Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

John O’Shea slutar

Vi nås idag på eftermiddagen att en Unitedikon lägger av. Samma dag som han fyller 38 år har John O’Shea bekräftat att han slutar med fotboll.

393 matcher och 15 mål blev det för John O’Shea i Manchester United mellan 1999 och 2011, detta efter att ha anslutit till juniorlaget som 17-åring 1998. Under sina första säsonger hann irländaren också med lån till Bournemouth och Royal Antwerp innan han på allvar etablerade sig i A-truppen.

Under sina tolv år i klubben vann O’Shea Premier League fem gånger, Champions League en gång och ligacupen en gång.

Embed from Getty Images

Mest naturlig var han som mittback, men i Manchester United spelade han faktiskt på samtliga positioner, från målvakt efter att Edwin van der Sar skadat sig när alla byten var gjorda fram till anfallare vid något enstaka tillfälle. Majoriteten av matcherna höll han dock till i backlinjen, om än inte så ofta i mittförsvaret som han säkert själv hade önskat – men O’Shea är inte mannen som klagar, han gör vad tränaren anser är bäst för laget.

Mellan 2011 och 2018 spelade han för Sunderland och han var också lagets kapten under flera år. När han förra sommaren lämnade Sunderland skrev han på för Reading, där blev det dock endast åtta ligamatcher innan han nu alltså bestämde sig för att gå i pension.

Utöver spel i sina klubblag representerade han Irlands landslag 118 gånger