Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Det smärtar mig att detta inte värderas i United längre

Igår kom så det väntade beskedet att Ander Herrera spelar i Paris Saint-Germain framöver. Hans sorti har rört upp känslor åt alla håll bland Unitedsupportrar, i den här frågeasken går vi igenom vad vi tycker och tänker.

Ander Herrera lämnar Manchester United. Vad är din spontana reaktion?

Marcus Beijar: Jag kan tycka att det är väldigt trist ändå. Dels för att han är en spelare jag gillat och dels kanske på grund av hur sortin gick till.

Adam Fröberg: Trist. Ingen världsklasslirare, men långtifrån den som borde vara först ut ur det här laget. Vi kommer framförallt sakna drivet och inställningen.

Mikael Österdahl: Att det är ett stort misslyckande för klubben att vi tappar en spelare vi vill behålla. Jag är rätt säker på att vi hade säkrat Herrera i några år till om vi hade slängt fram ett vettigt kontraktserbjudande – till och med sämre än det sista han erbjöds – något år tidigare. Där och då hade det kostat mer men i långa loppet hade det blivit billigare.

Elias Hallström: Tråkigt. I Herrera tappar man en viktig pusselbit på mittfältet men också en mentalitet och egenskaper som är svåra att finna på dagens marknad.

Gustav Brinck-Larsen: Spontant tycker jag det är tråkigt. Han har påstått sig älska United och ofta sagt de rätta sakerna, plus att han bidragit bra som tredjelänk på mittfältet när han fått spela. Så jag hade velat ha kvar honom som truppspelare, samtidigt var det ju tydligen bara snack när han istället valde att lämna på fri transfer, så jag kommer inte direkt sakna honom.

Lisa Lloyd Larsson: Rimligt och väntat, men likväl förbannat trist. Förstår honom helt och fullt, samtidigt som jag så klart hellre sett att han stannat.

United ville förlänga, men Herrera lämnar ändå på fri transfer. Hur får det dig att känna?

Marcus Beijar: Skulle man ha sålt honom med ett år kvar på kontraktet hade det inte gett så stora pengar. Vill han dra så drar han, det är ju bara så det är. Utan att kunna hela bakgrunden så kunde ju United ha visat sig lite mer ”hungriga” tidigare, samtidigt har han ju inte varit helt ordinarie heller så det blir en lite knepig balansgång av det hela.

Adam Fröberg: Det verkar ju som att Herrera erbjöds ett rätt saftigt kontrakt, men ändå tackade nej. Så vis kan man undra hur mycket han verkligen brinner/brann för den här klubben egentligen. Troligen inte lika mycket som han ville göra sken för. Sedan har United uppenbarligen skött detta svagt, vilket kan vara en faktor till beslutet. Hur klubben sköter lönestrukturen och sina kontraktsförhandlingar är på många vis under all kritik.

Mikael Österdahl: Principiellt har jag inget problem med det. Vi skriker om att spelare måste visa lojalitet men varför ska de göra det om inte klubben gör det? Däremot känns det väldigt falskt när Herrera bedyrar hur mycket han älskar United. Då var ju den evigt utskällda Marouane Fellaini mycket ärligare. Se till ditt eget bästa, fine. Men försök inte inbilla oss att du älskar United när du varje morgon vaknar upp i PSG:s säng.

Embed from Getty Images

Elias Hallström: Märkligt agerande från båda parterna faktiskt. Om klubben så gärna ville förlänga borde man ha löst det i ett tidigare skede. Å andra sidan var väl Herreras löneanspråk tämligen högt, för högt ansåg nog United, så därför lite märkligt agerande av Herrera med tanke på den kärlek han uttryck till klubben. I det långa loppet är det kanske positivt att man ändå inte förlängde, Herrera är absolut ersättningsbar och hade United skrivit nytt kontrakt med en veckolön på uppemot £200 000 hade man bara rubbat den rådande lönestrukturen i ännu mer.

