Ed gillar John Murtagh; Joao Felix blir dyr; Marcus Rashford höjer veckopengen

Embed from Getty Images

Transferfönstret är öppet, men än råder det stiltje då det kommer till riktigt heta rykten och klara övergånger. Veckans första nyhetssvep innehåller av förekommen anledning en hel del i ryktesväg men också lite Marcus Rashford. Anfallaren verkar kunna räkna in en ordentlig löneförhöjning om han väljer att stanna i United. 

John Murtagh och diverse spelare

Ny vecka, nya rykten. Den här gången fiskar vi upp Daily Express och deras söndagssammanfattning av läget i United. Det är inte särdeles mycket nytt som kommer upp då det handlar om eventuella spelare in, däremot spekulerar man vidare om vem som kan tänkas bli teknisk direktör, om en sådan nu anställs. Daily Express menar att Ed Woodward inte håller vare sig Darren Fletcher eller Rio Ferdinand särdeles högt utan istället riktar blickarna internt. John Murtagh, som för närvarande är chef för ungdomsutvecklingen i klubben, har bland annat varit med om att plocka fram Marcus Rashford, Jesse Lingard och Scott McTominay.

Murtagh anses ligga bra till då han dels kan klubben sedan tidigare och dels har Woodwards förtroende. Hur mycket det senare är värt är svårt att säga då vår vice-VD inte kan särdeles mycket om fotboll. Murtagh har varit i United sedan 2013 och är enda kvarvarande rekryteringen från Moyeseran, sett till ledare och övrig personal.

I samma artikel läser vi oss till att Swanseas Daniel James inte är ett dött spår. Daily Express hänvisar till SkySports som menar att en övergång värd kring 15 miljoner pund kan vara nära förestående. Newcastles mittfältaren Sean Longstaff sägs också, fortsatt, intressera United och vara en del i Solskjaers strategi om att bygga hyfsat billigt och brittiskt.

Daily Express rapporterar också att Lilles ivorian Nicolas Pepe bestämt sig för att lämna klubben i sommar. United rapporteras, tillsammans med Arsenal och Bayern München vara intresserade av 23-åringen.

SkySports rapporterar i en kort och källfattig artikel att holländaren Matthis De Ligt inte flyttar till de brittiska öarna i sommar. Istället verkar siktet vara inställt på Barcelona.

Embed from Getty Images

”United diskuterar Joao Felix”

SportWitness fortsätter på Silly Season-spåret och meddelar att Manchester United haft en representant på plats i Portugal när Benfica säkrade ligasegern genom 4-1 mot Santa Clara i lördags. Närvaron ska berott på att United är intresserade av att kapa åt sig Benficas talan Joao Felix under sommarens transferfönster. Felix har fått sitta stora genombrott i år och stått för totalt 19 mål under säsongen. En affär sägs kosta United mer än 100 miljoner euro och med i leken finns även Atletico Madrid. Spanjorerna har dels ett behov av att fylla en startplats sedan Antoine Griezmann bestämde sig för att lämna klubben och dels en del lönepengar lediga av samma orsak.

I en senare artikel skriver SportWitness vidare om den påstått aktuella affären. Nu talar man om att Jorge Mendes (just det, agenten) vill driva igenom en försäljning men att Benfica inte kommer att gå under det som är utköpsklausulen.

Även James Robson skriver att Joao Felix finns på Uniteds radar och att han inte lär bli billig.

Löneökning att vänta för Rashford

Manchester Uniteds lönepolicy (om det nu finns en sådan) går det att orda mycket kring. Alexis Sanchez huvudlösa veckolön har satt klubben i ett ekorrhjul som kommer att vara svårt att ta sig ur. Det verkar dock inte hindra klubben att sockra framtida kontraktserbjudanden. Marcus Rashford, en av få spelare som kommer undan med godkänt efter årets säsong, sägs vara den spelare United månar mest om att kontraktera för framtiden. Rashford sägs tjäna kring 75000 pund i veckan i dagsläget men skulle ha betydligt mer att hämta om han bestämde sig för att förlänga. United sägs vara villiga att slanta upp 300 000 pund i veckan, något Rashford enligt Daily Mail med lätthet kommer att godkänna då han ser sin framtid på Old Trafford. 

Embed from Getty Images


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS