Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United leder kampen om Fernandes; Storsumma krävs för Lukaku; Nya Pogba-rykten

I dagens nyhetssvep får ni först och främst läsa om de ihärdiga ryktena gällande en potentiell flytt till Italien för Romelu Lukaku. Fortsättningsvis redogör vi för de purfärska uppgifterna om Bruno Fernandes till United.

I övrigt går vi också igenom vad den spanska tidningen AS har att säga om Paul Pogba – vilket är en hel del.

Lukaku till Inter – rykten som vägrar försvinna

Idag, fredag, bekräftades Antonio Conte som ny tränare för Inter. Vad det har för påverkan för United? Jo, italienaren ryktas febrilt vara ute efter Romelu Lukaku som sitt stora nyförvärv den här sommaren.

Enligt The Times är United beredda att låta belgaren lämna den här sommaren – men då krävs ett bud på omkring 80 miljoner pund. Conte har varit en beundrare av Lukaku ett bra tag och ville värva honom så sent som 2017, men den gången till Chelsea. Den sommaren gick anfallaren istället till United, vilket nog de flesta har koll på.

Tidningen skriver att Inter förväntas lägga ett formellt bud i nästa vecka. United tvingades utöver övergångssumman på 75 miljoner pund även betala omkring 15 miljoner till, detta i form av olika bonusar som skrevs i avtalet med Everton. United kan tänka sig att sälja 26-åringen, men då vill de återfå majoriteten av de pengar de lagt på honom, menar The Times.

Fortsättningsvis skriver den mycket trovärdige Simon Stone, på BBC, att det varit allmänt känt att Conte velat ha Lukaku när han kommer tillbaka till ett nytt tränarjobb. Inters syn på det hela är att Lukaku är mer realistisk rent ekonomiskt än en värvning av Alexis Sanchez skulle vara.

”Eftersom Lukaku fortsatt lämnades utanför, antar jag att Ole Gunnar Solskjaer skulle var öppen för en försäljning MEN summorna måste stämma”, avslutar Stone.

Samtidigt menar den mycket trovärdiga belgiska journalisten, Kristof Terreur, att Lukaku är Contes huvudmål.

United leder kampen om Fernandes

Bruno Fernandes är en återkommande spelare i dessa nyhetssvep. Under hela våren har 24-åringen ryktats fram och tillbaka mellan de två Manchester-klubbarna i de portugisiska tidningarna. Idag är det A Bola, som fått sin artikel återgiven på engelska av SportWitness, som kommer med uppgifter gällande mittfältarens framtid.

Tidningen, som inte är bland de mest framstående rent trovärdighetsmässigt, menar att United nu ligger före city i jakten på mittfältarens underskrift. Pep Guardiolas lag rapporteras ha kommit med ett bud på omkring 55 miljoner euro plus en eller två spelare. Ett bud som Sporting Lissabon inte ska ha ansett varit särskilt lockande – trots att de båda klubbarna nyligen kommit överens om ett samarbete.

Embed from Getty Images

Sporting rapporteras vilja casha in så mycket som möjligt på sin guldklimp och vill därmed inte ha några spelare emellan. A Bola menar att United ännu inte kommit med något formellt bud, men att de förbereder ett så pass stort sådant att den portugisiska cupvinnaren ska vara redo att genomföra en försäljning. Fernandes har en utköpsklausul på 100 miljoner euro, men Uniteds bud rapporteras snarare ligga på mellan 70-80 miljoner av samma valuta.

Fernandes, som stått för hela 20 mål och 13 assist i Liga NOS från sin mittfältsposition, är för närvarande på landslagssamling med Portugal. A Bola menar att en överenskommelse kan nås snart – till och med inom en vecka. I så fall skulle Fernandes få tillåtelse att lämna lägret för att resa till Manchester med efterföljande läkarundersökning och kontraktsunderskrifter.

Kommande dagar/veckor lär bli avgörande i kampen om 24-åringen.

”Pogba väntar på Real Madrid”

Det är spanska AS som under fredagen har kommit med en artikel, som är återgiven av SportWitness, gällande Paul Pogba. Tidningen menar att fransmannen tålmodigt väntar på att Real Madrid ska återaktivera sina försök att värva honom i sommar.

Zinedine Zidane ska personligen ha bett klubbledningen i Madrid att värva Pogba, menar AS. United-mittfältaren sägs vara av uppfattningen att Zidane kommer att ha mycket att säga till om i sommar och är därför optimistisk om att Los Blancos ska ge sig efter honom ännu en gång.

Embed from Getty Images

Den spanska tidningen menar dock att det finns flera hinder på vägen. Det första är att Pogbas agent, Mino Raiola, inte ha den bästa av relationer med Reals president, Florentino Perez. Det andra är att United ska vara ovilliga till att låta fransmannen lämna i sommar och Ole Gunnar Solskjaer önskar att klubben gör vad den kan för att behålla ”sin stjärnspelare”.

United-managern sägs göra sitt bästa för att behålla Pogba och vill göra honom till en av de spelarna som laget byggs omkring i hans nya projekt.