Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Manchester Uniteds damlag kan säkra uppflyttning ikväll

Manchester Uniteds damlag möter ikväll Aston Villa på hemmaplan i säsongens fjärde sista match. United, som spelar i damligans andradivision, säkrar uppflyttning till FA Women’s Super League med en seger.

Avspark på Leigh Sports Village är klockan 20.00 (svensk tid) och matchen visas förstås på MUTV (sändningsstart 19.30).

United toppar just nu tabellen, med fyra poäng ner till tvåan Tottenham och åtta poäng ner till Charlton och Durham. Då har United dessutom en match till godo på de tre konkurrenterna. De två bästa lagen går upp.

United mötte Villa i lagets allra första ligamatch den 9 september förra året. Då blev det en utklassningsseger, 12-0. Så enkelt lär det inte bli idag.

”Villa har förbättrat sig massivt sedan september,” skriver Uniteds tränare Casey Stoney i Uniteds matchprogram. ”Det kommer att bli en av de tuffare matcherna vi har haft den här säsongen. Gemma Davies lag är organiserat och kommer att hota. Jodie Hutton är en väldigt bra spelare så vi måste vara uppmärksamma på henne.”

Nåväl, Villa må ha förbättrat sig. Något annat än en klar seger för United skulle ändå överraska stort. En seger ger laget chansen att säkra seriesegern hemma mot nästjumbon Crystal Palace på lördag (avspark 13.00, visas också på MUTV).

Mer intressant inför avslutningen är nästan om United kan nå milstolpen 100 ligamål under säsongen. Dit är det just nu 24 mål och det kan te sig som ett orealistiskt mål. Då ska vi dock komma ihåg att United i ligan snittar 4,75 mål per match och i de tre sista omgångarna väntar matcher mot ligans tre sämsta lag.

Några lagnyheter att tala om har vi inte fått, utöver att Stoney i matchprogrammet berömmer Katie Zelem, som blev månadens spelare i mars, och Leah Galton. En som alldeles säkert vill spela just ikväll är Kirsty Hanson. Den skotska ytterforwarden firar idag sin 21-årsdag. I början på säsongen var Hanson närmast given i startelvan men den senaste tiden har speltiden varit mer beskedlig.

Annars blir det intressant att se om Millie Turner fortsätter sin svit med att ha spelat varenda minut för Uniteds damlag. Vidare hoppas jag, som alltid, att vi får se Lauren James i startelvan.

Manchester United – Aston Villa

FA Women’s Championship, 17 april


Avspark: 20.00
Teve: MUTV