Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Du får fråga honom

Dagen före match, då bjuder Ole Gunnar Solskjaer som vanligt på presskonferens. Detta nyhetssvep fokuserar till överlägset största del på vad norrmannen hade för besked.

Presskonferensen

Trots Uniteds dåliga form var det en leende Solskjaer som mötte journalisterna. På frågan om att det är svåra tider gav Solskjaer det självklara svaret: ”Man är aldrig glad när man inte vinner matcher.”

Han utvecklade med att säga att han är nöjd med spelet i flera av matcherna, och att United borde slagit både Arsenal och Wolves i ligamatcherna som nyss var, men att laget gjort för få mål och att spelarna längst fram kanske saknat det lilla sista det senaste.

…om ytterbackarna

Med Ashley Young och Luke Shaw avstängda vet vi att vi kommer få se nya ytterbackar. Antonio Valencia saknas givetvis, hans namn nämns bara i förbifarten och ingen ifrågasätter vad det är eller hur länge han kommer saknas.

Däremot sa Solskjaer att Matteo Darmian är spelklar, samt Marcos Rojo. Och ja, Diogo Dalot skall ju finnas tillgänglig om inget hänt som det inte pratades om.

…om övriga skador

Här bekräftade norrmannen att Ander Herrera saknas och att Nemanja Matic med största sannolikhet inte kommer till spel. Även Alexis Sanchez räknar Solskjaer bort, chilenaren tränar med laget och räknas som frisk, men verkar inte var i matchform än.

…om Ander Herrera

Som sagt saknas Ander Herrera imorgon också, han skall ha dragit på sig en muskelskada på träning (en annan muskel än den han skadade mot Liverpool) och kan kanske kan vara tillbaka till matchen mot Chelsea eller Manchester City.

Embed from Getty Images

Naturligtvis fick Solskjaer flera frågor om Herrera. Det rapporterades från BBC häromdagen att Herrera verkar vara på väg bort, enligt Solskjaer är dock kontraktssamtal igång men att han inte kan säga speciellt mycket.

Solskjaer drog sedan det enklaste svaret någonsin när han pressades vidare om situationen, nämligen ”Du får fråga honom”. Vilket ju inte är speciellt lätt, då United knappt låter sin spelare prata med media överhuvudtaget.

Även om Herrera skulle gå ut med att han lämnar i sommar kommer Solskjaer dock överväga honom i laguttagningar under resten av säsongen, när han har blivit frisk.

…om topp tre/fyra

Ole Gunnar tror att om United lyckas ta 15 poäng på de sista sex matcherna så kommer laget komma fyra, något som är hans mål i nuläget.

…om rotation

Norrmannen känner att han har möjlighet att vila en eller två spelare imorgon, trots att den är extremt viktig att vinna. Han rent ut bekräftade att det kommer bli några förändringar.

Presskonferensen i sin helet (minus första halvminuten ungefär) ser ni här.

Mer Herrera

Gällande Ander Herrera så har det varit mycket snack senaste dagarna, och till och med BBC:s Simon Stone har skrivit att spanjoren sannolikt kommer lämna United för att gå till PSG, en väldigt stark indikation på att det kommer hända. Det skall inte vara påskrivet och klart, men det skall behöva hända något extremt för att det inte skall hända, enligt Stone.

Enligt Simon Peach skall det vara Uniteds brist på kommunikation med Herrera som gör att han lämnar. Enligt Peach skall det ha varit tyst från United i tre månader kring årsskiftet, samtidigt som Herrera hade två andra erbjudanden på bordet. Jag tolkar detta som spinn från Herrera och hans agenter för att de inte vill få det att se ut som att Herrera är girig och bara går efter pengar.

Enligt James Robson på The Standard skall Evertons Idrissa Gueye vara möjlig som ersättare. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Teknisk sportchefsdirektör

Vi har skrivit det förut, att Leipzigs Paul Mitchell skall vara aktuell för den där rollen som ingen riktigt vet vad den skall kallas än.

Det nya nu? Att Arsenal och Chelsea också vill ha honom, vilket kanske inte är en jätteskräll. Rimligen bör de flesta klubbar vara intresserade av hans tjänster. Sedan tidigare vet vi att Red Bull vill göra honom till deras ”head of global football.

Förhoppningsvis kan det faktum att han härstammar från Manchestertrakten ge United ett försprång, om han anses som det bästa valet.

Grattis Bailly

Vår ivorianske mittback fyller 25 år idag. Vi säger grattis, och ber en stilla bön om att han skall börja spela mittbacksspel som att han är över 25 från nu.