Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Champions League; Huggsexa i Manchester; Unitedspelare med till VM

http://gty.im/1137823297

Att missa Champions League kan komma att stå Unitedspelarna dyrt. Dyr kan också övergången av en viss Juveback bli, särskilt när det råder huggsexa i Manchester. Detta och ännu mer avhandlas i dagens nyhetssvep.

Att missa Champions League kan stå spelarna dyrt

Det blev inget Champions League för Manchester United, och det kan bli en dyrbar historia inte bara för klubben. Både Daily mail och Sky Sports har idag meddelat att om United missar Champions League så kan spelarnas löner komma att sänkas med 25% under nästa säsong. Detta i enlighet med de kontrakt som skrivs på Old Trafford där klubben förbehåller sig rätten att ta en fjärdedel av spelarnas löner om man inte lyckas med att kvalificera sig till spel ute i Europa.

Embed from Getty Images

Resultatet av en sådan lönesänkning skulle enligt The Sun kunna innebära att Real Madrid kommer ett steg närmre att plocka Pogba från United.

Juventus öppna för försäljning

Såväl Manchester United som Manchester City har under en tid kopplats ihop med Juventus i jakten på en ny högerback, närmare bestämt Joao Cancelo . Idag spär den turinska tidningen Tuttosport på affären ytterligare då en övergång tycks rycka allt närmre.

Embed from Getty Images

En övergång spås kunna kosta någon av Manchesterklubbarna ca €60m till €70m, bud som skulle vara väldigt svåra för Juventus att tacka nej till. Inte bara på grund av den ansenliga summan utan också på grund av att Juventus sitter i sitsen av att de måste sälja innan de får lov att köpa. Det skulle kunna innebära att en övergång skulle kunna bli klar tidigt i transferfönstret.

Flera Unitedspelare med till VM

VM för damer rycker allt närmre. Mästerskapet äger rum i Frankrike och kommer att pågå mellan 7 juni och 7 juli.

Efter att Uniteds damer gjort en succésäsong i sin inhemska liga kunde man ana att det skulle finnas en hel del Unitedspelare med i trupperna, och mycket riktigt. Idag presenterades de spelare som är uttagna till det engelska landslagets trupp och med bland dem fanns Alex Greenwood. Redan 2015 blev Alex uttagen till landslaget, då som den yngsta spelaren i truppen och var med när laget säkrade en bronsmedalj.

Fler landslagspresentationer är att vänta och vi förväntar oss att det kommer att komma ytterligare tillskott av Unitedspelare. Exempelvis kan man tänka sig att spelare som Kirsty Smith och Lizzie Arnot kommer att finnas med i det skotska landslaget.

Sanchez framtid

Sanchez har, milt uttryckt inte haft någon strålande tid i Manchester United. Skador, dålig form och allmän uselhet har gjort att chilenaren suttit antingen på bänken eller på läktaren. Samtidigt lyfter Sanchez en rekordstor lön vilket ställer till problem då andra spelare känner avund.

Embed from Getty Images

Huruvida Alexis Sanchez kommer att bli kvar i Manchester United eller inte återstår att se men jag har svårt att tro att det blir särskilt många månader till. Istället har Italien ryktats kunna bli Sanchez nästa destination, både Inter, Milan och Juventus sägs vara intresserade.

Embed from Getty Images

Den chilenska tidningen La Tercera släppte i veckan ett stort reportage om Alexis Sanchez tid i klubben. Rubriken löd ”Sad, despised and doubting everything: Alexis Sanchez lives his worst moment.” Att Sanchez fått nöta bänken nästintill oavbrutet sen sin ankomst verkar ha satt sig på såväl humöret som på formen. Nu meddelar hans tidigare manager Claudio Borghi att Sanchez riskerar att missa Copa America på grund av just dålig form.