Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United lanserar hemmatröjan för säsongen 2019/20

Manchester United har idag lanserat sitt hemmaställ för säsongen 2019/20. Tröjan ser ut som det har spekulerats i och den mest anmärkningsvärda detaljen är att vi får en monokrom klubblogga på svart bakgrund.

Säsongens hemmaställ har för avsikt att återkoppla till Uniteds trippelseger 1999, detta då det nästa säsong är 21 säsonger sedan United vann trippeln. Bland detaljerna noteras 90+1 och 90+3 på ärmarna, detta för minuterna då Teddy Sheringham och Ole Gunnar Solskjaer gjorde mål i Champions League-finalen 1999. I tillägg syns datumen för den avgörande ligamatchen, FA-cupfinalen och Champions League-finalen på tröjans nederkant.

Nästa säsong återgår United till vita shorts och strumporna kommer att vara svarta.

Även nästa säsongs målvaktsställ har lanserats idag och det blir en lila variant.

Även målvaktströjan sägs vara inspirerad av trippelsäsongen. För likheten är ju total med den tröja som Peter Schmeichel bar säsongen 1998/99.

Embed from Getty Images

Nu om vi istället tittar på Schmeichels tröja säsongen 1996/97 så är likheterna möjligen mer slående. Men jag är ju ingen estet, så jag kan tänkas se fel.

Embed from Getty Images

Det nya stället kommer att användas första gången den 26 maj i år, då Uniteds 1999-lag möter Bayern München i en välgörenhetsmatch på Old Trafford. Herrlaget kommer att använda det nya stället i träningsmatchen mot Championshiplaget Leeds i Perth den 17 juli.