Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Det var en bra genomkörare

Embed from Getty Images

Under gårdagen besegrades AC Milan efter straffar i vad som var säsongens sista träningsmatch för Manchester Uniteds del, och Ole Gunnar Solskjaer var positiv på den efterföljande presskonferensen och såg matchen som en bra genomkörare inför ligastarten nästa söndag.

Utöver presskonferensen ger vi även uppdateringar gällande Romelu Lukaku, Paulo Dybala och Harry Maguire.

Solskjaers presskonferens

…om att ge ungdomarna chansen

Med ungdomarna avses här i första hand Mason Greenwood och Angel Gomes.

”Jag tror det var en bra erfarenhet för dem och särskilt att få slå varsin straff dessutom. Det var en bra genomkörare och matchen var som man hade kunnat tänka sig med en del frågor som besvarades. Sedan var det några delar av matchen som vi inte var riktigt nöjda med som vi måste ta itu med, men vi är redo för nästa vecka nu, det är då poängen står på spel, och jag är säker på att ungdomarna njöt av den speltid de fick.”

…om förberedelserna

”Det är aldrig kul att tappa spelare på grund av skador, som vi gjorde med Eric [Bailly]. Vårt mål var att ha alla friska när ligan drar igång, så i fallet med Eric var det ett hårt slag.

”Det har varit fem väldigt bra veckor med förberedelser och nu fick vi en sjätte. Jag tycker vi har visat våra intentioner och förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det när säsongen börjar. Det är en bra start med det momentum vi har för tillfället och när killarna nu har ett gott självförtroende är det bara försöka att upprätthålla det.”

…spelaruppdateringar

  • Harry Maguire

”Förhoppningsvis kommer de sista detaljerna att redas ut så att vi kan presentera något ganska snart. Han har spelat några matcher under sommaren så vi kommer behöva utvärdera honom för att se om han kan vara aktuell för matchen mot Chelsea.”

  • Romelu Lukaku

”Inget nytt. Men jag har pratat med Rom och det är ett avslutat fall.”

  • Paul Pogba

”Han kommer troligtvis vara tillbaka i träning nästa vecka.

”Det handlar inte om någon skada utan bara lite smärta men jag ville inte riskera honom. Jag pratade med honom efter träningen och han kände sig inte helt okej då. Men han bör vara okej till premiären.”

Embed from Getty Images

…om premiärelvan

”Jag har en idé då det har varit ett par bra försäsongsveckor. Några spelare har gjort det väldigt bra och kommit in i laget. Kanske hade de inte varit tilltänkta från början då det kan behövas lite tid, men åtta dagar är en lång tid i fotboll. 

”Det är inte så att dagens match gav ett fulländat svar. Vi har fortfarande arbete kvar att göra och det gäller hela säsongen igenom och för varje match som går. Vi är alla friska (nästan) och kan inte vänta på att det äntligen drar igång, det kommer bli en fantastisk dag på Old Trafford.”

…om Daniel James

”Han är redo att köra, han har haft en fin försäsong och kommit in väldigt bra i laget, både på planen som spelare och som en personlighet i gruppen utanför planen. Det har varit ett nöje att arbeta med honom. Och jag gav honom inte den sista straffen, han ville ta den och det är alltid ett bra tecken.

”Han kostade vad han kostade, men jag är övertygad om att han kommer betala tillbaka det och göra fina prestationer för oss.”

…om valet av kapten

Det har spekulerats en hel del om vem som kan tänkas få äran att bära bindeln i Manchester United nästa säsong, och med Ashley Young som nuvarande kapten har rösterna höjts bland fansen om att avsätta honom, då han inte lär figurera lika mycket i startelvan som förra säsongen. Så här säger Solskjaer om situationen:

”David [de Gea] finns givetvis i tankarna. Ash [Young], när han är på planen kommer han bära bindeln. När han startar kommer han vara vår kapten.” 

Presskonferensen i sin helhet:

Lukakus tweet

Vi uppmärksammade det under gårdagens matchdagsblogg, men passar på att ta upp det även här för den som har missat det.

