Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferdinand nästa rykte; Baillys skada bekräftad; De Gea, Henderson och Oblak

Dags för nyhetssvep. Idag pratar vi om att Rio Ferdinand ryktas till Manchester United igen, vi har fått Baillys skada bekräftad, det pågår ytterligare turer i Cirkus Pogba samt att vi pratar en hel del om målvakter.

Ferdinand nästa rykte

Vad har Paul Mitchell, Andrea Berta, Edwin var der Sar och Mike Phelan gemensamt? De, och ett par namn till faktiskt, har alla ryktats (mer eller mindre trovärdigt) att bli den som tas in som teknisk direktör i Manchester United

Enligt Sky Sports lägger vi nu ytterligare ett namn till på den listan, nämligen Rio Ferdinand. Enligt Sky skall Ed Woodward ha diskuterat positionen med den gamle mittbacken, och skall vilja ha en kandidat som förstår klubben, något som Ferdinand ändå bör göra efter sina tolv år som spelare i Manchester United.

Woodward sägs vilja ha en person på plats innan säsongen börjar, något jag hoppas betyder innan försäsongen börjar så att Solskjaer får hjälp med att värva in rätt spelare under sommaren.

Baillys skada bekräftad

United har på officiella hemsidan bekräftat att Eric Bailly har en allvarligare ligamentskada i höger knä, något som kommer hålla honom borta från de sista matcherna under säsongen såväl som de Afrikanske mästerskapen som spelas i Egypten i sommar.

Exakt när Bailly skall vara tillbaka i full träning finns ännu inga besked om, så vi får se om han finns med när försäsongen drar igång i juli.

Pogba sägs vilja lämna i sommar

En annan vi får se om han finns med när försäsongen drar igång är Paul Pogba. Det kommer som vanligt ständiga rykten kring fransmannen, nu senast är det Miguel Delaney på The Independent som skriver att Pogba skall vara desperat efter en flytt till Real Madrid i sommar.

Anledningen skall vara att Pogba, som fyllde 26 i mars, inte vill spendera sina bästa år med att inte utmana om troféer. 130 miljoner pund sägs kunna få United att lyssna. Vi lär få anledning att återkomma om detta, möjligen ända till deadline day i augusti.

Dean Henderson skall prata framtid

Det kan argumenteras för att en av Manchester Uniteds hetaste spelare för tillfället spelar tävlingsfotboll för en annan klubb den här säsongen. Dean Hendersons kurva pekar spikrakt uppåt, han blev uttagen i årets lag i League One förra säsongen och i Sheffield United har han den här säsongen varit andradivisionens bästa målvakt, något som gör att laget nästa säsong spelar i Premier League för första gången sedan 2007.

Embed from Getty Images

Enligt Manchester Evening News vill Henderson fortsätta med Sheffield United även i Premier League och skall i veckan diskutera med United om en eventuell förlängning av lånet med ytterligare ett år. MEN skriver också att United kan börja med nya kontraktsförhandlingar med Henderson, som har kontrakt över nästa säsong med option på ytterligare ett år. Det skall dock vara oklart om dessa förhandlingar kommer inledas redan nu, eller om United har lite is i magen.

Situationen kring David de Gea och hans kontrakt (som går ut efter nästa säsong) kommer naturligtvis påverka Hendersons möjligheter att bli förstemålvakt i Manchester United. Om spanjoren skriver på ett femårskontrakt med United kommer det naturligtvis bli svårt för Henderson att ta sig förbi honom i rangordningen inom överskådlig framtid.

Om engelsmannen gör en bra säsong i Sheffield i Premier League nästa år kanske han dock kan vara lösningen på målvaktsfrågan, men det beror så klart på Hendersons utveckling.

Oblak in?

Vi har redan pratat om två målvakter, varför inte en tredje?

Nu är det ESPN som hävdar att United vill ha Jan Oblak som ersättare för David de Gea. Oblak förlängde sitt kontrakt med Atletico Madrid för bara två veckor sedan, men hans utköpsklausul skall ligga på runt 100 miljoner pund, pengar som United skall vara villiga att betala för den slovenske landslagsmålvakten.

ESPN verkar dock lite ambivalenta i sin artikel, då de avslutar den med att konstatera att Oblak troligen inte kommer lämna Atletico för något annat än en Champions League-klubb, och det ser United inte ut att bli till nästa säsong.

Lukaku inte här för att underhålla rykten

En kort notis om Romelu Lukaku, som på frågan om han kommer stanna i United svarade att han inte vet, och att han inte är här för att underhålla rykten samt att han fortfarande har kontrakt. Ett icke-svar med andra ord.