Mata nära nytt kontrakt; Hindret för en Lukaku-flytt; Wan-Bissaka prioriteras

Dagens nyhetssvep är ett fullspäckat sådant. Vi börjar med dagens största nyhet gällande Juan Matas kontraktssituation, för att sedan dyka in i sillyseason-världen med bland annat Aaron Wan-Bissaka, Issa Diop och Romelu Lukaku på agendan. Avslutningsvis tackar vi av en ungdomsspelare.

Vi rapporterar dessutom om ett påstått nytt kontrakt för Marcus Rashford. Trevlig läsning!

Mata nära nytt kontrakt

Flertalet källor rapporterar idag att Juan Mata och Manchester United ska ha kommit överens om ett nytt kontrakt. Simon Peach, på Press Association, är en av dem som menar att spanjoren ser ut att stanna ”efter positiva kontraktsdiskussioner”.

Simon Stone på BBC, som är en av de mest trovärdiga källorna du kan hitta gällande United, skriver att även om det inte är officiellt än så har de båda parterna kommit överens om ett nytt kontrakt.

Vad ser det ut att bli för kontrakt, då? Den spanska tidningen Sport, vars artikel återges av Sport Witness, menar att Juan Mata skrev på sitt nya kontrakt med United så sent som igår (måndag) kväll. Kontraktet, enligt Sport, ska vara på tre år och lönen sägs ligga kvar på omkring fem miljoner euro årligen.

James Ducker på The Telegraph skriver i sin tur att United gjort ett undantag från sin princip att endast ge ettårskontrakt till spelare över 30 år vad gäller Mata som fyllde 31 i april. Hans populäritet, erfarenhet och personlighet i omklädningsrummet nämns som bidragande orsaker – särskilt nu när Antonio Valencia och Ander Herrera har lämnat.

David McDonnell på Daily Mirror menar att kontraktet snarare kommer att landa på två år.

Ska vi gissa på ett kontrakt på två år med en option på ytterligare ett? Det är ett upplägg som Uniteds ledning tycks ha en viss förkärlek för åtminstone.

Rashford kritar nytt?

Ja, även Marcus Rashford ryktas vara nära ett nytt kontrakt med Manchester United. I det här fallet är det The Times journalist Paul Joyce som kommer med uppgifterna. Han menar att United är redo att ge 21-åringen ett nytt långtidskontrakt, där Ole Gunnar Solskjaer nu på riktigt kan bygga sitt nya lag kring grabben som lirat i klubben sedan sex års ålder.

Embed from Getty Images

Pengar det stora hindret för Lukaku-flytt

Att Inter vill ha Romelu Lukaku är tydligt. Att Romelu Lukaku vill till Inter är ungefär lika tydligt. Nu skriver James Ducker, på The Telegraph, att en övergång hänger på huruvida Inter kan samla in tillräckligt med pengar för att kunna ha råd med en deal.

Manchester United ska vara angelägna att få tillbaka övergångssumman på 80 miljoner pund som man betalade Everton sommaren 2017 för belgarens tjänster. Utöver den stora övergångssumman har Lukaku en veckolön på ringa 255.000 pund – ett paket som inte är helt lätt att finansiera för Milano-klubben.

”Lukaku måste lämna United”

Belgiens förbundskapen, Roberto Martinez har i en intervju med HLN Sport pratat om Romelu Lukaku – och han håller inte igen med tankarna.

”Det är klart att Romelu Lukaku måste lämna Man United. Det skulle vara bra för båda parter. Nu är det upp till Rom att hitta rätt klubb”, säger spanjoren.

Kristof Terruer menar att Inter ”sniffar omkring”, men att de inte är villiga att betala 75 miljoner pund.

United jagar Diop – men måste offra Martial i retur

Vi har tidigare rapporterat om Uniteds intresse i West Hams mittback Issa Diop. Nu menar Miguel Delaney på The Independent att West Ham inte är villiga att sälja mittbacken – såvida de inte får Anthony Martial i retur. Något som United ska ha varit ovilliga till.

Om United ska kunna knyta till sig 22-åringen krävs troligen ett bud på över 60 miljoner pund, menar Delaney.

Franska Telefoot, som återges av Get French Football News på Twitter, skriver i sin tur att United fått ett bud på 45 miljoner pund plus en okänd spelare nekat av West Ham för Diops tjänster. De menar att Diop vill till United, men att ”The Hammers” intentioner är att behålla honom.

Wan-Bissaka prioriteras högst

Uniteds jakt på Aaron Wan-Bissaka fortsätter. Nu är det Manchester Evening News som kommer med en ”exclusive”. De menar att klubben valt att prioritera förhandlingarna med Crystal Palace om övergången högst upp på dagordningen, och fokus på en mittfältsförstärkning läggs på is en aning tills detta ska vara löst.

Övergången för högerbacken kompliceras dock en aning på grund av det pågående U21-EM:et, där Wan-Bissakas England kan spela matcher ända fram till den sista juni om det vill sig riktigt illa/väl.

Enligt Sky Sports ska United ha fått ett nytt bud nekat av Crystal Palace. Den här gången ska pengarna som erbjudits legat på 35 miljoner pund plus 15 miljoner i bonusar, alltså 50 miljoner totalt. Sky Sports menar dock att London-klubben förväntas acceptera ett bud på mellan 45 och 50 miljoner pund.

Alexis med poäng gånger två

Under natten till tisdagen inledde Chile sitt Copa America-spel. Alexis Sanchez startade matchen mot Japan och stod både för ett mål och en assist i 4-0-segern. Om bara poängproduktionen vore den samma i United…

Wilson säger hej då

James Wilson, som stod för en dunderdebut i United-tröjan under den sista matchen av säsongen 2013/14 med sina två mål, lämnar nu klubben efter över 15 år då kontraktet löpt ut. Det blev aldrig vad vi hoppades i United, men vi önskar givetvis 23-åringen all lycka i framtiden!


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS