Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Millwall – Manchester United 0-5

Om Millwall trodde att de skulle få en lätt uppgift när de klara seriesegrarna United kom på besök misstog de sig grundligt. United visade inga som helst tecken på att ta högerfoten från gaspedalen bara för att serien är vunnen, och fem mål senare kunde man lämna Millwall och rikta fokus mot nästa match, säsongens sista mot Lewes.

Sin vana trogen inledde United målskyttet både tidigt och distinkt. Idag var det Katie Zelem som la första bollen i hemmalagets nät, denna gången från straffpunkten efter att Leah Galton blivit fälld efter en raid in i Millwalls straffområde. Det var för övrigt Zelems tionde mål för säsongen, och hon har visat sig vara en notorisk målskytt likväl som vår mest kreativa mittfältare.

Andra målet för dagen kom sex minuter senare då Amy Turner, serverad en hörna av just Zelem, nickade in sitt första mål för säsongen. Det firades ordentligt både på plan och på bänken, och fler mål skulle det bli. Lizzie Arnot var ett konstant hot för Millwallförsvaret, och efter att han släppts lös att göra det hon gör bäst kunde hon i minut 23 servera Charlie Devlin ett utmärkt läge att göra 3-0 på sin gamla klubb, och Devlin gjorde inget misstag.

United gick till halvtidsvila med en fyramålsledning, detta efter att Zelem haft lekstuga i Millwalls straffområde en bra stund. Frustrationen tog snart ut sin rätt för Millwallspelarna, och Martha Harris tog själv hand om straffen som följde efter att hon dragits ner framför mål, och fick därmed liksom Turner göra sitt första mål för säsongen.

Andra halvlek fortsatte i samma dominanta anda för United och Millwall hade inte mycket att sätta emot. United gjorde slutligen 5-0 genom Jess Sigsworth på ännu en hörna. Fyra av fem mål kom alltså på fasta situationer, något som Casey Stoney efterlyst under hela säsongen så gissningsvis var det en ganska nöjd manager som firade segern efteråt. Värt att notera är också att Emily Ramsey fick göra sin första start för säsongen, debuten kom tidigare i år men detta var första gången Sio Chamberlain började på bänken och gjorde plats i mål för Ramsey, som förvisso inte hade speciellt mycket att göra, men höll nollan likväl.

Nästa match, den sista för säsongen, spelas mot Lewes den 11 maj hemma på Leigh Sports Village.