Sagan om Griezmann drar igång igen; Mycket silly; James Wilson lämnar

Då var det dags för dagens nyhetssvep, och även idag blir det mer eller mindre uteslutande fokus på Silly season. Det är liksom den tiden på året. 

David de Gea

Den första nyheten kommer från Sky Sports, som rapporterar den enorma nyheter att ingenting har hänt i förhandlingarna kring hans kontrakt.

De Gea sägs vilja ha försäkringar om att United kommer tävla om de stora titlarna innan han kan tänka sig att skriva på ett nytt kontrakt, samt att han vill upp i samma lönenivå som Alexis Sanchez.

Hur de Gea ställer sig till Uniteds nya transferstrategi med att satsa ungt förtäljer inte historien, det kan ju tänkas att han inte anser sig ha tid att vänta på att United skall nå toppen igen.

Antoine Griezmann…

Då var det dags igen… Antoine Griezmann, som redan sagt att han skall lämna Atletico Madrid sägs återigen vara intressant för Manchester United.

Det har väl mer eller mindre påståtts att det varit klart med att fransmannen skall till Barcelona, men enligt The Independent skall det finns folk inom Barcelona som inte är nöjda med hur Griezmann sade sig vilja lämna Atletico, och att de tycker att det finns bättre sätt att spendera de 108 miljoner euro som Griezmanns klausul ligger på.

Embed from Getty Images

Detta skulle då öppna upp för Manchester United att kunna lägga beslag på honom. Real Madrid och Manchester City sägs inte vara intresserade (av någon anledning), PSG sitter lugna i båten såvida inte Real Madrid kommer efter Kylian Mbappé och Juventus skall tydligen inte ha råd med Griezmann. United däremot har pengar, och om Romelu Lukaku lämnar för Inter, som det ryktas om i en annan artikel i The Independent, frigörs dessutom löneutrymme. Här pratas det också om att De Ligt-affären skall kunna påverka Barcelonas tankar på Griezmann, vilket även det skulle tala för United.

Det är med andra ord en enda stor röra, min bästa gissning i nuläget är att vi inte får se Antoine Griezmann spela fotboll för Manchester United i höst. Troligen aldrig någonsin.

Dembele, Longstaff och Firpo

Ännu lite mer Silly som vi slår ihop till en rubrik.

Get French Football News hävdar att Manchester United skall ha lagt en bud på 40 miljoner euro för Lyons anfallare Moussa Dembélé. Några timmar senare påstod de att budet var på 46 miljoner euro. Vi tar det med ett par ton salt.

The Standard skriver att United försöker sno Newcastles Sean Longstaff till något av ett ”reapris”. Tidningen skriver att Newcastle skall vara förvånade över Uniteds intresse, och att de inte velat ge Longstaff ett bättre kontrakt förrän man gjort klart med Rafa Benitez – något som United hoppas utnyttja.

Varför det skulle vara ett läge att utnyttja förtäljer inte historien. Longstaff har tre år kvar på sitt kontrakt, så det är inte så att Newcastle måste sälja i sommar.

Junior Firpo, eller Junior som han oftast bara kallas, skall vara av intresse för United. För er som inte känner till Junior så är han en 22-årig vänsterback som spelar för Real Betis i nuläget. Han har bott i Spanien sedan han var sex år gammal, och har valt att representera det spanska landslaget. Hans födelseort är dock Santo Domingo på Dominikanska Republiken.

Embed from Getty Images

Han skall ha varit av intresse för Real Madrid och Manchester City i höstas, men en skada som höll honom borta några månader kan eventuellt ha gjort att det intresset svalnat.

United har i nuläget bara Luke Shaw som vänsterback, och en skarp konkurrens för honom vore nyttigt. Rapporterna talar om 20-30 miljoner euro för Junior.

Dean Henderson och Sheffield

Sheffield Uniteds manager Chris Wilder har pratat med pressen, i det här fallet The Independent, om huruvida han kommer få möjlighet att låna in Dean Henderson ytterligare ett år.

Henderson var en stor anledning till att Sheffield United klarade avancemanget till Premier League, och Wilder vill nu behålla målvaktstalangen en säsong till.

”Vi jobbar med det. Vi har varit i diskussioner med Manchester United och jag tror de ser det som positivt att han får ett års Premier League.fotboll under bältet.

”Jag vet att Dean vill stanna och våra supportrar avgudar honom. Vi har en bra relation med Manchester United och om Dean signerar kommer vi bli lyckliga.”

Det troliga får väl anses att Henderson kommer spela för Sheffield United nästa säsong. United kan ju dock vilja avvakta om David de Gea kanske ber om att få lämna, då bör det seriöst övervägas om inte Henderson skall få möjligheten i United redan till hösten.

Wilson lämnar

Avslutningsvis kan det vara bra att nämna att Simon Peach skriver att James Wilson lämnar United när kontraktet går ut nästa månad. Exakt ingen är förvånad över det, då engelsmannen inte fått den utveckligen som hoppades på.

Vi önskar lycka till framöver.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS