Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtrupp Watford – uppdaterad

Artikeln släpptes i sin första form vid 21.05, då utan Uniteds trupp hade samlats på spelarhotellet. Artikeln uppdaterades med det sista stycket (Truppen enligt MEN) vid 22.40.

Imorgon är det så äntligen dags igen. 16.00 är det avspark, Manchester United tar emot Watford, och frågan vi nu ställer oss är; vilka spelare finns tillgängliga för United?

Vid bortamatcher brukar det vara ett hyfsat enkelt jobb att veta vilka spelare som ingår i matchtruppen, detta då laget oftast reser dagen före och spelarna då syns antingen på tågstationen eller flygplatsen.

Imorgon har vi dock som bekant hemmamatch, och då brukar laget allt som oftast ses anlände till spelarhotellet kvällen före match. Vi har dock inte fått några sådana rapporter ikväll, så därför får vi använda uteslutningsmetoden med vad vi vet.

Målvakter

Ingen har rapporterats skadad, därför bör det rimligen bli de Gea i mål, Romero på bänken och Grant på läktaren.

Försvarare

Två skador bekräftade av Solskjaer här, på Matteo Darmian och Antonio Valencia. Situationen kring Valencia är mycket märklig, då han sagts vara skadad länge, spelade för Ecuadors landslag förra helgen och nu är skadad igen. Det är någonting som inte stämmer kring Valencia, vad vet i nuläget inte.

Bailly ådrog sig en ansiktsskada med landslaget, vi vet inte hur frisk han är. Solskjaer pratade i Uniteds app om att några spelare behöver en sista koll, Bailly kan vara en av dem.

Övriga skall vara friska, alltså väljer Solskjaer mellan Young, Dalot, Lindelöf, Smalling, Jones, Rojo, Shaw och så kanske Bailly då.

Mittfältare

På mittfältet, som jag här avgränsar som de som spelar mest som centrala mittfältare, skall det av allt att döma vare friskt nu. Så troligen finns samtliga redo, alltså dessa: Pogba, Herrera, Matic, McTominay, Fred och Pereira

Anfallare

Hit räknar jag de som brukar husera som yttrar och centrala anfallare, vilket gör att Juan Mata och Jesse Lingard hamnar i kategorin anfallare även om de kanske egentligen räknas som mittfältare. Och här är det mer osäkert.

Alexis har Solskjaer bekräftat saknas. Lingard stod över landslagssamlingen, men det verkar mest ha varit en försiktighetsåtgärd, Lukaku, Martial och Rashford fick lämna återbud till landslaget så där kan vi inte vara säkra heller, med Lukaku som den med mest problem vad det verkar.

Embed from Getty Images

Helt frisk skall alltså bara Juan Mata vara, men räkna med att Lingard, Martial och Rashford troligen finns tillgängliga trots allt.

Vi räknar med att det kommer klarna under morgondagen, och vi kommer rapporter om det i vår matchdagsblogg när så fort vi får besked.

Uppdatering 22.40.

Truppen enligt MEN

Enligt Manchester Evening News har 20 spelare setts anlända till spelarhotellet under kvällen, närmare bestämt dessa.

Målvakter: David de Gea, Sergio Romero, Lee Grant
Försvarare: Diogo Dalot, Ashley Young, Chris Smalling, Phil Jones, Marcos Rojo, Luke Shaw
Mittfältare: Ander Herrera, Andreas Pereira, Nemanja Matic, Scott McTominay, Fred, Paul Pogba
Anfallare: Juan Mata, Jesse Lingard, Anthony Martial, Romelu Lukaku, Marcus Rashford

Saknas gör de tre som är bekräftat skadade sedan tidigare (Alexis, Valencia och Darmian), dessutom saknas också både Victor Lindelöf och Eric Bailly.

Detta är ingen bekräftelse på att spelarna inte kan komma till spel, men det är en indikation. Bailly drog som sagt på sig en skada med landslaget, det kan vara den som håller honom borta.

Victor Lindelöf vet vi blev pappa så sent som i söndags, och hans fru berättade under torsdagen att det varit komplikationer inför födseln, men att Lindelöf dock tränat i veckan. Kanske har han helt enkelt fått dispens att spendera natten hemma, eller så kanske Solskjaer gett honom spelledigt helt, vi vet helt enkelt inte i nuläget. Intressant är dock att United under dagen lagt ut en intervju med Lindelöf, där han förklarar sig redo för en tuff match.

Vi får helt enkelt avvakta morgondagen.