Gustav Brinck-Larsen: Kontraktet gick ut, han fick uppenbarligen något bättre någon annanstans. Hade han då varit en spelare som inte pratat så mycket om sin kärlek till United hade det kunnat vara okej. Nu sticker det ju extra, särskilt när United var så ovärdiga att de gav honom en farvälvideo.

Lisa Lloyd Larsson: Tråkigt givetvis. Jag förstår att han lämnar och tycker det är under all kritik att klubben inte gjort klart med en förlängning i god tid. Man kan tycka det är fult av honom att lämna på free men samtidigt har man inte behandlat honom som en spelare man värderar, vilket man borde gjort.

Kommer du att sakna honom?

Marcus Beijar: Ja, absolut. Han är en rätt originell spelartyp i United och de behövs.

Adam Fröberg: Njaae. Både och. Jag gillar ju hans spelartyp med passionen och de fina fötterna. Men om vi gör rätt för oss (vilket långtifrån är givet) så bör vi kunna ersätta med en ännu bättre spelare.

Mikael Österdahl: Jag tycker egentligen inte att han är så pass bra att han ska vara ordinarie i United. Samtidigt befarar jag att han inte kommer att ersättas av en spelare som är bättre och han hade definitivt varit bra att ha i truppen. Jag har dock inte tagit honom till mig på samma sätt som många andra har gjort.

Elias Hallström: Ja. Han har alltid visat hjärta och inställning på planen till skillnad från många andra. Sedan hur starka hans känslor, som han öppet visat, verkligen varit för klubben kan ju diskuteras i och med att han faktiskt inte förlängde. Men om det är något särskilt jag verkligen kommer sakna så är det hans shithousery på planen.

Gustav Brinck-Larsen: Jag kommer sakna spelaren och personen jag trodde han var, inte den han visade sig vara.

Lisa Lloyd Larsson: Ja, otroligt mycket.

Vad är ditt bästa minne av Ander Herrera?

Marcus Beijar: När han får Gerrard utvisad på Anfield, även om det förstås inte ska tillskrivas honom.

Adam Fröberg: Chelsea-matchen när han följde Hazard på Old Traffords gräsmatta likt en blodigel. Stod även för ett mål och en assist i den vinstmatchen. Hans bästa match i United.

Mikael Österdahl: Jag vill nästan säga hela soppan när han inte värvades 2013. Men nej, det får ändå bli hans insats och mål i hemmamatchen mot Chelsea våren 2017.

Elias Hallström: Hans insats mot Chelsea säsongen 16/17. United vann med 2-0 hemma på Old Trafford och Herrera var matchens gigant. Plockade bort Eden Hazard helt ur matchen och krönte dessutom insatsen med ett mål.

Gustav Brinck-Larsen: Det borde väl vara tätt mellan när han fick Gerrard utvisad och hans mästerliga insats mot Chelsea. Men jag tar ändå när han skickade fram Mkhitaryan på en hörna i Europa League-finalen – och Mkhitaryan gjorde mål på hörnan. Fin liten stund.

Lisa Lloyd Larsson: Finns många! Allt från hans firande (även från bänken) när vi gjort mål till de strutar han själv stått för (svårt att välja något annat än det mot Yeovil om vi snackar mål). Hans vassa armbågar och efterslängar på motståndarhälar kommer jag också minnas med kärlek.

Vad ger du Herrera för betyg på Unitedkarriären?

Marcus Beijar: Godkänt. Han vinner titlar med klubben och han är oftare bra än dålig.

Adam Fröberg: VG. Hade behövt bli än mer ordinarie och betydande för ett högre betyg, men var samtligt väldigt nyttig och bra under flera perioder.

Mikael Österdahl: Jag är kanske hård men jag tycker inte att det blir mer än godkänt. Visst fanns det ibland kanske anledning att beklaga att han inte fick mer speltid. Samtidigt är kalla fakta att han bara var ordinarie på riktigt i en av fem säsonger.

Elias Hallström: Fullt godkänt. Har alltid gjort ett bra jobb och visat rätt inställning. Bidrog dessutom med egenskaper och en närvaro på planen som ibland var direkt avgörande för Uniteds prestationer och resultat.

