”Sportchefen” kan komma inifrån; Spendera rätt; Huddersfield nedflyttade

Med mestadels fokus på matcher i helgen tar vi nu igen lite nyheter. Vi har bland annat uppdateringar kring ”sportchefen” som skall in, vi pratar också lite transfersommar och konstaterar att Huddersfield åker ur Premier League.

Sportchefsfrågan

Med Solskjaer på plats som manager är det nu återigen dags att vända blicken mot den där sportchefen det pratats om det senaste halvåret eller så. Fast det verkar inte riktigt bli en sportchef, fast vad vi skall kalla rollen på svenska känns än så länge inte helt fastsatt.

Director of Football är vad vi brukar kalla sportchef, men enligt Jason Burt på The Telegraph så är det mer av en ”Technical director” United vill fokusera på att få in. Och termen ”teknisk direktör” säger inte speciellt mycket på svenska.

Enligt Burt skall personen inte vara anställd över Solskjaer, utan jobba mer bredvid honom med fokus på långsiktighet vad gäller A-laget, utlånade spelare, akademien samt ha en påverkan på transfers, men inte kontroll över transfers.

Embed from Getty Images

Än så länge finns det ingen klar kandidat, men enligt Burt ser det nu ut som att United lägger stort fokus på att hitta rätt person som skall passa in, och att det pekar mot en internrekrytering av en före detta tränare eller spelare. Peter Schmeichel har tidigare sagt att det är en position han kan tänka sig att söka till, men det pratas också om att internrekrytera från inom klubben. Gällande intern tillsättning har det pratats om att John Murtagh, som är ansvarig för ungdomsutveckling, eller Tony Whelan som är assisterande chef på akademien, skulle kunna vara kandidater.

Inte spendera för spenderandets skull

Under José Mourinho spenderade United 360 miljoner pund på spelare, och sålde för endast 75 miljoner pund.

Solskjaer skall dock inte vara redo att spendera för spenderandets skull. ”United är en klubb som har pengar, men de som känner mig vet att jag kommer använda de på ett bra sätt” skall han ha sagt i en intervju med norsk tv, som BBC återger. I artikeln sägs också att stort fokus fortfarande ligger på att förlänga kontrakten för David de Gea och Marcus Rashford, som båda två ses som nyckelspelare i den trupp som Solskjaer vill bygga.

Embed from Getty Images

Samtidigt ryktas det stadigt om nyförvärv som skall kosta stora pengar, så som Jadon Sancho och Callum Hudson-Odoi, och enligt The Independent skall United vara villiga att backa Solskjaer med rekordsummor för att norrmannen skall få bygga det lag han vill ha. Det kan onekligen bli en spännande sillysommar.

Mer silly – United vill gå engelskt

När vi ändå pratar om pengar så kan vi också gå igenom att James Robson på Standard skriver att Solskjaer haft en extensiv lista på potentiella spelarrekryteringar, en lista som kommer minskas de kommande veckorna då klubben skall fokusera på de spelare man verkligen vill ta in.

Spelaren som skall toppa listan är just Dortmunds Jadon Sancho, där Callum Hudson-Odoi är ett andra alternativ om Dortmund vägrar sälja Sancho.

Även West Hams Declan Rice och Crystal Palaces Aaron Wan-Bissaka skall finnas högt upp på listan, när United vill knyta till sig nästa generation av engelska talanger.

Huddersfield nedflyttade

Efter 32 spelade matcher är det nu klart att Huddersfield inte kommer spela i Premier League nästa säsong. Med blott 14 inspelade poäng på dessa 32 matcher är det nu inte ens matematiskt möjligt för laget att hålla sig kvar. Detta innebär att sejouren i Premier League endast blev två säsonger lång.

Fun fact är att sist Huddersfield åkte ur högstadivisionen var 1972. Det följde man upp med att året efter åka ur även andradivisionen, och ytterligare två säsonger senare åka ur även tredjedivisionen. Återstår att se hur laget hanterar att åka ur högstadivisionen den här gången.

United möter Huddersfield i den näst sista omgången, låt oss hoppas att laget inte får någon frihetskänsla och gör en bra match då.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS