Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kvartett på Camp Nou; Sommarens prioriteringar; Draghjälp från Goodison

Embed from Getty Images

I ett tämligen magert nyhetssvep rent nyhetsmässigt konstaterar vi idag att Barcelona haft storfrämmande. Ole Gunnar Solskjaer tog med sig sina närmaste män för att se Uniteds kommande Champions League-motståndare på plats. I övrigt konstaterar vi att United, föga överraskande, inte är villiga att sälja David de Gea och Paul Pogba och att vi fick viss hjälp inför slutspurten i ligan. Den kom från den blå sidan av Liverpool.

Finbesök i Barcelona

När Manchester United skulle möta PSG i Champions Leagues åttondel begav sig Ole Gunnar Solskjaer och vapendragaren Mike Phelan till Paris för att ta sig en titt på motståndet. Det mest spektakulära då var Phelans skapelse till mössa. Utfallet av besöket var hyfsat, om vi uttrycker det milt.

Igår, när FC Barcelona tog sig an Atletico Madrid, dubblade United insatsen. Solskjaer och Phelan tog med sig Michael Carrick och Kieran McKenna till Katalonien då fyra par ögon ju ser bättre än två. Herrarna flög privatplan ner och åtminstone de två som är högst i rang hade reserverade platser på det som ju är helig mark även för United.

Phelan hade skippat mössan denna aprillördag och fick tillsammans med sin chef se Barcelona ta en kontrollerad och stabil 2-0-seger och ta ytterligare steg mot en ny mästartitel.

Prioritet Pogba

I brist på riktigt konkreta nyheter så kan vi konstatera att att Daily Mirror verkligen slår på stortrumman när de konstaterar att United inte är intresserade av att sälja David de Gea och Paul Pogba i sommar. Duon ska vara United prioritet ett för United under sommarens transferfönster, det vill säga att man kommer att göra allt som står i klubbens makt för att inte behöva skeppa iväg duon. Då det gäller de Gea sägs förhandlingarna gå trögt, och där är det främst lönen som ställer till det. Pogba å sin sida har, om vi ska tro de citat som dyker upp nu som då, uttryckt sin önskan att spela i Spanien. Den som lever får se.

Embed from Getty Images

Den här dagen…

…för 46 år sedan gjorde Denis Law sin sista match för Manchester United.

…för 20 år sedan gjorde Ryan Giggs 1-1-målet i första mötet med Juventus i Champions League-semifinalen. Resten är, som det heter, historia.

…för ett år sedan inledde Paul Pogba det som skulle bli en av få minnesvärda vändningar under den förre managern.

Tack, Everton

Till sist kan vi konstatera att United idag fick viss hjälp i kampen om en plats bland de fyra bästa. Everton hade den goda smaken att besegra Arsenal med 1-o hemma på Goodison Park. Phil Jagielka, av alla människor, blev matchvinnare.

Res med oss till Manchester!