Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Huddersfield – Manchester United 1-1

Embed from Getty Images

Om det fanns en mikroskopisk chans att sluta bland de fyra bästa innan dagens match kan vi nu (äntligen?) konstatera att den inte längre finns.

Nej, det är uppenbart, inget av lagen bakom Liverpool och Manchester City har haft något vidare intresse av att ta en Champions League-plats inför nästa säsong. United gjorde det extra tydligt idag genom att att kryssa mot ligans, kanske någonsin, sämsta lag i Huddersfield. Samtidigt tog Chelsea en övertygande seger hemma mot Watford, vilket innebär att United inte längre har någon teoretisk chans på fjärdeplatsen.

Inget Champions League

Jag känner att vi inte behöver snacka så mycket om matchen, vi visste väl att det skulle se ut ungefär så här, energilöst, uppgivet och i största allmänhet bedrövligt. Kryssar man mot ett redan avsågat Huddersfield när det faktiskt finns något att spela för bör man nog fundera på om vi verkligen har i Champions League att göra.

Givetvis vill man vara i Europas finrum och spela mot de bästa lagen och spelarna. Men frågan är om United inte mår bra av att vila från det. Nu blir det ändå Europa League, men det behöver man kanske inte lägga lika stort fokus på. Det kan ses som en bonus istället. Solskjaer nämnde på presskonferensen inför matchen att han vill göra en ombyggnation av United, och då är det sannolikt bättre att fokusera på just det, istället för att leva i en låtsasvärld och tro att vinna Champions League är möjligt.

Även om det är en match kvar så är säsongen över för United. Det finns inget mer än hedern och märket på bröstet att spela för mot Cardiff nästa helg. Vilket väl i och för sig inte låter så lockande för många spelare i truppen, men förhoppningsvis för ett gäng ungdomar, som mer än gärna får ta plats i startelvan och visa mot vilket håll United ska dra åt nästa säsong.

Var är ungdomarna?

Näst sista matchen på säsongen och Champions League-platserna knappt inom räckhåll på förhand. Varför ska då Ole envisas med att använda sig av spelare som Young, Sanchez och Mata, när han ändå har plockat med en ungdomstrio i form av James Garner, Angel Gomes och Tahith Chong, där endast den siste tog en plats på bänken, men fick ändock ett relativt tidigt inhopp då Sanchez utgick skadad. Lägg också till att Diogo Dalot fanns att tillgå, som rimligtvis borde ha tagit högerbacksplatsen från början.

Embed from Getty Images

Av de spelare som nämnts som startade idag kommer troligtvis ingen ha en väsentlig roll att fylla i klubben nästa säsong. Är det då inte läge att släppa fram ungdomarna, som med största sannolikhet också bidrar med mer energi och vilja? Chong kom in och tog för sig, visade att han har fina, kvicka fötter och god bollbehandling, men hans brister är givetvis också ganska uppenbara, vilket exemplifierades i slutet när han rann igenom, men var minst en meter offside, något linjedomaren dock missade.

Backlinjen

Om vi ska försöka hitta någon ynka liten ljuspunkt från dagen så får det bli Victor Lindelöf. Han har såklart gjort bättre matcher och mot bättre motstånd. Men det är han som håller ihop den här, för dagen, katastrofala backlinjen. Han vinner sina dueller, driver boll och slår knappt en passning fel. Ställ honom emot Phil Jones och du får raka motsatsen, ett fullkomligt haveri. Luke Shaw var inte mycket vassare han heller och agerandet vid kvitteringen kan man ställa sig frågande till. Han borde bara ha fallit ifrån Mbenza tidigare när han ser att utsparken kommer. Nåväl, vet ni vad som är värst av allt? Vi har inte ens nämnt Ashley Young.

Embed from Getty Images

Varför Victor byttes ut har jag i skrivande stund inget svar på, men han gick hursomhelst direkt ner i spelartunneln och in kom Diogo Dalot. För att ersätta svensken rakt av då? Nej, då flyttar man ju bara in Young i mittförsvaret, problemet löst. Nu var det i slutskedet av matchen och särskilt mycket hann inte hända, tack och lov. Men tänk bara tanken, Ashley Young har spelat som mittback i Manchester United år 2019. Det går ju inte annat än att skratta åt.