Manchester city (24/4) nämns som möjlig comeback. Solskjaer tror att vi kommer att få se det bästa av Sánchez när han kommer tillbaka.
  • Allmänt: ”Vi har ett beslut imorgon, vem är i matchform?”

…Champions League-lottning

”Vi är glada att vara vidare. Vi vet [snart].”

Vill han undvika ett engelskt lag i lottningen?

”Jag bryr mig inte riktigt om vilka vi möter. Vill du gå till final måste du besegra alla.”

Att fyra engelska lag är vidare i Champions League och två i Europa League tycker Solskjaer är bra för ligan. Solskjaer påpekar också att de engelska lagen har tagit sig förbi svåra motståndare.

…om Wolves

”Förra säsongen blev du imponerad av dem, hur de tog sig igenom Championship. De har spelare på högre nivå än Championship, vilket du kan se den här säsongen. De försvarar sig bra. Men på hemmaplan tar de spelet till motståndaren.”

…reaktion efter Arsenal

”Du bedöms alltid på resultat. Men vi spelade bra mot Arsenal. Vi har spelat mycket sämre och vunnit. Du kan titta bortom resultaten. Det är så konstigt. Väldigt besviken på resultatet mot Arsenal. Du kan inte säga att vi var skitdåliga.”

Skitdåliga, eller shit på engelska får du givetvis inte säga i England och det censurerades i MUTV. ”Oroa dig inte,” sa han skämtsamt till presschefen Karen Shotbolt om språkbruket.

…om landslagsuppehållet

”Jag kommer att ha några dagar hemma eller resa med familjen. De som har varit skadade måste träna hårt. De som har spelat mycket kommer antagligen spela med landslagen och kommer förhoppningsvis tillbaka hela.”

Grattis, Paul

Vi gratulerar Paul Pogba på födelsedagen. Premier Leagues bästa mittfältare fyller 26 år just idag.

Pogba själv firar födelsedagen med att ge dricksvatten till folk som behöver det. Fransmannen uppmanar allmänheten att donera pengar och lovar att dubbla det som samlas in.

Beklagar, Paul

Mindre roliga nyheter för en annan Paul, nämligen Paul Scholes. Igår kom nämligen beskedet att Scholes lämnar sitt uppdrag som manager för Oldham Athletic.

”Under den korta perioden sedan jag tog mig an rollen har det olyckligtvis blivit tydligt att jag inte skulle kunna arbeta som jag önskade och leddes att tro innan jag tog mig an rollen,” skriver Scholes i ett uttalande.

Inte så svårt att läsa mellan raderna här. Scholes är missnöjd med att han inte har fått frihet att utföra jobbet som han vill. Enligt Simon Stone på BBC är det framför allt ägaren Abdallah Lemsagam som i för stor utsträckning har blandat sig i Scholes arbete.

På presskonferensen idag sa Ole Gunnar Solskjaer att Scholes är inbjuden att komma till United för samtal.

Lemsagam har förstås sin version av verkligheten och beklagar att Scholes inte var villig att diskutera det hela.

Hemma hos Lingard

ESPN har varit på besök hemma hos Jesse Lingard.

Klubbarna vill inte ha klubblags-VM

Enligt den tyska tidningen Süddeutsche Zeitung är många europeiska toppklubbar, däribland Manchester United, missnöjda på Fifas planer på ett klubblags-VM.

Uniteds tankar till Nya Zeeland

Manchester United sänder sina tankar till alla som har drabbats av dagens terrordåd i Nya Zeeland.