Som det allra flesta känner till ryktas Romelu Lukaku bort från Manchester United, och det är egentligen ingen hemlighet att han vill bort. Nu uppenbarar det sig även som så, som pricken över i:et, att han dessutom vill göra sig lustig över den rådande situationen, genom att pika, kanske framför allt Ole Gunnar Solskjaer. Detta genom ett olämpligt twitterinlägg.

Lukaku tog nämligen till Twitter för att publicera resultat från ett löptest, som ägt rum under försäsongen. Detta för att svara på kritik om att han skulle vara långsam.

I detta test förefall det som så att Lukaku var näst snabbast efter Diogo Dalot. På Twitter svarade belgaren med följande ord: ”Lack of pace” följt av gapskrattande emojis.

Den här typen av aktion var föga förvånande mindre uppskattad hos Solskjaer, som beordrade Lukaku att radera tweeten.

Det som dock har gjort hela situationen kanske allra minst delikat är att 26-åringen inte bara publicerade sin egen tid och hastighet, utan passade på att få med samtliga spelares resultat, även de som placerade sig längst bak, däribland Luke Shaw och Juan Mata, som också besvarade Lukakus tweet. Troligtvis hade Lukaku inget ont uppsåt gentemot sina lagkamrater, men oavsett vad är det inte särskilt snyggt gjort.

Lukaku har som bekant inte figurerat i någon av Uniteds träningsmatcher under försäsongen och fanns inte heller med under gårdagens match mot AC Milan. Hans frånvaro har officiellt förklarats som en ankelskada, vilket givetvis är nonsens. Nu återstår endast fem dagar av transferfönstret i England och om en deal ska bli av vill det nog till att det sker framsteg ganska snart.

Dybalas agent tillbaka i Turin

Vi spinner vidare på nyheten ovan och inkluderar Paulo Dybala till karusellen som nu råder. Samstämmiga rapporter gör som bekant gällande att Romelu Lukaku och Paulo Dybala kommer ingå i en bytesaffär mellan Manchester United och Juventus och att det egentligen bara handlar om ett beslut från juventusspelaren.

Nu uppger Calciomercato att Dybalas agent, Jose Antun, har varit i London de senaste tre dagarna för möte med Ed Woodward och diskuterat affären. Fabio Paratici, sportdirektör i Juventus, ska också ha deltagit i mötet, där det även sägs att Mario Mandzukic kan bli en del av affären. Enligt Football-Italia, som hänvisar till La Gazzetta dello Sport och Tuttomercatoweb ska Mandzukic ha kommit överens med United om ett tvåårskontrakt värt €6 miljoner per säsong. Affären uppges inte vara en del av den som berör Lukaku och Dybala. Prislappen sägs ligga på €15 miljoner.

Även Duncan Castles på The Times hakar på. Han menar att italienarna ska vara nöjda med att knyta till sig Lukaku utan att behöva betala någon transfersumma, samtidigt som man kan göra sig av med två stora löneposter i form av Dybala och Mandzukic, dels för att lätta på budgeten i och med Cristiano Ronaldos veckopeng, men även Matthijs de Ligt dito.

Calciomercato hänvisar till La Repubblica, som menar att Antun nu ska vara tillbaka i Turin och att de kommande timmarna (dagarna troligtvis) kommer bli betydelsefulla.

Maguire i Manchester

Harry Maguire kommer inom kort presenteras som Manchester Uniteds tredje nyförvärv. Det enda som återstår är bara de så kallade formaliteterna. Nedan finns rörliga bilder där han bevittnas i Manchester.

Förlust för O’Hara i debuten

Manchester Uniteds utlånade målvakt, Kieran O’Hara förlorade under gårdagen i sin debut med Burton Albion mot Ipswich Town med 1-0.

Grattis, Valencia!

Sist men inte minst passar vi på att gratulera Antonio Valencia som nyligen lämnade Manchester United efter lång och trogen tjänst.