Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Försäsongsturnén del 2

Embed from Getty Images

Manchester United är hemma från försäsongsturnén i Australien och Asien. Generellt har det varit positiva vibbar som rapporterats hem, under två frågeaskar skall vi gå igenom våra tankar och upplevelser om turnén. Här är del 2.

Aaron Wan-Bissaka och Daniel James är sommarens enda nyförvärv hittills, hur bedömer du deras försäsongsturné?

Marcus Beijar: Svarade delvis på det redan, men de har varit bra. Speciellt Wan-Bissaka ser ut att vara värd varje penny.

Mikael Österdahl: Wan-Bissaka har klivit in och redan gjort högerbacksplatsen till sin egen. James gör väldigt mycket som är bra men hans slutprodukt är verkligen under all kritik. Han har mycket att slipa på. Där Wan-Bissaka känns som en färdig Unitedspelare känns James knappt som en färdig Premier League-spelare.

Embed from Getty Images

Victor Laag: Aaron Wan-Bissaka och glidtacklingar, vilken perfekt kombination. Han har tagit för sig och verkligen visat att högerbacksplatsen är hans. 4 av 5 i betyg från mig. Daniel James är en virvelvind på planen, blandar högt med lågt, som man kan förvänta sig från en ung ytter. Men ändå positivt överraskad och verkar vara en ”jobbig jävel” för alla motståndare.

Gustav Brinck-Larsen: Wan-Bissaka har varit briljant på alla sätt, James har skött sig bra men vi ser också varför han spelade i Championship förra året. Han har mycket kvar att slipa på, men råmaterialet finns där.

Romelu Lukaku sägs vara skadad, mycket tyder dock på att det snarare är att han är på väg att lämna klubben. Borde vi sälja honom?

Marcus Beijar: Ja. Det borde vi. För 60-65 miljoner pund. Han är på intet sätt värd mer än så. En spelare som inte passar managerns spelidé och inte vill vara kvar ska ju inte vara kvar. Dock tror jag att han blir kvar, tyvärr.

Mikael Österdahl: Vi borde sälja honom om det innebär att vi värvar in en ersättare (inte like for like utan snarare en högerytter tänkt för startelvan). Fotbollen som Solskjaer vill spela passar inte Lukaku och belgaren vill inte vara här. Vi blir förmodligen tvingade att sälja honom till underpris men vi får helt enkelt bita i det sura äpplet.

Victor Laag: Jag tillhör den skara människor som tycker om Lukaku, men med det sagt förstår jag också att United kan få en spelare som är bättre lämpad till det spelet Solskjaer vill spela. Får vi in ungefär det vi betalade för honom, eller allra helst mer än det ska vi absolut släppa honom. Det kan också göra att vi frigör pengar till någon annan spelare som behöver komma in, till exempel en mittback och en till mittfältare.

Gustav Brinck-Larsen: Om någon erbjuder mer än vi köpte honom för, visst. Men annars är han en bra backup att ha. Men förtroende och rätt spelsätt kan han ju göra 20+ mål i Premier League.

Paul Pogba är på plats, han tränar och spelar för fullt samtidigt som det ändå inte känns helt säkert att han blir kvar. Vad är din åsikt om situationen och tror du han blir kvar?

Marcus Beijar: Jag tror han blir kvar en säsong till, med ett löfte om att lämna nästa sommar (lite likt Ronaldo). United övervärderar här en spelare, igen, och varken Real eller Juventus lär slanta upp de miljoner som Ed vill ha. Min generella åsikt om Pogba är att han i sina bästa stunder är världens bäste centrala mittfältare. I sina sämsta stunder är han inte värdig en tröja i United, och de stunderna kommer för ofta.

Mikael Österdahl: Det är uppenbart att United inte kommer sälja Pogba till underpris och jag kan inte se någon klubb hosta upp de slantar United kräver. Det verkar också som att Pogba har accepterat situationen och han ger inget sken av att vara missnöjd. Jag kan inte föreställa mig ett realistiskt scenario där vi säljer Pogba utan att vi blir sämre.

Victor Laag: Man ska väl inte vara det egentligen, men hans sätt att agera i den här situationen imponerar. Min magkänsla säger att han kommer att skriva på ett nytt kontrakt med United, men med ett muntligt löfte om att få lämna nästa år. Kan absolut tänka mig att ha kvar Pogba, men då ska det vara en Pogba som verkligen bryr sig, inte den Pogba som spelade i slutet av förra säsongen. Med det sagt ska han inte vara nära att bära en kaptensbindel och jag förstår dem som anser att fransmannen ska lämna. Om han skulle ha lämnat borde det har varit klart nu.

Embed from Getty Images

Gustav Brinck-Larsen: Han kommer ju inte gå ut å säga att han vill stanna, men jag tror han kommer göra det. Nästa sommar däremot, då sticker han.

Ingen spelare har sålts under sommaren [Herrera och Valencia gick ju på fri transfer], vad känner du om det?

Marcus Beijar: Jag hade kanske väntat mig att en Rojo eller Darmian skulle lämna, men det är väl troligen så att inga klubbar vill betala för den duon. Några kommer att lämna innan sista augusti, men vilka är svårt att sia i.

Mikael Österdahl: Jag känner att det är bedrövligt. Truppen, framför allt defensivt, är alldeles för stor. Sex mittbackar och fem ytterbackar är redan innan vi räknar in ett mittbacksförvärv minst tre försvarare för mycket. Men då de flesta i truppen är överbetalda är det väldigt svårt för oss att sälja.

Victor Laag: Att det är väldigt konstigt. Speciellt med tanke på att Solskjaer så tydligt beskrev att spelare i den här truppen inte skulle bli framgångsrika i hans Manchester United. Att det fortfarande inte hänt någonting med mittbackarna är även det märkligt.

Gustav Brinck-Larsen: Att Uniteds spelare verkar vara extremt svårsålda. Annars hade Darmian, Rojo och några till redan lämnat.

Vad gäller spelare in har vi fått Wan-Bissaka och James. Om det inte blir fler, är United då bättre eller sämre än förra säsongen?

Marcus Beijar: Jag måste väl ändå säga att vi är bättre, vi tränas ju inte av Mourinho längre. Frågan verkar förutsätta att vi inte tappar några fler i sommar, och då är vi ju tveklöst ett bättre lag.

Mikael Österdahl: Grundmaterialet är likvärdigt. Wan-Bissaka är en stor uppgradering på högerbacken medan Greenwood och James gör anfallet bättre. Samtidigt är vi markant svagare på det redan svaga mittfältet. Jag är dock övertygad om att vi kommer att få se ett antal spelare höja sig den här säsongen.

Embed from Getty Images

Victor Laag: Vi har blivit bättre, nästan enbart av anledningen att vi nu har en ordentlig högerback. Vilket vi knappt haft sen Rafael spelade. James kommer vara en truppspelare och kommer förmodligen att främst användas i Europa League och i de inhemska cuperna.

Gustav Brinck-Larsen: Bara tack vare Wan-Bissaka är vi faktiskt starkare, så dålig var Ashley Young förra året. Men vi skulle behöva två, tre spelare till för att vara riktigt bra med.

Det ryktas främst om Harry Maguire och Bruno Fernandes, tror du United lyckas landa någon av dem?

Marcus Beijar: Isåfall Maguire under någon av de sista dagarna. Jag tror inte att United på allvar är ute efter Fernandes.

Mikael Österdahl: Av det sista jag läst så verkar Fernandes inte vara aktuell över huvud taget. Att vi vill ha Maguire – och att han vill komma – är uppenbart men det är inte alls lika självklart att United är beredda att betala det Leicester kräver. Och Leicester kommer stå stadigt, de behöver inte sälja.

Victor Laag: Bruno Fernandes verkar vara långt ifrån enligt de senaste rapporterna. Då kanske man mer ska tro att Milinkovic-Savic från Lazio är på gång. Harry Maguire tror jag tills slut kommer att dyka upp om nu inte Woodward ska snåla in på den positionen. Lägg miljarden om det behövs, vi är i stort behov av en ny mittback.

Gustav Brinck-Larsen: Jag tror vi får in Maguire, men kanske på fönstrets sista dag. Fernandes tror jag aldrig United varit intresserade av, vilket så klart är väldigt synd.

Vilken/vilka spelare, som United i nuläget realistiskt skulle kunna få, tycker du klubben bör gå för?

Marcus Beijar: Det är realistiskt med en Harry Maguire och en ersättare för Lukaku om han drar. Känns som om Nicholas Pépé inte är alltför osannolik om än för dyr.

Mikael Österdahl: Jag vet inte vad som är realistiskt men vi måste få in en mittback och, kanske ännu viktigare, en defensiv mittfältare. Fixa!

Victor Laag: Som tidigare nämnt borde vi gå efter Harry Maguire. Skulle inte ha några problem att få in Milinkovic-Savic, oavsett om Pogba stannar eller inte. Annars är det mest på säljsidan vi ska fokusera under de sista veckorna av fönstret.

Gustav Brinck-Larsen: De två i frågan innan, samt en högerytter. Men sannolikt väntar United in Jadon Sancho till nästa år.