Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik april 2019

Uniteds sämst månad under säsongen 18/19, ja så illa var faktiskt april. Sju spelade matcher gav endast fyra gjorda mål på hela månaden, varav två på straff. Kort fortsatte United däremot fortfarande att dra på sig, ett snitt på två per match faktiskt.

Speltid

23 spelare beträdda fotbollsplanen iklätt Manchester Uniteds ställ under april månad. Av de 25 spelare som anses tillhöra A-truppen var det bara Antonio Valencia, Sergio Romero och Lee Grant som inte fick chansen att bidra, och från reservlaget var det endast Mason Greenwood som fick vara med och spela. Dock fick Greenwood blott 15 minuter i slutet av månadens enda segermatch mot West Ham.

De tio spelare med mest speltid var dessa:

David de Gea och Paul Pogba de enda som spelade samtliga minuter alltså, och ur svenskvinkel är det rolig att Victor Lindelöf fortsätter ha Solskjaers förtroende, även om han fick byta position en del under månaden.

Efter topp tio följde dessa tio spelare i speltid.

Längst ned på listan hittar vi Greenwood med sina 15 minuter, Alexis Sanchez med 45 (fördelat på tre inhopp) och Eric Bailly som fick 71 minuter i sin comeback mot Chelsea innan han skadades igen.

Mål och assist

Fyra mål på sju matcher – inte i närheten av godkänt för Manchester United. Scott McTominay och Juan Mata stod för spelmål i varsin ände av månaden, och Paul Pogba gjorde två straffmål mot West Ham. Fred spelade fram Scotty McT till hans mål, Luke Shaw spelade fram Mata till hans.

Det var allt, och därför inte ens värt en större överblick med förtydligande bild.

Månadens buse

Manchester United fortsätter dra på sig gula och röda kort den här säsongen. Faktum är att det kan vara den statistik som mest särskiljer United från de övriga topplagen i Premier League.

Sett över hela säsongen, med nu 36 omgångar spelade, United dragit på sig 69 gula och 4 röda kort. Vad gäller varningar är bara Watford och Southampton som dragit på sig fler, och det är bara Everton som med sina 5 utvisningar dragit på sig fler röda kort.

De övriga topplagen då?

Manchester City – 41 gula, 1 rött
Liverpool – 37 gula, 2 röda
Tottenham – 51 gula, 1 rött
Arsenal – 66 gula, 2 röda
Chelsea – 48 gula, 0 röda

Arsenal ligger relativt nära United, men har ”bara” två utvisningar mot Uniteds fyra. De övriga topplagen har antingen varit betydligt snällare eller favoriserats av domarna på ett annat sätt än United.

April månads buse i United får anses vara Ashley Young, som drog på sig rött (efter två gula) mot Wolves och sedan ett gult även mot Southampton. Luke Shaw är dock nästan än mer imponerande, som på sina fyra spelade matcher drog på sig tre varningar. Med tanke på att han missade tre matcher den här månaden på grund av just avstängning är disciplinen något som Shaw måste jobba med inför nästa säsong.

Uniteds gula och röda i sin helhet för april ser ut som följer.