Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Vi ska försöka bli mer robusta

Embed from Getty Images

Så var det dags för presskonferens igen. Manchester United har sedan några dagar landat i Perth på den australiska västkusten och hunnit med ett och annat träningspass. Här går vi igenom vad Ole Gunnar Solskjaer har att säga angående status på truppen, transferrykten och inför lördagens match mot Perth Glory. 

Det blev en tämligen matig presskonferens där norrmannen bland annat fick, kanske inte helt oväntat, ta emot en salva av frågor gällande Paul Pogba och ryktena kring honom.

Solskjaers presskonferens

…om att vara i Australien

”Vi har precis tränat och det är fantastiskt att få göra det på den här arenan (The Waca) eftersom många av spelarna och i personalen är cricketfans. 

”Det kommer definitivt finnas tid till att utforska mer, men i nuläget försöker vi komma över jetlagen och träningen.” 

…om eventuella bud på spelare i truppen

”Det har varit en lång sommar, inte sant? Det har snackats och spekulerats mycket om alla våra spelare, eller många åtminstone. För mig är allt i sin ordning. När man är i Manchester United förväntar man sig att saker och ting poppar upp under sommaren. Jag har pratat med Rom [Lukaku], Jesse [Lingard], Rashy [Rashford], jag har haft samtal med mer eller mindre alla under sommaren.

”Vad jag vet så har vi inte fått några bud på någon av våra spelare. Så det finns ingen anledning att säga annat än att de flesta av våra spelare har sina långtidskontrakt och att vi inte är i behov av att sälja.”

…om dispyten mellan Lingard och Pogba

Det här handlar alltså om ett litet gräl (på skämt eller inte låter vi vara osagt) mellan Paul Pogba och Jesse Lingard när spelarna var ute och promenerade. På den video som florerar på social medier ser det mest ut att vara munhugg spelarna emellan, där det slutar med att Victor Lindelöf försöker coola ner stämningen genom att omfamna fransmannen.

Så här säger Solskjaer om händelsen:

”Vad jag har att säga om en del spelare, Paul till exempel, är att det ser ut att bli ett mediadrev av det hela, att det är en agenda mot honom. Han är fantastisk, en toppenkille och ett riktigt proffs. Det har aldrig varit några problem med honom. Han har ett hjärta av guld.

”Det har porträtterats som ett bråk mellan de båda. Och jag vet att ni är här för att sälja era berättelser i tidningarna, men det ör ingenting, det finns inga problem mellan spelarna överhuvudtaget. De är professionella och hittils har allting varit jättebra här.”

…om Pogba

Vidare får norrmannen ytterligare frågor om Paul Pogba, men är egentligen inte intresserad av att kommentera enskilda spelare.

”Jag är hör för att prata om hela laget, försäsongen och den stundande säsongen. Men det jag kommer säga är att Paul aldrig sätter sig själv utanför laget. Han vill alltid spela. Han ger alltid sitt bästa, något annat kan jag inte säga. Agenter pratar hela tiden, och som jag sa, vi har inte fått några bud. Det är allt jag kan säga.”

Embed from Getty Images

Du har sagt att det måste betyda mer för spelare att representera klubben, sedan går Paul ut och säger att det kan vara läge för en ny utmaning. Är det något som oroar dig?

”Det har aldrig varit något bekymmer för mig, som sagt, han är en bra kille och professionell i det han gör. Men jag kan inte bara sitta och prata om Paul och vad agenter säger. Det är några år kvar på hans kontrakt och enligt mig har det sett jättebra ut under träningarna så här långt.”

Du sa att agenter snackar mycket och det kan inte vara till din fördel direkt att Mino Raiola går ut och svingar i media och spär på rykten om Paul?

”Jag pratar inte bara om Mino, de har såklart klienter som de ser efter samtidigt som jag har ett lag att se efter. Vi vet att förra året var en besvikelse, men vi vet också vad vi måste sikta på den här säsongen. Självklart måste vi minska gapet till toppen, men vi har också stora troféer att spela om. Det handlar om att studsa tillbaka. Jag ser verkligen fram emot ligastarten och jag är säker på att vi kommer ha ett bra lag som kommer utmana.”

