Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mike Phelan’s Shorts: ”Avvakta”

Försäsongen tog sig till Oslo och där inkasserade Manchester United sin femte vinst utav fem möjliga under försäsongen. Här i Mike Phelan´s Shorts funderar jag lite på försäsongsjippon, om att behålla lugnet tills fönstret är stängt och vem som egentligen ska spela bredvid Lindelöf. 

Försäsongsjippon

Embed from Getty Images

Lite det här jag var ute efter i snackisarna efter vinsten mot Kristiansund. Har inga problem med att det blir lite mer jippobetonat i en del försäsongsmatcher, men mot Kristiansund vred och vände jag mig jobbigt framför tvn.

Ja, vi skulle självklart inte ha spelat mot Kristiansund om det inte vore för Solskjaer. Medveten om att jag kanske låter lite väl resultatinriktad, men jag ser alltför jippobetonade matcher som ett slöseri. Vill att Manchester Uniteds förberedelse ska vara det viktigaste och det är någonting som blir lidande när matchens femtioelfte byte ska ske.

Förstår också Kristiansunds vilja att låta alla spelare få spela mot Manchester United. Det fanns något fint med att deras tränare Christian Michelsen var som ett litet barn på den efterföljande presskonferensen. Ändå är det inte en match som jag vill att Manchester United ska spela 1,5 vecka innan seriepremiären.

Avvaktar tills fönstret stänger

Paulo Dybala till Manchester United är på gång, även om många bitar återstår. Milinkovic-Savic verkar inte dyka upp på Old Trafford om inte Pogba lämnar. Genombrott i förhandlingarna med Harry Maguire för några dagar sedan, men det verkar ha gått i stiltje igen. Spelaren och klubben ska vara överens, men inte Manchester United och Leicester om prislappen. Istället riktas blickarna mot Barcelona och Samuel Umtiti, även om det är svårt att bedöma rapporternas trovärdighet.

Bruno Fernandes. Ett rykte jag aldrig har blivit klok på. Många portugisiska medier var övertygade om att Fernandes var på gång till Old Trafford. Manchester United ge å sin tur ut via medier och ansåg sig utnyttjade pågrund av den klubben man är. Ändå dyker nya rykten upp om Fernandes. Kan inte för mitt liv bestämma mig för om han är på gång eller inte.

Embed from Getty Images

Har intalat mig själv under det här fönstret att helt avvakta till fönstret har stängt. Mitt förtroende för Woodward som någon sorts sportslig ansvarig är givetvis på noll och det skrämmer mig att inte fler namn har tillkommit eller försvunnit från klubben.

Avvakta ungefär en vecka till och då kan analysera och betygsätta klubbens transferfönster.

Mittbackarna till premiären

Om inget oförutsett skulle hända kan vi utan tvekan slå fast redan nu att det kommer att bli Victor Lindelöf som den ena mittbacken mot Chelsea. Bredvid sig är fortfarande oklart. Eric Bailly är borta i 4 till 5 månader på grund av en knäskada.

Det har inte riktigt funnits någon röd tråd i vilka mittbackar Solskjaer hittills har spelat under försäsongen. Marcos Rojos framtid verkar enligt rapporter avgöras om hur mycket speltid han förväntas få och då enligt de allra flesta bedömare Rojo är den svagaste av mittbackarna lär han inte vara aktuell mot Chelsea.

Chris Smalling fick ingen speltid alls mot Kristiansund, men har tidigare varit andravalet bakom Lindelöf. Han är i grunden den näst bästa mittbacken av de som just nu är disponibla.

Vill ändå slå ett slag för Phil Jones, som jag tidigare har varit hård mot i den här kolumnen. Håller han sig skadefri en vecka till hoppas jag att det här är han som tar platsen bredvid Lindelöf. Det skulle betyda att Lindelöf får spela till höger, vilket är hans naturliga position. Det är också någonting som kommer höja lagets anfallsspel.

Embed from Getty Images

Att Axel Tuanzebe skulle få starta tror jag bara är en önskedröm hos många supportrar.