Muss.se » Nyhetsarkiv » Supporterklubbens resor

Information om supporterklubbens resor och biljetter för säsongen 2019/20

Den 13 juni släpps spelschemat för säsongen 2019/20 och redan samma dag börjar försäljningen av supporterklubbens resor och biljetter till Manchester och Old Trafford.

Supporterklubben har 511 fasta platser till alla hemmamatcher, och även möjlighet att få upp till 40 extrabiljetter med varierande placering. Inför säsongen 2019/20 kommer vi att förändra sättet vi erbjuder dessa. Jørgen Rangnes, reseansvarig i supporterklubben berättar:

”Nu gör vi det ännu mer flexibelt för våra medlemmar. Tidigare har vi sålt en stor del av biljetterna i paket med hotell inkluderat. Men nu kommer vi att erbjuda alla biljetter som enkelbiljetter först, och därefter kan den som vill välja till hotell.”

Nu kan du som resenär alltså välja själv om du vill söka upp eget boende, eller om du vill boka via supporterklubben. Vår ambition är att vara så konkurrenskraftiga som möjligt och pressa priserna.

”Vi hoppas fortfarande att de flesta vill boka hotell via oss och på så sätt stötta supporterklubbens arbete. Alla gemensamma aktiviteter och samlingar på resan utgår dessutom från hotellen vi erbjuder, så på så sätt är det kanske fortfarande det smidigaste valet”, förklarar Rangnes.

Olika biljettkategorier

En annan förändring är att vi kommer lägga ut en del av biljetterna till försäljning i olika kategorier beroende var på Old Trafford de är placerade, till exempel ”första etage Sir Alex Ferguson Stand” eller ”Andra etage Stretford End”. På så sätt kommer man redan vid bokningstillfället veta var man kommer att sitta.

Biljettfördelningen är ett svårt pussel, och därför kommer den största andelen biljetter fortfarande vara i kategorin ”ospecificerad placering”.

Rangnes: ”Det innebär att ju tidigare man beställer, desto större chans att man får välja var på Old Trafford man ska sitta.”

Men lugn, alla supporterklubbens fasta biljetter är bra placerade!

A- och B-matcher

Precis som förut delar vi in matcherna i A- och B-matcher.

A-matcherna är Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham och Arsenal. Övriga klassas som B-matcher.

Försäljningsstart för B-matcherna är samma datum som spelschemat släpps, det vill säga den 13 juni. Här gäller först till kvarn.

Till A-matcherna kommer det att finnas en sökperiod där alla som vill kan ansöka om att få köpa biljett. När sökperioden är kommer att meddelas den 13 juni.

Alla som söker biljett till en A-match är med i en dragning där det avgörs vem som får kommer att få köpa biljetter. Nytt för i år är att de resesällskap där alla är medlemmar i supporterklubben vid ansökningstillfället har förtur i dragning (förra säsongen räckte det att en i resesällskapet var medlem). Se därför till att bli medlem redan nu om du tänkt se en A-match.

”Man kan inte heller förvänta sig att få biljett till både City och Liverpool”, berättar Rangnes.

Priserna sänks

En glädjande nyhet är också att vi sänker priserna på både biljetter och de hotell vi erbjuder.

En del matcher kommer kosta en bra bit under 2.000:- NOK för både biljett och boende på hotell i centrala Manchester.

Till sist. Observera att man även i år måste vara medlem både i den skandinaviska supporterklubben och MUFC England för att få nyttja våra medlemsresor. Medlem i den skandinaviska supporterklubben blir du här och medlem i MUFC England kan du bli vid bokningstillfället.