Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lukaku funderar på framtiden; Pereira med månadens mål; 10 år sedan Macheda

Ett sent nyhetssvep på fredagskvällen. Vi har rapporter om att Lukakus agent pratat gott om nästan alla ligor i hela Europa, vi har fått nytt speldatum för bortamatchen mot Huddersfield, månadens mål för mars har utsett, Bruno Fernandes pratar vi om och slutligen kan vi med glädje rapportera att Premier League sagt nej till en förändring av Champions League.

Lukaku funderar på framtiden

En av Romelu Lukakus agenter, Federico Pastorello, har pratat med Sky Sports, och enligt agenten skall Lukaku diskutera sin framtid i Manchester United efter säsongen.

Enligt agenten är Lukaku helt fokuserad på att avsluta säsongen bra men att ”konkurrensen om tredje- och fjärdeplatsen i England är väldigt tight så låt oss se vad händer i framtiden vid slutet av säsongen.” Vidare säger Pastorello att Lukaku har tre år kvar på kontraktet (optionsåret inräknat) men att Lukaku är en person som gillar andra kulturer och annan fotboll, något man skulle kunna tolka som att agenten planterar för att Lukaku kommer lämna United.Det blir dock rätt uppenbart att ingenting konkret finns. Italien nämns, topplagen i Spanien nämns precis som att tyska ligan är en bra liga.

Det är inte omöjligt att detta är agentens förhandlingsstart för att Lukaku skall få ett nytt kontrakt med United. Hans anfallskollega som inte alls presterar sitter på runt 500.000 pund i veckan i lön, varför skulle Lukaku då inte få sin höjd rejält skulle man kunna argumentera för.

Att Lukaku verkligen skulle vilja lämna United tar jag för osannolikt. Han spelar ändå regelbundet i en storklubb som är inne i någon form av nystart, och vilken annan klubb skulle egentligen vilja lägga ut de pengar som krävs och ge honom mer betalt än vad han får i United? Just nu troligen ingen.

Huddersfieldmatchen flyttad

Uniteds match mot Huddersfield har flyttats från lördag 4 maj till söndag 5 maj för att visas på tv. Matchstart i Sverige blir 15.00 och den kommer då visas på Viasat och Viaplay.

Dock kan matchen behöva flyttas igen, om United avancerar till semifinal i Champions League. Blir det aktuellt återkommer vi om det.

Månadens mål för mars

Omröstningen för månadens mål i United är avklarad, och vinnaren var ganska självklar. Andreas Pereiras kvitteringsmål till 1-1 mot Southampton var den tämligen självklara vinnaren. Nedan ser ni målet i en hel drös vinklar.

10 år sedan Macheda

Aprop fina mål så är det idag exakt 10 år sedan Federico Macheda gjorde DET målet mot Aston Villa.

Sillyrykte

United skall vara redo att gå in för mittfältare i sommar, och enligt SportWitness som i sin tur hänvisar till två portugisiska tidningar, skall Sporting Lissabons Bruno Fernandes vara en av huvudkandidaterna för United.

24-åringen som huvudsakligen huserar som central offensiv mittfältare har spelat sammantaget 46 matcher hittills den här säsongen, och smällt in 26 mål som han kompletterat med 14 framspelningar – ett fantastiskt facit från den positionen.

United skall ligga i framkant för att signa spelaren, som har en utköpsklausul på runt 100 miljoner euro, men att han skulle kunna vara tillgänglig för runt 70 miljoner euro.

Premier League-klubbarna i möte

Idag, fredag, har Premier League-klubbarna haft ett möte som Sam Wallace på The Telegraph skrivit en artikel om, där det bland annat har diskuteras en än så länge inte föreslagen ”utökning” av Champions League, men en som det har diskuteras. En utökning som skulle gått ut på att gruppspelet skulle spelats med fyra grupper med åtta lag i varje istället för som idag, åtta grupper med fyra lag i varje. Detta skulle alltså gett samtliga lag 14 gruppspelsmatcher istället för 6, och att gruppspelsmatcher då även skulle kunna spelats på helger.

Varför kom då detta förslag, som ännu inte var ett officiellt förslag, till? Jo, för att exempelvis Juventus ordförande, Andrea Agnelli, som också är ordförande i European Club Association skulle vilja få ner antalet inhemska matcher och istället få fler matcher i Europa. Sannolikt för att tv-avtalet då skulle bli mer värt där, och tv-avtalet i Premier League av naturliga skäl skulle gå ner, något som för övriga Europa skulle vara toppen då Premier Leagues tv-avtal ger överlägset mest pengar.

Premier League-klubbarna behövde dock inte lång tid på sig för att konstatera att detta var ett dumt förslag, och att man därmed valde att förkasta det. En del av förslaget skulle också inneburit att vissa topplag skulle vara garanterade plats i vad vi då får kalla ”Champions League” inom citattecken. Ty om man kommer in utan prestation, då är man ingen mästare.

Wallace har skrivit två artiklar om ämnet. En före mötet som ni hittar här och även den efter mötet som länkats ovan och som ni också hittar här.

För den som är intresserad av den europeiska fotbollens framtid kan det vara intressant läsning. Det finns många viljor som de flesta verkar ha en sak gemensamt: ”mer pengar till mig”. Än så länge har Uefa och även de mindre klubbarna lyckats stå emot bildandet av meningslösa så kallade ”superligor”, men att det bakom kulisserna fortfarande jobbas för den utvecklingen blir tydligt om ni läser Wallaces artiklar. Förhoppningsvis slipper vi den tragiska utvecklingen med stängda ligor och så vidare.