Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nicky Butt anklagad för våld; Young utsatt för rasism; Scholes anklagad för olovlig betting

Det har hänt mycket kring United de senaste dagarna, vi sätter därför in en extra nyhetsartikel för att rapportera om de saker som inte handlar om gårdagens match specifikt.

Tyvärr är det mestadels tråkiga nyheter, då Nicky Butt anklagas för att ha misshandlat eller överfallit en kvinna, Ashley Young har utsatts för rasism på nätet och Paul Scholes anklagas för att olovligt ha bettat på fotbollsmatcher.

Utöver dessa tråkiga nyheter kan vi också rapportera om en avstängning på Evertons André Gomes, att Anthony Elanga skall skall P17-EM och att Pogba om han säljs kommer bli riktigt dyr.

Nicky Butt anklagad för våld i hemmet

Strax före Uniteds match mot Barcelona igår nåddes vi av nyheten att Nicky Butt hämtats av polis, anklagad för assault, alltså att ha överfallit eller misshandlat en kvinna.

Vad vi vet har hänt är att polis kallades till ett hus i Greater Manchester vid 14-tiden lokal tid igår, på plats fanns en kvinna som hade ett mindre sår på handen, ett sår som hon inte behövde uppsöka sjukvård för.

Nicky Butt togs med till polisen och har senare släppts mot borgen fram till den 16 maj.

En talesperson för Butt har gett följande uttalande enligt James Ducker på The Telegraph.

”Mr Butt förnekar starkt alla anklagelser eller antydningar av ett överfall/misshandel och kommer fortsätta att samarbeta och assistera polisen i deras fortsätta utredningar.”

Butt är som ni säkert känner till chef för ungdomsakademin i Manchester United, men klubben har ännu inte gått ut med något uttalande om vad som hänt. Enligt Daily Mail (vars trovärdighet är sådär) skall United dock inte stänga av Butt, men vi lär få återkomma om det.

Young utsatt för rasism på nätet

Som så många gånger förr som kan idioter på internet inte låta bli att skriva rasistiska saker, denna gång är det Ashley Young som utsatts och plattformen är föga oväntat Twitter.

Enligt BBC skall United ”vidta starkast möjliga åtgärder de kan” mot de som skrivit kommentarerna.

Organisationen Kick it Out, som jobbar mot rasism inom fotbollen, ifrågasätter om Twitter kommer göra några seriösa försök att tackla problemen på deras plattform. Twitter har i BBC-artikeln gett några standardsvar som vi får anta innebär att de inte kommer göra någonting åt saken.

André Gomes avstängd mot United

United möter Everton mot söndag, och Liverpoollaget får klara sig utan mittfältaren André Gomes.

Portugisen som är inlånad från Barcelona har accepterat tre matchers avstängning för våldsamt uppträdande på stopptid mot Fulham, och första matchens avstängning blir alltså mot United.

Gomes har startat 24 av 34 Premier League-matcher för Everton den här säsongen och är att betrakta som helt ordinarie. Åtta av de tio matcher han inte startat kom i början av säsongen, då han var skadad. Sedan dess har han varit mer eller mindre given i Evertons startelva.

Mer än 130 miljoner pund för Pogba

En kort nyhet om Paul Pogba. United skall inte alls vara villiga att släppa fransmannen i sommar.

Spanska Marca har dock rapporterat att United skulle kunna tänka sig att släppa honom för runt 130 miljoner pund, något som Standards James Robson säger är alldeles för lite. Om United skulle kunna tänka sig att släppa honom skulle klubben begära mer pengar än så, enligt Robson.

Anthony Elanga till P17-EM

Den svenska ungdomsspelaren Anthony Elanga är en av 20 spelare som skall spela P17-EM för Sverige under maj månad. Hela truppen hittar ni på svenska fotbollsförbundets sida.

Mästerskapet spelas på Irland mellan den 3 och 19 maj och Sverige har lottats i samma grupp som Holland, Frankrike och England.

Scholes anklagad för olovlig betting

Avslutningsvis kan vi rapportera att även Paul Scholes står anklagad, dock för betydligt mildare saker än Nicky Butt.

Scholes står anklagad av FA för att ha spelat på fotbollsmatcher i England, något han som delägare att Salford City inte får göra. 140 bett på fotboll skall han ha lagt, under en period på fyra och ett halvt år (1246 dagar för att vara exakt), det är alltså inte någon spelgalning vi har att göra med.

Scholes har till 26 april på sig att lämna sin version.