Gustav Brinck-Larsen: Godkänt, men inte mer. Han är ju svår att betygsätta, då han alltid visat bra vilja när han väl fått spela. Samtidigt har han ju ofta suttit på bänken, och hans tid i United har ju inte präglats av succé för klubben. Så han är ingen spelare jag kommer minnas särskilt i det långa loppet.

Lisa Lloyd Larsson: Klart godkänt. Han har gjort det bra sett till de förutsättningar han haft i klubben. Det är en skam att man inte tagit bättre tillvara på en sådan spelare.

Har han motsvarat, överträffat eller inte nått upp till de förväntningar du hade på honom?

Marcus Beijar: Svårt att minas exakt vad man väntade sig av honom då han kom, men jag tycker att det ligger ungefär i linje med vad man kunde anta. Ingen superstjärna men väl en spelare som höjde laget när han var på humör.

Adam Fröberg: Jag trodde att han skulle bli en cementerad startspelare och mer av ett nav på mittfältet – det blev han inte riktigt. Därmed motsvarade han inte mina förväntningar till punkt och pricka, men som sagt ger jag honom ändå VG totalt sett.

Mikael Österdahl: Minns inte säkert vad jag tyckte och tänkte då det begav sig. Men någonstans var väl tanken att han skulle gå in och vara Uniteds ledande mittfältare. Trots att det under hans tid i klubben har varit lättare än det borde ha varit nådde han egentligen aldrig den nivån (ja, han blev årets spelare i United 2017 men det tycker jag var galet).

Elias Hallström: Nästan överträffat förväntningarna faktiskt. Trodde inte han skulle få såpass stort inflytande på Uniteds mittfält utan trodde nog snarare att han skulle bli en sorts utfyllnadsspelare. Hans betydelse har nästan framhävts mer när han inte har spelat.

Embed from Getty Images

Gustav Brinck-Larsen: Han tog ju inte en helt ordinarie tröja under alla sina säsonger här, vilket jag trodde, och han var inte en del av att ta United till toppen. Så sammantaget har han inte nått upp till vad jag hoppades på.

Lisa Lloyd Larsson: Spelmässigt har han inte riktigt fått chansen att nå upp till de förväntningar (eller förhoppningar snarare) jag hade, främst på grund av att han fått alldeles för lite speltid. Däremot har det märkts att han verkligen älskat klubben och att vara Unitedspelare. Sådana spelare växer inte på träd i dagens fotboll och det smärtar mig att detta inte värderas i United längre.

PSG blir hans nästa klubbadress. Hur kommer han klara sig där?

Marcus Beijar: Inte så bra alls, jag tror Herrera hade mått bättre av att vända hem till Spanien, men jag har gärna fel.

Adam Fröberg: Får väl ungefär samma arbetsuppgifter och speltid som i United, fast med en ännu högre lön. Kommer vara viktig för dem utan att vara direkt avgörande.

Mikael Österdahl: Åtminstone i ligaspelet tror jag att han kommer att klara sig mycket bra. Hans stora problem är att han tenderar att vara rätt slarvig emellanåt men i ett lag som är så överlägset som PSG är i ligan kommer du undan med det. Då kommer istället hans positiva sidor lysa tydligare.

Elias Hallström: Är en liknande spelartyp som Verratti och ska han konkurrera med honom kan det såklart bli tufft. Beror också mycket på vad som händer i PSG under sommaren med värvningar och liknande, men Herrera bör ha en plats där. Rabiot har nyligen lämnat, så där öppnas ju en dörr.

Gustav Brinck-Larsen: Jag tror nog han kan ta en ordinarie tröja, eller åtminstone vara en rotationsspelare som spelar förhållandevis ofta. Men han lyfter dem ju inte till nästa nivå.

Lisa Lloyd Larsson: Ingen aning. Tror inte han kommer kunna förvänta sig mer speltid där än han fick i United men när man lämnar för en klubb som Paris är det kanske annat som lockar £… Sen har väl Herrera fått lära sig den hårda vägen att det inte lönar sig att spela med hjärtat, så varför ska han då inte bara kunna dra för pengarna? Jag önskar honom all lycka, det förtjänar han.