Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Wolverhampton Wanderers – Manchester United 2-1

Embed from Getty Images

Manchester United förlorade mot Wolverhampton på bortaplan med 2-1. Har ni hört det förut? Ja, det skedde senast för bara ett par veckor sedan – då i FA-cupens kvartsfinal. Vi fick en kopia på det resultatet ikväll.

Den här gången var det United som började klart bäst och kunde lett med både ett, två och tre mål innan paus. Men slarv, oförmågan att resa sig efter motgångar samt ett och annat hjärnsläpp skulle stå oss dyrt.

Vi får åtminstone gratulera Scott McTominay till sitt första seniormål och en väl godkänd insats. Utöver det har vi inte mycket positivt att bistå med i den här matchrapporten.

Den lovande starten

Manchester United tvingades lämna Marcus Rashford hemma efter att engelsmannen ådragit sig en skada. Anthony Martial, som klev av planen mot Watford senast med smärtor, var inte heller han 100% redo och placerades därav på bänken. Detta innebar en anfallsuppsättning bestående av Jesse Lingard, Romelu Lukaku och Diogo Dalot – långt ifrån den sexigaste vi ställt upp med denna säsong.

Efter att Nemanja Matic och Ander Herrera stått för varsin undermålig insats i lördags fick istället Scott McTominay och Fred chansen bredvid Paul Pogba på det centrala mittfältet.

Embed from Getty Images

United började matchen suveränt och kunde utan överdrift ha lett med 3-0 redan efter dryga 20 spelade minuter. Romelu Lukaku missade ett jätteläge när han nickade rakt på Rui Patricio i Wolves-kassen och Jesse Lingard borde även han ha förvaltat en nick klart bättre. Däremellan hade dock McTominay gett de rödklädda ledningen efter ett väldigt fint avslut utanför straffområdet.

Men, efter 25 minuter, satte David De Gea igång bollen genom att sätta Fred i spel utanför eget straffområde. Brassen missade i mottagningen, halkade, missade den efterföljande glidtacklingen och Raul Jimenez kunde friställa Diogo Jota som placerade in kvitteringen. Vem som klumpigt upphävde offsiden? Ashley Young. En spelare vi får skäl att återkomma till…

Kollapsen

Efter Wolverhamptons kvittering gick det inte att känna igen United för en enda sekund. Det gula hemmalaget åt upp United centralt och visste gång på gång hur de skulle avväpna de tafatta anfallen.

United inledde den andra halvleken bättre och skapade ett par lägen. Men, från ingenstans, fick planens överlägset sämsta spelare för sig den briljanta idén att ta sig själv av planen genom en huvudlös tackling mitt på planen. Ashley Young visades ut efter sitt andra gula, med allt rätt. Det här var – utan att överdriva – den sämsta insatsen jag någonsin sett Ashley Young stå får. Och då har han haft flertalet katastrofala insatser i den röda tröjan. Och han ska vara vår ”kapten”.

Embed from Getty Images

Efter detta var det totalt nattsvart. Bara mörker. Chris Smalling knäade in bollen i eget mål efter ett redan svagt ingripande i sekvensen innan och De Gea såg ut som en yr höna när han skulle ut och mota bort bollen.

Efter en så fin inledning, med bud på flertalet mål, är det inte många spelare som kan lämna den här matchen rakryggade. McTominay landar ett betyg på väl godkänt i min bok. Jag kan sträcka mig till att ge Dalot godkänt också. Sedan är det idel underprestationer.

Ashley Young med säsongens enskilt svagaste insats. Pogba och Smalling inte långt bakom. Lingard vill nog också blanda sig i. En stor suck… Ville de ens vinna idag?

Solskjaers roll

Inledningsvis kändes det som att Ole Gunnar Solskjaer hittat helt rätt med sin taktik och laguttagning – och så kan också ha varit fallet. Men när spelarna sedan underpresterar kraftigt är det en viktig uppgift som en tränare har att hitta lösningar för att ta sig ur de problemen. Det lyckades inte norrmannen med idag.

Embed from Getty Images

Han hjälptes inte av otaliga målsumpningar och ett rent ut sagt idiotiskt rött kort – men bytena som sedan efterföljde höll inte rätt nivå de heller. Att sätta in Phil Jones istället för Fred, och på så vis göra stora förändringar centralt i banan där vi redan var underlägsna, var märkligt. Särskilt i en situation där vi redan behövde gå offensivt för att ta de så otroligt viktiga tre poängen.

Att sedan plocka av Lukaku var också ett udda val. Vi behövde anfalla – varför plocka av vårt enda riktiga hot i boxen? Det var inte så att vi skapade målchanser på annat vis än via inlägg. Då borde belgaren vara kvar på planen, enligt mig.

Champions League – bara att glömma nu?

Jag vill verkligen dra till med ett kort och koncist ”JA” på den här frågan. Men jag vet bättre än att räkna ut Manchester United. Det blir tufft, riktigt tufft nu. Men mycket kan hända.

Vi har dock inte topp fyra-placeringen i egna händer nu. Inte på långa vägar. Vi är beroende av andra lags resultat, och det med ett redan tufft spelschema. Arsenal ser jag som i det närmaste klara med tanke på deras förmånliga sista matcher. Sedan får vi se vilka som lyckas plocka flest poäng av United, Spurs och Chelsea. Jag skulle inte tippa på oss i det här läget – men jag skulle inte heller räkna ut oss. Inte än.