Transfersurr; Comeback för Fletcher?; Unitedspelare prisade

Vi är i slutet av säsongen och sommaren står för dörren. Det innebär såklart en hel del rykten. I dagens nyhetssvep kikar vi närmare på framför allt två spelare som eventuellt har gjort sitt i den röda tröjan. 

Inter jobbar på Sanchez-deal

Embed from Getty Images

Alexis Sanchez har sannerligen inte haft någon lyckad tid i United sedan ankomsten från Arsenal i januari föregående år. Chilenaren har stått för ynka fem mål i den röda tröjan och om tålamodet inte redan har runnit ut i United så talar det mesta för att det är på väg att göra det.

Sportwitness, som hänvisar till italienska Gazetta dello Sport, skriver nu att Inter ska ha varit i kontakt med spelarens agent Fernando Felicevich, som enligt tidningen också ska ha vistats i Milano de senaste dagarna. Mötet sägs framför allt ha handlat om att undersöka möjligheten att få till en deal. Men med tanke på Sanchez skyhöga lön i United lär affären bli svår att genomföra.

”Gazettan” skriver dessutom att 30-åringen ska vara sugen på att återvända till Italien, som var hans första anhalt i Europa där han slog igenom i Udinese för att sedan flytta vidare till Barcelona.

Även Inter sägs vara i en liknande situation som United, om än kanske inte lika drastisk, där man förbereder sig för en omstrukturering i klubben, där ett första steg i den processen tycks vara att försöka ersätta Mauro Icardi, som på senare tid omgärdats av en rad transferrykten som vittnar om att han är på väg bort.

Hursomhelst lär Alexis Sanchez bli ett ämne vi får all anledning att återkomma till mer under sommaren…

Unitedspelare prisade

Två Manchester United-spelare, Ander Herrera och Siobhan Chamberlain fick under gårdagen mottaga pris från PFA (Professional Footballers’ Association) som ett erkännande för deras bidrag till välgörenhetsorganisationen Manchester United Foundation. Priset uppmärksammar bland annat spelarnas ambassadörskap som ansvarstagande förebilder i samhället, inte minst för barn och ungdomar. Bra jobbat!

Återkomst för Fletcher?

Den före detta, så uppskattade, Darren Fletcher ryktas vara på väg tillbaka till Manchester United, detta enligt en tidigare unitedspelare, John O’Kanes utsagor på Twitter. Föga förvånande handlar det inte om en comeback på planen, utan istället som så kallad ”teknisk direktör”. Vad den rollen innebär rent praktiskt kan te sig en aning diffust, men för att beskriva det så enkelt som möjligt handlar det om ansvar för transfers, det vill säga spelarrekryteringar och vilken strategi man ska agera efter.

Andra namn som har florerat i diskussionen är bland annat Ole Gunnar Solskjaers högra hand, Mike Phelan, Rio Ferdinand och Paul Mitchell. Av de nämnda är det bara Mitchell som har någon riktigt erfarenhet av uppdraget som teknisk direktör, med lag som Southampton, Tottenham och Leipzig på sitt CV.

Det har även spekulerats i att flera gamla unitedspelare, däribland Rio Ferdinand och eventuellt också Darren Fletcher, skulle vara aktuella för ett slags sammanstättning i samma roll.

Pogba inställd på flytt

Embed from Getty Images

Det är alla fall vad Evening Standard skriver. Enligt tidningen ska nämligen Paul Pogba vara fast besluten om att lämna Manchester United till sommaren, detta efter att ett missnöje fortfarande tycks råda hos fransmannen, där situationen med Mourinho ännu inte verkar ha släppt.

En del i den svaga relationen mellan Pogba och Mourinho grundade sig bland annat i att han fråntogs ansvaret som vicekapten och att hans namn inte alltid fanns med i startelvan i vissa matcher. Något som alltså fortfarande skaver hos 26-åringen.

Det har framför allt ryktats om Real Madrid som en tänkbar destination för stjärnan, men United tycks inte ha något intresse av att sälja. Solskjaer har dessutom på tidigare presskonferenser varit tydlig med att Pogba kommer vara en del av Manchester United nästa säsong.

Men huruvida man kan räkna med det låter vi vara osagt. Utmaningen i att försöka behålla Pogba lär inte heller bli lättare i och med att man inte kommer delta i Champions League.

Paul Pogba har två år kvar på sitt kontrakt med Manchester United, men en option på ytterligare ett år.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS