Fletcher ”en het kandidat”; Solskjaer om utlånade spelare; Intressanta transferrykten

Sent nyhetssvep idag, men en hel del att gå igenom. Bland annat att Darren Fletcher skall varit i samtal med United om att komma tillbaka till klubben. Utöver det verkar ledarstaben bli kvar, Solskjaer har pratat om två av sina utlånade spelare, vi har lite transferrykten och annat smått och gott.

Fletcher ”en het kandidat”

Ni har hört det förut, Manchester United letar en teknisk direktör med någon form av ansvar för fotbollen. Vi har väl snart gått igenom hela fotbollsvärlden, och det senaste namnet som skall vara den ”en het kandidat” till jobbet är ingen annan än Darren Fletcher.

Ja, den Darren Fletcher, den förre Manchester United-spelaren som de senaste två säsongerna representerat Stoke, som han nu kommer lämna.

Enligt Sky Sports skall Fletcher ha haft förhandlingar med United om rollen, men hur samtalen gått finns inga rapporter om.

Faktum är att vi faktiskt inte ens vet om Fletcher tänkt sluta fotboll, han har i alla fall inte annonserat någon pension (inte ens från landslaget), så vi kanske istället får se Fletcher på någon fotbollsplan när hösten kommer.

Ledarstaben verkar bli kvar

Simon Peach säger att Michael Carrick, Kieran McKenna och Mark Dempsey alla kommer stanna som Solskjaers tränarstab nästa säsong. Tillsammans med Mike Phelan så klart.

Huruvida målvaktstränaren Emilio Alvarez blir kvar eller inte verkar Simon Peach inte veta. Alvarez och David de Gea verkar ha en väldigt tight relation, så det ligger nära till hands att tro att där de Gea spelar, där ingår Alvarez som målvaktstränare.

Solskjaer om utlånade spelare

Ole Gunnar Solskjaer har pratat om två av sina lånespelare. Gällande Dean Henderson verkar Solskjaer inställd på ytterligare ett års utlåning.

”Han vann uppflyttning med Sheffield United och det har varit fantastiskt för honom. Om han spelar ett år i Premier League med dem, det vore kanske det bästa.”

Den andra han pratat om är Axel Tuanzebe, som gjort en bra säsong i Aston Villa som han skall spela playoff-final med för att försöka nå till Premier League.

”Förhoppningsvis kan Axel spela finalen och spela bra. Han har haft ett par skador men han är en pojke jag inte kan vänta på att få se i försäsong med oss.”

Förhoppningsvis kan Solskjaer få ut det bästa ur Tuanzebe så att han utvecklas till en riktigt bra mittback.

Pogba sägs kräva mycket

Real Madrid har med all säkerhet redan gjort klart med Eden Hazard. Presentationen kommer ske någon gång efter finalen i Europa League.

Enligt Get French Football News är Zinedine Zidane väldigt intresserad av att knyta Paul Pogba till klubben också, men att Pogbas löneanspråk eventuellt kommer sätta käppar i hjulen. En källa inom Real skall ha sagt till Get French Football News att ”En Neymar eller en Mbappé kan när de kommer bli den högst betalda spelaren i truppen, men inte en Pogba.”

Vi lär få återkomma.

Evra pratar United

Patrice Evra har ingenting emot att synas i media. Nu senast har han gett en intervju i Sky Sports, där hans gamla lagkamrat Gary Neville var den som höll i intervjun.

Det som Evra huvudsakligen tryckte på kring Manchester United var att…

…han tror att Pogba lämnar

Paul Pogba fick utstå kritik efter sista matchen, efter hans oerhört svaga vår.

”Jag tror [Pogba] kommer lämna, för du behöver känna kärleken när du spelar någonstans, du behöver vara hängiven. Om Paul bestämmer sig för att stanna ytterligare ett år och sen lämna, eller stanna ytterligare några år, då kanske fansen kommer älskar honom för att han är hängiven.

”Det är inte så att jag skyddar Paul, men när det är sådana incidenter som igår (alltså efter sistamatchen, redaktionens anmärkning) med den supportern, de dödar Paul.”

Enligt Evra känner sig Pogba alltså inte älskad, och då verkar det vara svårt att vara kvar. Att Pogba skall skaffa sig någon form av rimlig högstanivå och då förtjäna fansens kärlek verkar ännu inte ha slagit Evra.

…han tror att Alexis lämnar också

Evra tror också att Alexis Sanchez inte bli långvarig i Manchester United, och ifrågasätter chilenarens anledningar till varför han kom till United.

”En del spelare kommer bara för pengarna, jag är inte rädd för att säga det.

”Jag har ingenting emot honom, men Sanchez, när jag såg avtalet, det var då jag tänkte att Manchester Uniteds historia just bara gick ned.

”Han hade Manchester City, de erbjöd mindre pengar men han skulle spela bättre fotboll än United – jag är ledsen för det, men City spelar bättre fotboll och Guardiola kommer förbättra honom. Så jag vill veta vilken som var den riktiga anledningen att välja United. Kom inte och säg att han älskade United som barn. Det var antingen pengarna eller så ville han vara nummer ett, ta nummer 7 och vara stjärnan.”

Greenwood och Garner i U18-landslaget

De står och knackar på dörren till platser i A-truppen och kommer garanterat vara med på Uniteds försäsongsturné i Australien och Asien efter semestern.

Först skall de dock med det engelska U18-landslaget och möta Ryssland, Slovakien och Mexiko.

Uppdatering 20.07.

Vi får lägga med en liten disclaimer här. United har twittrat och önskat spelarna lycka till, men i truppen som FA lagt upp står de inte med. Mycket märkligt, och vi får se om de faktiskt åker med landslaget.

Transferrykten

Vi avslutar dagens nyhetssvep med några rykten om spelare United sägs vilja köpa. Ni vet hur det brukar vara, alla spelare ryktas till alla klubbar numera, eftersom det gynnar agenter och andra att det pratas om sina spelare. Därför tar vi fram stora saltkaret när vi läser följande:

  • The Mirror rapporterar att United spanar in Nicolas Pepe från Lille och Adrien Rabiot från PSG. Pepe sägs vara aktuell för runt 45 miljoner pund medan Rabiot kommer ”gratis”. Med tanke på Rabiots lönekrav lär han dock inte bli direkt billig, men hans kontrakt går i alla fall ut med PSG i sommar och att han kommer lämna står klart. Klubben har fryst ut honom och han har inte spelat sedan december.

  • Det extrastora saltkaret tar vi fram nu, då Sam Pilger hävdar att United skall ha gjort framsteg i förhandlingar med Napolis mittback Kalidou Koulibaly. Mittbacken hade varit en drömförstärkning, men United lär behöva få öppna stora plånboken för att få senegalesen att flytta till Old Trafford.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS