Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matcher spikade: Två tevematcher i oktober

Embed from Getty Images

På torsdagen offentliggjorde Premier League vilka matcher som valts ut för tevesändning i England i oktober. För Manchester Uniteds del handlar det om tre flyttade matcher av tre möjliga och om två direktsändningar i engelsk teve.

Tidigare i år uppskattade Premier League att oktober månads tevematcher skulle offentliggöras den 6 augusti. För en gångs skull var man före sin tid, matcherna som tevesänds släpptes redan idag. För Manchester Uniteds del innebär det att alla tre oktobermatcher byter datum. Detta då två matcher valts ut för sändning i engelsk teve och då Europa League spelar in.

Mötet med Newcastle på St James Park var ursprungligen schemalagt till lördagen den 5 oktober med avspark klockan 16.00 svensk tid. Då matchen är en så kallad prioriterad match flyttas den till söndagen den 6 oktober. Avspark blir det klockan 17.30 svensk tid. Två veckor senare gästar Liverpool Old Trafford. Den matchen ligger kvar på lördagen den 19 oktober men avsparken flyttas till 19.30. Värt att notera här är att matchen kan flyttas till söndagen den 20 oktober, om Liverpools Champions League-schema så kräver. Klokare i det ärendet är vi i slutet på augusti.

Den tredje Premier League-matchen i oktober, mötet med nykomlingen Norwich på Carrow Road, kommer att spelas söndagen den 27 oktober klockan 17.30 svensk tid. Matchen är inte utvald av de engelska tevebolagen, utan flytten beror på Uniteds spel i Europa League torsdagen före. Huruvida Viasat kommer att välja Uniteds match är ännu oklart, men då Liverpool – Tottenham spelas samma dag och klockslag får det ses som osannolikt.

Spelschemat i sin helhet