Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Noel McFarlane är död

Embed from Getty Images

Vi nås av det tråkiga beskedet att Noel McFarlane har avlidit. Den irländska anfallaren McFarlane var en Busby Babe och FA Youth Cup-vinnare 1953. Han blev 84 år gammal.

Född i Bray på Irland skulle Noel William McFarlane flytta till Manchester efter att ha inlett karriären som juniorspelare i hemlandet. I United var han en del av det juniorlag som vann den första upplagan av FA Youth Cup 1953.

McFarlane öppnade målskyttet när United i den första finalen besegrade Wolves med 7-1 på Old Trafford. Han ökade på till 4-1 med sitt andra mål för dagen. Han spelade även i returen, då United säkrade titeln via 2-2 på Molineux.

Till skillnad från många av hans lagkamrater skulle McFarlane emellertid aldrig lyckas som seniorspelare. Han fick göra en match för Uniteds a-lag, då Tottenham besegrades med 2-0 i februari 1954.

McFarlane lämnade United sommaren 1956, då han flyttade hem till Irland för spel i Waterford. Han tvingades sedan lägga skorna på hyllan efter sjukdom. Senare gjorde han comeback på lägre nivå, bland annat med spel i Altrincham i Manchesters utkanter.

Våra tankar går till Noels familj och vänner.

Noel McFarlane är längst till höger på mittersta raden på bilden ovan. Han fotograferades utanför ett hotell i Nordirland tillsammans med Uniteds juniorlag säsongen 1953/54.

Noel McFarlane

Född: Den 20 december 1934, i Bray, County Wicklow, Irland
Död: I mars 2019
Till United: Juni 1951 (egen produkt, proffs april 1952)
Lämnade United: Juni 1956 för Waterford
Matcher/mål: 1/0
Landslag:
Titlar med United:
Titlar med andra klubbar:

Karriär

KlubbTidMatcherMål
Manchester United 1952-56 10
Waterford1956-?
Bray Wanderers 
Altrincham 
# Matcher och mål inkluderar enbart matcher i den inhemska ligan.