Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Internazionale 1-0

Embed from Getty Images

Tredje träningsmatchen, och den första i International Champions Cup, för säsongen 2019/20 är spelad. Inter stod för motståndet, United stod för det bästa spelet och tog också hem segern tack vare ett segermål från Mason Greenwood med knappa kvarten kvar.

Det kunde blivit mer

1-0 står det alltså som slutresultat, men precis som i matchen mot Perth kunde United gjort betydligt fler mål. Tre eller fyra hade inte varit orimligt, med tanke på chanserna United skapade.

Jag tänker främst på Jesse Lingards skott som räddades av en försvarare, Nemanja Matics nick i stolpen och Mason Greenwoods styrning i ribban. Dessa var troligen de främsta chanserna som inte gick in, plus att United tack vare snabbt spel och hög press skapade många, många fler halvchanser.

Enligt International Champions Cup egna statistik sköt United hela 21 skott, varav 8 träffade mål. Inter å sin sida sköt sammanlagt 8 skott, varav 1 träffade mål.

Första elvan

Det är inte säkert att det var Uniteds förstaelva, men den första elvan i United idag visade redan från start att de verkligen ville ta tag i matchen från start och även att de verkar tro på Solskjaers idéer.

Det enda jag inte riktigt förstår är varför Anthony Martial fick spela sina 60 minuter som toppforward, med Marcus Rashford utnkuffad till vänsterkanten. Vågar vi hoppas på att Solskjaer ser Greenwood som såpass bra att han eventuellt kan ta den ordinarie platsen som toppforward? Jag tror tyvärr inte det, kanske är det helt enkelt så att Solskjaer inte ser en vänsterytter i Martial och då vill ge honom chansen centralt? Vi kan bara spekulera. Martial hade dock en riktigt bra aktion, som slutade med Lingards jättechans, men det hände sammantaget för lite från fransmannen.

Embed from Getty Images

Utöver Martial är det Nemanja Matic som jag inte ser att han skall ha en ordinarie tröja i årets Manchester United. Han hade kaptensbindeln och bildade centralt mittfält med Pogba, men tempot från serben är tyvärr alldeles för lågt. Han ger ju förhållandevis sällan bort bollen, men det händer också för lite när han har den.

Övriga nio skulle jag vilja säga stärkte sina aktier idag. De Gea hade visserligen inte så mycket att göra, men både Wan-Bissaka och Shaw skötte kanterna bra och i mittförsvaret hade Tuanzebe och Lindelöf någon misskommunikation, men om det inte värvas in en ny mittback ser jag inte varför Solskjaer skulle välja att spela med några av våra andra mittbackar.

Pogba är bra när han vill, och med en fartfylld offensiv känns det som att han kommer vilja oftare. Lingard var lurig som nummer 10, James hade för dålig slutprodukt (som vanligt) men gör allt han kan för att komma in i United, och Rashford var ändå rätt kreativ till vänster.

Dessutom kommer laget sätta sig mer ju längre det går, så än så länge ser det bra ut.

Lindelöf ut skadad

Med all säkerhet hade Solskjaer tänkt byta ut hela elvan samtidigt, precis efter timmen var spelad.

Tyvärr tvingades han göra ett byte några minuter tidigare, då Victor Lindelöf tog sig åt vänster lår. Det kändes spontant inte som den allvarligaste av skador, men det är ändå något som oroar tills vi vet mer om svenskens status.

Andra elvan

Lindelöf gick ut efter 57 spelade minuter, de övriga tio startspelarna lämnade efter 63. Då fick vi se Fred igen, McTominay gjorde honom sällskap på mittfältet, Juan Mata spelade tia med Pereira till höger, Chong till vänster och Mason Greenwood längst fram.

Och de sista 30 minuterna var framförallt de två sistnämndas. Chong gjorde förmodligen sin bästa match i Uniteds A-lag någonsin, när han utmanade och pressade gång på gång på gång. Han irriterade Interspelarna så mycket att han blev nedsparkad säkerligen 7-8 gånger, varav minst en gav gult kort. Med minuten kvar av stopptiden fick han sin sista smäll och togs då av planen till förmån för Angel Gomes som fick spela den sista minuten istället.

Embed from Getty Images

Mason Greenwood gjorde som sagt matchens enda mål, efter att Ashley Young slagit en bra frispark som Handanovic i Intermålet lämnat retur på. Greenwood plockade upp den, lurade sin försvarare och smällde in bollen i det bortre hörnet med sin kraftfulla vänsterfot.

Bara ett par minuter senare hade han också chansen att bli tvåmålsskytt, men hans styrning på Chongs inlägg tog i ribban.

Defensivt hade United inte mycket att göra, så firma Bailly/Jones i mittförsvaret och Dalot/Young på kanterna blev inte nämnvärt prövade. Young däremot var med framåt bra, vilket han skall ha beröm för.

Embed from Getty Images

Jag vill också berömma Juan Mata lite extra. Inte för att han idag stod för något extravagant, men för att det märks så tydligt att han vet precis hur man skall spela i nummer 10-rollen. Han blir aldrig stillastående, utan tar hela tiden ny yta, ofta med en kortare rusch i sidled men någon gång också i ljupled för att hota. Som defensiv mittfältare måste det vara horribelt att möta den typen av spelare.

Lugn i stormen

Trots vad jag skrev ovan om att det ser bra ut så får vi inte glömma att det är fortfarande försäsong, och Inter är inte lika långt fram i sin försäsong som United har.

Om vi drar stora växlar om att alla de unga spelare som var bra idag faktiskt är redo för Premier League så lurar vi oss. För erfarna spelare handlar försäsongen om att komma i matchform, inte om att prestera bra resultat, medan det för unga spelare handlar om att visa upp sig för att få chansen. När tävlingsmatcherna väl drar igång brukar de erfarna dock prestera bra mycket bättre än de unga oerfarna.

Förstå mig rätt, vi har talanger som absolut kommer få speltid under säsongen och säkerligen kommer göra det bra. Men de är inga frälsare som tar oss upp till Premier League-titel redan den här säsongen. Förmodligen…