Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Manchester United bekräftar förstaårsjuniorerna säsongen 2019/20

Manchester United har idag bekräftat listan på klubbens förstaårsjuniorer säsongen 2019/20. Det är totalt elva spelare som nu har signerat kontrakt som scholars. Ytterligare några spelare kommer att ansluta när de får sina internationella speltillstånd.

I år är förstaårsjuniorerna födda tidigast den 1 september 2002 och senast den 31 augusti 2003.

Neil Ryan fortsätter som huvudtränare för juniorlaget.

I samband med detta flyttas förra säsongens andraårsjuniorer upp i reservlaget (U23). Inga konstigheter, då de spelarna nu är för gamla för att spela juniorlagsfotboll.

Måhända värt att notera är att Mason Greenwood fortfarande listas som juniorlagsspelare på Uniteds hemsida, medan James Garner av åldersskäl flyttas upp till U23. I U23 återfinns också Tahith Chong och Angel Gomes. Det är knappast uteslutet att någon i den kvartetten formellt kommer att flyttas upp till a-laget inför eller under säsongen.

Elva nya juniorer

Presentation av nya akademispelare hör sommaren till. I år är det alltså i första skedet elva spelare som kommer in. Då gruppen med andraårsjuniorer (Mason Greenwood, som inte lär spela mycket juniorfotboll, undantaget) är relativt svag torde de här spelarna ha goda chanser till speltid.

Owen Dodgson är en energisk ytterback från Lancashire.

Noam Emeran hämtades till United från franska Amiens i början på det här året och har nu fått sitt speltillstånd. Många storklubbar ska ha jagat ytterforwarden, som har spelat ungdomslandslagsfotboll för Frankrike. Emeran uppges ha en mycket vass vänsterfot, vara bra en mot en och besitta ett bra målsinne.

Will Fish var lagkapten för U16-laget den gångna säsongen. Han är en mittback från Manchester och satt på bänken i Uefa Youth League den gångna säsongen.

Calen Gallagher-Allison är född i Preston och spelar i backlinjen, antingen till höger eller i mitten.

Iestyn Hughes gjorde ett par matcher i juniorlaget den gångna säsongen. En ytterback från Wales som förra säsongen spelade U17-landslagsfotboll.

Zidane Iqbal är en kreativ mittfältare från Manchester.

Dermot Mee är målvakt. Han är född i Birmingham men har meriter från Nordirlands U17-landslag.

Charlie Savage är en passningsskicklig mittfältare född i Leicester. Hans pappa Robbie Savage var med i Uniteds klassiska Class of ’92-lag. Även om pappa Savage aldrig nådde Uniteds a-lag så fick han en mycket bra karriär, med 346 Premier League-matcher och 39 landskamper för Wales på meritlistan.

Ayodeji Sotona är en irländsk anfallare med nigerianska rötter. Gjorde juniorlagsdebut i mars.

Martin Svidersky är en slovakisk landslagsmeriterad mittfältare. Han signerade för klubben redan förra våren. Drog dock på sig en allvarlig knäskada i december, så debuten kan dröja.

Charlie Wellens är en mittfältare från Salford med bra passningsfot.

Fyra till att vänta

Ytterligare fyra spelare uppges ha signerat för United. Då de ännu inte har fått sina internationella speltillstånd kan klubben emellertid inte bekräfta något officiellt och spelarna får heller inte spela matcher för klubben. Vi vet av erfarenhet att det kan dröja ett antal månader innan Fifa har sagt sitt.

Johan Guadagno är en svensk målvakt med en U17-landskamp på meritlistan. Kommer närmast från Brommapojkarna.

Björn Hardley är en nederländsk försvarare. Han hämtas från NAC Breda.

Dillon Hoogewerf är anfallare från Ajax, där han har gjort mål och assists i mängder i ungdomslagen.

Mateo Mejía är en mittfältare som hämtas från Real Zaragoza. Han ska ha gjort 53 mål på 29 ligamatcher säsongen som gick.

Två skolpojkar på träningsläger

Under säsongen är det också troligt att vi får se U16-spelarna Shola Shoretire och Omari Forson i juniorlaget. Duon var med på ungdomslagens träningsläger i Österrike och Forson gjorde mål i träningsmatchen mot Mattersburg. Shoretire gjorde ett namn för sig redan säsongen som gick, då han blev den yngsta spelaren någonsin i Uefa Youth League.

Två som nobbade

United ville av allt att döma signera ytterligare två spelare. Alfie Hughes valde dock att signera för Leeds medan Mipo Odubeko – som i våras gjorde mål i juniorlagsdebuten – har kopplats samman med en flytt till Bayern München.


Vi kommer under kvällen uppdatera ungdomstruppen med de nya spelarna.