…om truppbygget och spelarköp

Efter matchen mot Barcelona tidigare i våras sa du att klubben måste bli mer ”hänsynslös” och att stora beslut måste göras. Nu sitter vi här idag och många undrar, inte minst fansen, var den här hänsynslösheten är någonstans, mycket ser fortfarande likadant ut.

”Jag hör vad du säger, men att göra affärer inom fotbollen är inget som sker över en natt. Vi har spelare här som jag litar på, fantastiska spelare. Många av dem vet jag kommer bli framgångsrika här och vi har dessutom två nytillskott i Dan [Daniel James] och Aaron [Wan-Bissaka], som är fantastiska med deras fart, deras hunger och kvalitet.

Embed from Getty Images

”Men vad gäller marknaden så måste man hela tiden hänga med och i nuläget har vi inga bud på våra spelare.”

Du har signat två spelare och har ungefär en månad kvar av fönstret, har du ett hum om hur många fler du vill ha in?

”Ja, vi räknar med att göra fler affärer, men vi har tålamod, och som jag sa, vi är Manchester United, vi måste inte sälja och vi behöver inte betala överpriser heller. Man måste se till att få de rätta spelarna till det rätta priset.

”Om vi ser till truppen vi har nu finns det så många bra spelare. Vi försöker få till en så bra försäsong som möjligt vi som är här, det är vårt mål och anledningen till varför vi är här. Vi jobbar hårt och vill hela tiden bli bättre. Det handlar inte bara om att bygga upp det fysiska utan om att bli robusta. Förra säsongen hade vi en period med idel segrar men mot slutet kom förlusterna och vi kunde inte hitta tillbaka riktigt, men det är sådant vi jobbar med nu.” 

…om fansen

”Passionen som finns bland våra fans är fantastisk och självklart vill de att vi ska vara så framgångsrika som möjligt. De mest högljudda är sannolikt inte de bästa. Men när jag är ute och snackar med fans är det positiva tongångar. De vill se oss vinna igen, vilket vi såklart är vårt mål.” 

…om förberedelser och resmålet

Det finns givetvis marknadsmässiga aspekter med resmålet, men rent förberedelsemässigt, är det verkligen så bra att åka runt halva jorden?

”Jag tycker killarna har gjort det bra så här långt. Självklart, om man är kvar på hemmaplan [Carrington] blir man fast i en bubbla och det kan bli lite instängt. När man åker iväg får man lite ny energi och en entusiasm. Visst, det är en lång resa, men det är grejen med Manchester United, vi är världens största klubb och vi har fans världen över. För mig är det något jag är van vid.”

…om varifrån målen ska komma under säsongen

”Förra säsongen hade vi fyra spelare som slutade på en tvåsiffrig målskörd och det ör jättebra. Vi förlitar oss inte på att en spelare ska göra 30, 40 mål. Men självklart vill vi att våra anfallare ska göra mål. Vi har Anthony [Martial], Rom [Lukaku], Marcus [Rashford], Alexis [Sanchez] till exempel. Sedan har vi Mason [Greenwood] som går mot ett genombrott. Jag tror även Daniel [James] har några mål i sig.” 

”Om man kan få en profilierad, en som gör uppemot 20 mål, Marcus, Anthony, Rom har alla så många mål i sig, så vi får se vem som prickar formen. Potential är en sak, men om man hittar rytmen… om ni såg Mason i slutet av gårdagens träning, det var bang, bang, bang. Tre chanser, tre mål. Sista matchen mot Cardiff kunde han ha gjort fem mål. En anfallare som är på rätt humör och prickar formen kommer göra mål.”

Embed from Getty Images

Och angående planerna för Mason Greenwood säger Solskjaer följande:

”Mason kommer definitivt spela fler matcher. Han har växt över sommaren. Jag tror dessutom att hans självförtroende har växt efter matchen mot Cardiff eftersom han var vår bäste spelare.” 

…om läget med de Gea och Sanchez

”Angående Alexis tror jag inte hans skada var alltför allvarlig. Han kommer tillbaka strax efter att vi kommer hem. Jag räknar med att han är fit för att träna och spela ganska omedelbart.”

Om de Gea:

”David har haft sommaren på sig nu och förhandlat och tänkt över sitt kontrakt, så jag hoppas vi kommer fram till en lösning ganska snart. Jag är positiv. Jag har sagt det många gånger förr, men vi är så glada att få ha David i målet och jag hoppas han stannar här i många år framöver.”