Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Vi försöker hitta en ”feel-good” faktor

Embed from Getty Images

Det är fredag, vilket innebär presskonferens med Solskajer inför söndagens möte med Huddersfield, som för övrigt är säsongens sista bortamatch i ligan. 

Det blir bland annat fokus på David de Gea, skadeläget och som alltid, en liten blick mot sommaren.

Solskjaers presskonferens

…om de Gea

Det har, som bekant, stormat rejält kring David de Gea och hans insatser på sistone. Det har radats upp tavlor som, när vi sammanfattar säsongen, troligen kommer vara en bidragande faktor till en eventuell missad topp fyra-placering. Inte helt oväntat inleddes presskonferensen med en fråga om just David de Gea.

Kommer han spela på söndag?

”Det tror jag, eller det kommer han. Sergio [Romero] har varit skadad. Men David har tränat på bra och han vill visa vilken bra målvakt han är. Det är bara kolla på hans insatser över åren så förstår man vilken fantastisk målvakt han är. Hela målvaktsgruppen har haft bättre tider, men de hanterar det med deras erfarenhet.” 

…om skadeläget

Solskjaer är tydlig med att han inte kommer gå in på vilka spelare som är skadade eller eventuellt kommer saknas inför söndag. Men de spelare vi kan utesluta, enligt Physioroom är Eric Bailly, som skadade knät i matchen mot Chelsea och Sergio Romero, också han har problem med ett knä. Spelare som i nuläget är osäkra är Phil Jones, Chris Smalling, Romelu Lukaku, Jesse Lingard, Antonio Valencia och Marcus Rashford.

”Vi har några skador och fortfarande några dagar på oss att utvärdera vilka som är redo, vi har haft en vecka spelledigt nu, vilket har känts lite konstigt, ingen veckomatch. Men det har varit några viktiga dagar som vi känner att vi behövde efter matchen mot Chelsea.”

Ser vi baksidan av det intensiva spelet du implementerade när du kom in nu i slutet av säsongen med tanke på alla skador?

”Det tror jag inte, men nu mot slutet tränar man inte lika hårt, speciellt under en lite tyngre period, det är mer fokus på det kvalitativa och försöka hitta självförtroende med till exempel avslutsövningar. Man vill komma in i omklädningsrummet efter träningarna med en bra känsla. Vi försöker hitta en ”feel-good” faktor.”

…om målproduktionen

”Vi har inte gjort tillräckligt med mål ett tag nu, det är sånt som händer. När jag kom in var vi väldigt effektiva och skapade mycket chanser samtidigt som David var fantastisk i målet, vi släppte inte in många mål. Nu går det emot oss, men man ska inte bara stirra sig blind på resultaten för prestationerna har inte bara varit dåliga. Ibland är det stolpe ut, ibland stolpe in.”

Är det spelarna i laget som ska göra skillnaden nästa säsong eller kommer du ta in nya spelare?

”Vi har målskyttar i laget, både i anfallet och på mittfältet och dessutom ungdomar som vill ta för sig. Förhoppningsvis kan vi få se Mason [Greenwood] nu i slutet på säsongen. Han kommer inte vara med mot Huddersfield nu på grund av skada, men troligtvis i sista matchen mot Cardiff.”

Embed from Getty Images

Är du oroad över Anthony Martials situation?

”Anthony har massor med mål i sig, det är vårt ansvar att få igång honom igen. Jag tror vi kommer få se honom göra mycket mål för United framöver.”

…om transfers

Med ingen sportslig ledning på plats, kommer du ha sista ordet i vad som händer på transfermarknaden?

”Jag kommer ha inflytande i om spelare kommer eller lämnar, ja. Vi har regelbundna möten och jag är nöjd med den pågående processen. Vi ska ju värva ungefär 250 spelare känns det som om man lyssnar på utomstånde. Men förhoppningsvis kan vi få in spelare som ni inte har skrivit om.”

Hur påverkar en utebliven Champions League-plats?

”Det är en tuff tid nu, men spelare vill alltid komma till United, oavsett om vi har Champions League att locka med eller inte. De vet potentialen som finns i den här klubben. De vet att vi kommer komma tillbaka. Det är upp till mig att vi tar oss dit igen.” 

”Men man lär sig också om spelarna i truppen varje dag. Det är både positiva och negativa överraskningar. Det gäller också för spelarna att visa att de vill vara med i återuppbyggnaden av Manchester United.”

Försäsongen på Strive

Streamingtjänsten Strive Sport har meddelat att man kommer sända International Champions Cup i sommar, en försäsongsturnering som inkluderar lag som Manchester United, Real Madrid, Juventus och många fler. Sammanlagt kommer 18 matcher spelas i 17 olika städer runt om i världen, däribland Stockholm.

Uniteds matcher lär med största sannolikhet även sändas på MUTV.

United länkas med Dembélé

Embed from Getty Images

Det är franska L’Equipe, här återgiven av Manchester Evening News, som skriver att United visar intresse för Lyons anfallare, Moussa Dembélé. Enligt uppgifter ska Solskjaer redan ha tagit ett första steg i att signa 22-åringen då scoutrapporter ska ha visat fina indikationer på att Dembélé kan vara något för Solskjaers bygge.

Skilda meningar mellan Moyes och Stam

David Moyes, som tränade Manchester United i en knapp säsong efter att Ferguson tackat för sig, menar att United stått still i utvecklingen sedan han lämande.

”Sedan jag lämnade har inte mycket hänt. Man säger fortfarande att det måste till förändringar. De har knappt utnyttjat tiden till något vettigt från det att jag lämnade fram till nu.” Säger David Moyes till Talksport

Den före detta United-ikonen, tillika mittbacksgeneralen, Jaap Stam, slår dock tillbaka.

Embed from Getty Images

”Det är alltid lätt att i efterhand skylla på något. Det är upp till tränaren att spela det spel han vill. Om du kommer till United, och det var nog likadant för Moyes, en såpass stor klubb, har du möjlighet att förändra och påverka.”

”Du måste hitta ditt sätt att hantera arbetet vad gäller spelare, taktik, akademi och så vidare, men om man inte lyckas måste man kunna vara ärlig med det och säga att det misslyckades. Du kan inte prata om andra tränare efter dig och säga vad de har gjort om inget fortfarande har ändrats. Alla tränare i United har möjligheten att lyckas.”