Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kvartsfinal för Greenwood; Wan-Bisakka kryper närmare; Spansk talang på ingång

Embed from Getty Images

Det återstår bara en vecka av juni månad, vilket betyder att Manchester Uniteds återsamling på Carrington rycker allt närmare. En spelare som verkar vilja göra avtryck då är nyförvärvet Daniel James som slipar på försommarformen i Dubai. En spelare som visar på stigande form är Alex Greenwood. Damernas försvarare stod för 3-0-målet när England tog sig vidare till kvartsfinal i VM. 

Greenwood målskytt mot Kamerun

Manchester Uniteds Alex Greenwood var, efter att ha sett den avslutande gruppspelsmatchen mot Japan från bänken, tillbaka i Phil Nevilles startelva när England på söndagskvällen tog emot Kamerun i VM:s åttondelsfinal. England tog en komfortabel 3-0-seger och det var just Greenwood som avslutade målskyttet när hon smällde in bollen på en väl inövad frisparksvariant. Den andra Unitedspelaren i truppen, Abbie McManus, fick nöja sig med en plats på bänken. Matchen präglades annars av en svag domarinsats och ett osportsligt Kamerun, som borde haft flera spelare utvisade. England möter nu Norge i kvartsfinal på torsdag.

Dagens Wan-Bisakka

Då källan heter Goal förhåller vi oss mer än lovligt försiktiga, men det oaktat så verkar Aaron Wan-Bisakka komma allt närmare en flytt till Manchester United. Prislappen ska landa på kring 55 miljoner pund plus diverse bonusar och högerbacken ska, om vi tror Goal, genomföra den obligatoriska läkarundersökningen på Carrington denna vecka. Wan-Bisakka spelar som bäst U21-EM i Italien, men Englands två inledande förluster innebär att kvällens möte med Kroatien är betydelselöst.

Telegraph menar å sin sida att klubbarna ska sätta sig ner och se över detaljerna kring en övergång idag måndag. Det i sin tur skulle tyda på att en övergång är nära och att man nu vill diskutera det mer finstilta. Något som Crystal Palace tenderar att vara måna om att diskutera är den vidareförsäljningsklausul som United har på Wilfried Zaha. När Crystal Palace värvade tillbaka Zaha i januari 2015 skrevs en klausul in i avtalet. Denna klausul ger United rätt till upp till 15 miljoner pund då eller om Zaha säljs vidare. Crystal Palace sägs vilja slippa klausulen eller åtminstone minska på beloppet, något United förstås kan använda sig av i förhandlingarna kring Wan-Bisakka.

Simon Stone på BBC menar att samtal pågår, att United är hoppfulla men att ingen överenskommelse ännu nåtts. 

”Lukaku har ingen brådska”

En stor del av skriverierna kring Manchester Uniteds förehavanden på transfermarknaden har kretsat kring Romelu Lukaku och hans eventuella övergång till Inter. Nu menar dock ESPN att Lukaku inte kommer att trycka på för att en affär ska gå igenom, trots allt. Lukaku ska vara ”öppen för” en övergång till Italien då han är rädd för att han kommer att få spela andrafiolen bakom Marcus Rashford i Uniteds anfall. United vill inte sälja Lukaku och ska även ha nekat att ta Inters Mauro Icardi som en delbetalning.

Embed from Getty Images

Ung spansk talang klar?

Daniel James är Manchester Uniteds hittills enda nyförvärv, i alla fall om vi räknar spelare i a-truppen. Nu rapporterar Metro att United ska ha gjort klart med ytterligare en ytter, den här gången till juniorleden. Det är den spanske talangen Mateo Meija, som hittills hållit till i Real Zaragoza, som ska vara på väg till England. Meija, som sägs kosta 600 000 pund att lösa, ska ses som en fortsatt satsning på unga talanger från Ole Gunnar Solskjaers sida. Värvningen av James visade även på att Solskjaer ser Uniteds kantspel som en akilleshäl. Meija är även han ytter och det ter sig rätt uppenbart att Uniteds manager vill ha fart på kanterna.

James laddar i Dubai

Han är Manchester Uniteds enda nyförvärv så här långt, Daniel James. När truppen samlas på Carrington i början på juli verkar walesaren vara mån om att vara i god fysisk form. När andra spelare semestrar verkar James kombinera ledigheten med träning. På sitt konto på Twitter syns han träna både fysik och med boll, något Scott McTominay också verkar göra på samma breddgrader.

Ny träningsmatch för damerna

Manchester Uniteds damer har hittills bara bekräftat en träningsmatch inför säsongen 2019/20. Nu står det dock klart att man kommer att möta Blackburns damer hemma den 24 juli. Det är inte United själva som kommer med den nyheten, utan motståndarna. Någon avsparkstid är ännu inte satt och Blackburn verkar själva ha lite svårt att hålla reda på datumet. Blackburn är nykomlingar i Women’s Championship efter att man vunnit sin serie i Women’s National League i våras.

Benitez lämnar Newcastle

Rafael Benitez kontrakt med Newcastle löper ut på söndag. Någon förlängning blir det inte. Newcastle gick på måndagen ut med att man inte kunnat nå en överenskommelse om en förlängning och att man var ”besvikna” över utfallet. Benitez har ryktats vara en av kandidaterna att ta över Chelsea som står utan tränare sedan Maurizio Sarri lämnat klubben. Newcastles hemsida låg nere efter att klubben kommunicerat nyheten på Twitter.