Rykten om Coutinho; Young ska ingenstans; United inte längre i topp

I dagens utbud av nyheter kring Manchester United ger vi er bland annat ett rykte om att Philippe Coutinho finns på radarn. Dessutom avfärdar vi att Ashley Young skulle vara på väg över Atlanten. 

Coutinhos agent: ”Tungt erbjudande från United”

Embed from Getty Images

Det har länge ryktats om en dragkamp mellan Manchester United och Barcelona att få Matthijs de Ligt signatur. Men nu kommer istället Mundo Deportivo med uppgifter, återgivna från Sport Witness, som enbart rör klubbarna sinsemellan, nämligen att Philippe Coutinho kan vara ett alternativ för United. Man sägs vara intresserade och agenten ska dessutom ha fått ett ”tungt” erbjudande från United.

Vad skulle då kunna få Coutinho att lämna Barcelona? Jo, han har verkligen inte fått det att stämma i Spanien och Ernesto Valverde tycks inte ha haft särskilt mycket tålamod med spelaren heller. I La Liga blev det förvisso 34 matcher, dock endast fem mål. Det ryktas även om att Valverde kan komma att lämna Barcelona, vilket i så fall skulle kunna innebära en nytändning för Coutinho.

Det sägs trots det att 27-åringen redan ska ha sagt till sina närmaste att han är redo att lämna i sommar, och om så blir fallet skulle det innebära att han packar väskan bara drygt ett år efter ankomsten från Liverpool, varifrån han köptes för uppemot £150 miljoner. Prislappen Barcelona har satt uppges ligga på £100 miljoner.

Tror ni Coutinho återvänder till England, och skulle han i så fall våga göra det till United?

Young inte aktuell för MLS

Kanske var det någon som snappade upp ryktet om att Ashley Young kunde vara på väg bort från United häromdan? Var då beredd på att bli besviken.

Det skrevs där att MLS och DC United skulle vara ett alternativ. Det hade i så fall inneburit att 33-åringen hade blivit lagkamrat med Wayne Rooney. Men problematiken kring dessa uppgifter är till att börja med att ryktet kom från ett fejkkonto, för det andra har redan DC United högst antal tillåtna designerade spelare (tre stycken), alltså spelare som inte innefattas av klubbens lönetak. För det tredje uppges Young ha goda chanser att vara en del av Manchester United även nästa säsong…

Mitchell tillbaka

Embed from Getty Images

Skotska Hearts bekräftar på sin hemsida att Demetri Mitchell återvänder till Manchester United. 22-åringen har varit utlånad under hela säsongen och stått för totalt 20 framträdanden i skotska ligan.

Real Madrid går om United

Manchester United har under flera år varit nummer ett när världens mest värdefulla klubbar koras. Så blev inte fallet för i år. Enligt den amerikanska affärstidningen Forbes har nu Real Madrid gått om United, så även Barcelona. Detta innebär att United rankas som nummer tre med ett värde på $3.8 miljarder. Bakom sig har man Bayern München och grannen i staden.

Värt att notera är att hela nio lag från Premier League är med bland de 32 högst värderade klubbarna. Utöver de som befinner sig inom topp sex i England hittar vi Everton, Leicester och West Ham.

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS