Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Officiellt: Kieran O’Hara utlånad till Burton Albion

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds irländska målvakt Kieran O’Hara kommer att spendera säsongen 2019/20 i Burton Albion. Detta står klart sedan målvakten på måndagen säkrade ett säsongslångt lån till League One-klubben.

Flytten innebär att O’Hara, 23 år gammal, tar ett kliv uppåt. Förra säsongen spenderade han på lån i Macclesfield Town, ett bottenlag i League Two. Nu blir det alltså spel på en nivå högre för målvakten som utsågs till Macclesfields bästa spelare förra säsongen.

O’Hara har ännu inte gjort någon match för Uniteds a-lag men han satt på bänken mot Crystal Palace i maj 2017 och säsongen 2017/18 var han regelbundet med i matchtruppen som tredjemålvakt.

Lånet till Burton blir det sjunde för O’Hara, som tidigare har meriter från Trafford, Fylde, Morecambe (två sejourer), Stockport och så då Macclesfield. Han har meriter från Irlands U21-landslag och han har även tränat med a-landslaget.

”Jag är redo att ta klivet upp till nästa nivå och visa att jag är mer än kapabel att klättra uppåt i ligorna och förhoppningsvis en dag nå Premier League,” säger O’Hara till Burtons hemsida.

”Jag hoppas att jag kan spela regelbundet och prestera på topp för Burton. Om det uppmärksammans kan det förhoppningsvis hjälpa mig att ta nästa steg och bli en a-landslagsmålvakt.”

O’Haras kontrakt med Manchester United löper ut efter den här säsongen. Att han kommer att lämna United på permanent basis nästa sommar är ingen vågad gissning.

Vi önskar Kieran O’Hara lycka till i Burton Albion!