Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen: Positiva signaler från sjukstugorna

Embed from Getty Images

Efter att ha gått i moll för drygt två veckor sedan återkommer nu lånekollen med något muntrare tongångar. Flera skadade spelare är på väg tillbaka i spel och flera spelare står för riktigt fina insatser i sina respektive klubbar. Dit hör självklart Dean Henderson men också Regan Poole och Ethan Hamilton. Poole har hittills spelat fulla minuter i Newport och får, till skillnad från vissa andra, värdefulla seniorminuter under bältet. En som inte får det är Tom Sang. Han verkar vara försvunnen.

Dean Henderson, Sheffield United

Snart måste vi, helt ärligt, börja ställa oss frågan om Manchester Uniteds just nu bäste målvakt spelar i klubben. Dean Henderson har de senaste två veckorna hållit nollan i fyra raka matcher och starkt bidragit till att Sheffield United nu har grepp om en direktplats till Premier League. Den enda plumpen i protokollet, för lagets del, kom då man kryssade i derbyt mot Sheffield Wednesday (0-0). Därefter har man besegrat Rotherham och Brentford med 2-0 samt tagit en tung skalp genom 1-0 mot toppkonkurrenten Leeds. Henderson psykades av hemmafansen på Elland Road men svarade med en hållen nolla. Framgångarna har inte gått Gareth Southgate obemärkt förbi. Englands förbundskapten uttryckte, när han presenterade EM-kvaltruppen, att Henderson kan bli aktuell för det engelska a-landslaget. Nu får han nöja sig med U21-spel. England möter Polen och Tyskland som uppladdning inför sommarens EM-slutspel i Italien.

Joel Pereira, KV Kortrijk

Har ännu inte debuterat i Belgien. Har spenderat sju raka matcher på bänken.

Kieran O’Hara, Macclesfield

Mellan stolparna då Macclesfield föll hemma mot topplaget MK Dons med 3-1. Revanscherade sig sedan genom att hålla säsongens femte nolla i bottenmötet med Yeovil i helgen. För gammal för spel i U21-landslaget och inte med i Irlands a-trupp.

Cameron Borthwick-Jackson, Scunthorpe United

Rapporteras börja träna för fullt idag måndag. Har missat nästan två månader med en knäskada.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Närmar sig även han comeback. Tillbaka i träning med Aston Villa som fortsatt har häng på en kvalplats.

Tim Fosu-Mensah, Fulham

Fick, för första gången sedan den 2 februari, speltid när Fulham tog emot Liverpool igår. Spelade 73 minuter som högerback utan att göra bort sig.

Regan Poole, Newport County

Får fortsatt stort förtroende i Wales. Spelade som en av tre mittbackar i förlustmatcherna mot Colchester (3-0) och Northampton (1-0) samt i hemmasegern mot Cheltenham (1-0) i helgen. Det betyder att Poole hittills spelat fulla minuter i alla matcher sedan ankomsten till Newport County.

Matty Willock, Crawley Town

Fick 76 minuter på mittfältet då Crawley besegrade Grimsby med 2-1 den 9 mars. Följde sedan upp det med att spela 90 minuter i 0-0-mötet med Mansfield. Här kvitterade Willock också ut sin första varning under sejouren i Crawley. I helgen, i bottenmötet med Crewe, gick det sedan sämre. Willock byttes ut i en match som Crawley förlorade med 6-1.

Callum Whelan, Port Vale

Har ännu inte debuterat för Port Vale och lär, om vi ska tro rapporterna, inte få göra det heller. Ännu ett bortkastat lån, med andra ord.

Tom Sang, AFC Fylde

I vår följetong ”vad gör Tom Sang i Fylde?” är svaret fortsatt oklart. Mittfältaren varken spelar eller gör något väsen av sig.

Zak Dearnley, Oldham

Startade på topp i bortamötet med Cambridge (0-0) och byttes ut efter 66 minuter. Bänkades mot serieettan Lincoln i helgen men fick hoppa in i det som blev Paul Scholes sista match som manager för Oldham. Lincoln vann med 2-0.

Ethan Hamilton, Rochdale

Missade hemmasegern mot Shrewsbury efter att ha blivit utvisad mot Luton veckan innan. Var tillbaka och spelade 90 minuter i 0-0-mötet med Oxford den 12 mars. Helgens möte med Accrington sköts upp på grund av en vattensjuk plan.

James Wilson, Aberdeen

Utbytt i paus med en befarad skada i bortamötet med Celtic den 9 mars. Skadan visade sig dock vara falskt alarm, för i FA-cupmötet med Rangers fick Wilson hoppa in med åtta minuter kvar. Bytet var taktiskt då Aberdeen ledde och slutligen vann med 2-0. I ligamatchen mot Livingston i helgen hoppade Wilson åter in, denna gång i 88:e minuten. Anfallaren har inte gjort mål sedan den 29 december och får mycket varierat med speltid.

Embed from Getty Images