Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van der Sar utesluter inte återkomst; Oblak ersätter De Gea?

I dagens nyhetssvep rapporterar vi om en potentiell ersättare till David De Gea – om han beslutar sig för att lämna klubben. Vi skriver också om vad Edwin van det Sar har att säga om en potentiell framtid i klubben. 

I övrigt har Philippe Coutinho snackat upp onsdagens CL-match. Han pratar bland annat om Uniteds offensiva hot och att han är ”säker” på att Barcelona tar sig vinnande ur striden.

Van der Sar utesluter inte återkomst

Uniteds före detta stormålvakt, Edwin van der Sar, är för närvarande med och bygger upp moderklubben Ajax igen. Ett jobb han får mycket beröm för. Och vem kan klandra honom? Tillsammans med övriga i den holländska storklubben har de stått för en enastående säsong där de bland annat slagit ut Real Madrid ur Champions Leagues slutspel.

Van der Sar, som spelat hela 181 matcher för United och egentligen vunnit allt som går att vinna med klubben, har i en intervju med The Times pratat om framtiden. Och han utesluter inte en potentiell återkomst till klubben.

Embed from Getty Images

”Jag vet att United är en mycket större utmaning än Ajax. United är inte bara en stor och välkänd klubb, utan också ett världsomspännande varumärke – ändå, när du är inuti, är det fortfarande en familjär plats. Jag minns när jag kom från Fulham. Oj, det är United… men efter en dag kände du dig hemma.

”Du måste vårda det och Ole gör ett jättebra jobb med det. Men också Ed. Jag har den yttersta respekten för honom, vad han gör för klubben. Så jag behöver inte vara en stor man. Jag vill känna att jag bidrar, och du kan bara göra det för något du tror på. United är en speciell plats. Vem vet, så småningom? Men för de kommande åren är jag här”, svarar Van der Sar på frågan om en eventuell återkomst till United i någon form.

Det har länge pratats om att United, för första gången någonsin, ska anställa någon form av sportchef. Detta verkar bli till sanning nu i sommar. Det mesta tyder på att rollen ges till någon med koppling till klubben på ett eller annat sätt. På så vis skulle Van der Sar vara ett bra alternativ – särskilt då han också har erfarenhet av den typen av jobb. Men mest sannolikt blir 48-åringen nog kvar i Ajax, åtminstone ett par år till. Vilket han själv också framför i intervjun.

Coutinho självsäker inför CL-drabbning

Barcelona-spelaren och den tillika före detta Liverpool-spelaren, Philippe Coutinho, har talat om Champions League-mötet med Manchester United som spelas på onsdag kväll. Bland annat har han identifierat Uniteds styrkor och hot.

”Det är komplicerat att beskriva vad du måste göra för att vinna mot detta lag. För att börja med, Manchester United har en jättebra målvakt och stora spelare i anfallsspelet. Pogba och Lukaku är kapabla till att skada vilket försvar som helst och Pogba, framförallt, är en jättebra spelare.

”Vi måste vara väldigt försiktiga för att stoppa honom, för han kan generera en stor mängd problem för oss. Och jag tror att duellen mellan Piqué och Lukaku kommer att bli viktig i båda matcherna”, berättade Coutinho i en intervju som Manchester Evening News tagit del av.

Embed from Getty Images

Coutinho menar att United har haft en ojämn sista tid, men att laget har förbättrats avsevärt under Ole Gunnar Solskajer. Vad som blir viktigast i dubbelmötet är dock anfallsspelet, enligt brassen.

”För mig, nyckeln för båda lagen kommer att vara anfallsspelet. Det lag som vinner den kampen kommer att vara i semifinal – och jag är säker på att det kommer vara Barca. Om vi spelar med vår vanliga karaktär och stil, då kan vi vinna på Old Trafford.”

Oblak prioriteras – om De Gea lämnar

David De Gea har endast ett år kvar på sitt kontrakt med Manchester United efter den här säsongen. Klubben försöker allt jämnt att få till en förlängning med spelaren som av många anses vara lagets bäste, men det är allt annat än lätt – av tidigare rapportering att döma.

Nu menar den spanska tidningen, Marca, att United vet precis vem de vill ska ersätta 28-åringen om denne inte blir kvar i klubben. Det handlar om Atletico Madrids suveräne skottstoppare Jan Oblak, 26.

Marca skriver också att Oblak förväntas förlänga sitt kontrakt med det spanska huvudstadslaget den närmaste tiden. Men att det finns en viktig detalj att ta med sig – hans utköpsklausul på 100 miljoner euro kommer INTE att förändras.