Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Wan-Bissaka på ingång; Rimligare VAR i PL; Dagens silly

I dagens nyhetssvep nås vi av beskedet att det verkar ha skett genombrott i affären kring Aaron Wan-Bissaka. Vi kan dessutom lugnas av att Premier League kommer använda VAR mer sansat än vad det görs i VM, och vi tar igen ett rejält tag om sillyrykten.

Wan-Bissaka på ingång

Det har varit snack om det länge, men nu verkar det som att ett genombrott skett i förhandlingarna kring Aaron Wan-Bissaka, och att den unge högerbacken faktiskt är på väg till Manchester United. Detta skriver i alla fall Andy Mitten i GQ-Magazine.

Detaljerna skall i princip vara helt klara, både övergångssumman som skall landa på 47 miljoner pund (med bonusar som gör att den kan stiga till 55 miljoner) och även Wan-Bissakas kontrakt som sägs ge honom någonstans runt 80.000 pund i veckan. Enligt Mitten skall ett möte till äga rum i London för att fixa det allra sista, men i stort skall dealen vara klar.

Mitten skriver vidare att United kommer spara in kostnader genom att sälja Matteo Darmian, som tydligen skall ha flera klubbar som följer honom, samt att Diogo Dalot kommer bli kvar i klubben och fortsätta sin utveckling.

Embed from Getty Images

The Telegraph skriver också att Englands U21-manager, Aidy Boothroyd, sagt att den utdragna transfersagan kring Wan-Bissaka har påverkat spelaren. Det verkar dock inte helt klart hur han påverkas, då Boothroyd i princip säger att det måste påverka Wan-Bissaka, men att den unge engelsmannen är en personlighetstyp som inte säger så mycket utan håller saker för sig själv. Så kort och gott så antar Boothroyd att det påverkar Wan-Bissaka, men han har egentligen ingen aning.

Wan-Bissaka är och spelar U21-EM och det kan tänkas att den obligatoriska läkarundersökningen behöver göras på plats i Italien för att få klart övergången.

PL kommer vara rimligare med VAR

I damernas fotbolls-VM har vi under de senaste dagarna sett VAR användas väldigt nitiskt mot målvakter på straffar. Vid ett par tillfällen har straffar som missats gått om för att målvakten rört sig för tidigt, dock har det varit helt omöjligt att med blotta ögat om även när man pausat tv-bilderna har det varit svårt att se om målvakten faktiskt lämnat linjen med båda fötterna eller ej. Titta tio sekunder in i filmen under texten i den här länken så förstår ni hur tight det varit i vissa beslut.

Martyn Ziegler på The Times skriver dock att det bestämts att VAR inte kommer titta på den typen av beslut när VAR införs i Premier League till säsongen som kommer, istället får domaren på plan avgöra om målvakten lämnat sin linje för tidigt.

Man kan ju hoppas att det hittas en gyllene medelväg, mellan damernas VM och säg Jerzy Dudeks agerande när han fuskade hem Champions League-titeln till Liverpool 2005.

Dagens Silly

Vi börjar den avslutande delen, den om lösa rykten, med en artikel från ESPN som hänvisar till ”källor” då de påstår att om inte Solskjaer säljer någon så har han ”bara” 100 miljoner pund att värva för, men att mer pengar kommer loss om några spelare också säljs.

Ett rimligt förhållningssätt kan tyckas till en början, om United skulle få chansen att värva rätt spelare är det dock oerhört tveksamt om Woodward skulle hålla fast vid en så förhållandevis låg summa.

Bruno Fernandes

James Ducker skriver att Bruno Fernandes agent nu träffat Tottenham och att det skulle kunna tvinga United att agera. Enligt Ducker har United bett om tid för att först hinna slutföra affären med Aaron Wan-Bissaka, men att United nu alltså kan se sig tvingade att agera snabbare.

Sporting hoppas så klart på ett budkrig och det har tidigare pratats om 70 miljoner pund, enligt Ducker är dock runt 45 miljoner pund ett troligare pris.

Slutligen skriver Ducker lite om Wan-Bissaka också, och att det inte finns en färdig deal där, åtminstone inte under onsdagskvällen. Men han skriver också att förhandlingar fortsatt pågår.

Ruben Dias

Enligt Sport Witness, som hänvisar till den portugisiska tidningen Record, är United tillsammans med Juventus och Atletico Madrid intresserade av försvararen Ruben Dias, och att någon av klubbarna förväntas trigga hans klausul på 66 miljoner euro.

Sporting skall vilja öka hans klausul till 88 miljoner euro genom att erbjuda ett nytt kontrakt, men inget skall i alla fall vara påskrivet än.

Tanguy Ndombele

Enligt Get French Football News skall United, Tottenham och Juventus slåss om Tanguy Ndombele. Alla tre klubbar skall har erbjudit runt 60 miljoner euro – Lyon sägs vilja ha 90 miljoner.

GFFN skriver dock att United och Juventus båda redan skall vara överens med Ndombele om de personliga kontrakten (något som enligt gällande regler är förbjudit kan vara värt att notera) men samtidigt att spelaren inte känner att han måste flytta i sommar och inte kommer forcera till sig en flytt.

Harry Maguire

Enligt The Mirror så lutar det åt att Harry Maguire hamnar i Manchester City istället för United, det är slutsatsen vi kan dra av den här artikeln. Maguire sägs föredra att jobba med Pep Guardiola, och att City skall kunna få engelsmannen för runt 65 miljoner pund.