Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Han är i mina ögon nummer två i United

Embed from Getty Images

Uniteds målvaktstalang Dean Henderson skrev på nytt kontrakt med klubben och lånades sedan ut till Sheffield United igen. Här går vi igenom våra tankar om det, och om Henderson faktiskt har någon framtid i Manchester United.

Med ett år kvar på sitt gamla kontrakt har Dean Henderson förlängt kontrakt. Dina spontana tankar om det?

Marcus Beijar: Givetvis det enda rätta. Han är i mina ögon nummer två i United, även om han förstås är oprövad i Premier League. Bättre än Grant och Pereira och skulle det gälla att vara reserv bakom de Gea skulle han göra det minst lika bra som Romero.

Elias Hallström: Givetvis bra att vi förlänger med en ung och lovande spelare, men med tanke på att Henderson aldrig stått en seniormatch för United, plus att vår nuvarande målvaktssituation där de Gea sannolikt kommer förlänga sitt kontrakt och att Romero finns som back-up, känns det på kort sikt mest som en axelryckning, givet att han dessutom lånas ut igen.

Victor Laag: Kul! Det är en stor målvaktstalang och det känns rimligt att United vill säkra Hendersons framtid. Han har gjort det fantastiskt i League One och Championship de två senaste åren och det här betyder på något vis att han kommer att ges möjligheten att få kämpa om en framtid i Manchester United.

Adam Fröberg: Skönt, viktigt, bra. En väldigt stor målvaktstalang som vi ska hålla hårt i.

Mikael Österdahl: Att det givetvis är fantastiskt för United att säkra Henderson på ett relativt långt kontrakt, även om det väl i slutändan handlar om att få betalt när han lämnar klubben.

Gustav Brinck-Larsen: Jättebra, han är ju uppenbarligen en supertalang som klubben bör se till att ha rättigheterna till fortfarande.

Kontraktet skrevs på 3+1 år, vad tänker du om det?

Marcus Beijar: Det är väl i sig helt okej sett till att det är en målvakt man inte ännu sett på de stora scenerna. Samtidigt hade han fått sina fem år om klubben på allvar trott att han är en framtida förstekeeper.

Elias Hallström: Borde kanske varit längre, men det ligger nog på Henderson själv. Framtiden i United är såklart oviss och därför känns kanske den här kontraktslängden mer rimlig än låt säga 5+1.

Victor Laag: Även det känns som en rimlig längd på kontraktet. Om han nu inte blir förstamålvakt i Manchester United, har vi nu möjligheten att få rejält betalt för honom vid en eventuell försäljning.

Adam Fröberg: Förståeligt med tanke på att klubben säkerligen vill se hur han utvecklas ytterligare utan att ha honom fast på ett jättelångt kontrakt, medan Henderson själv nog vill se hur situationen ser ut i United fortsättningsvis med en De Gea på ett nytt kontrakt (mest troligt).

Mikael Österdahl: Känns som en rimlig tid för båda parterna. United vill förstås ha ett så långt kontrakt som möjligt, medan Henderson nog känner ett behov av att ha vid frihet.

Gustav Brinck-Larsen: Ganska rimligt med tanke på hans ålder och status i laget.

I samband med förlängningen blev det officiellt att han går till Sheffield United på lån igen. Vad tycker du om det?

Marcus Beijar: Också det enda rätta. David de Gea kommer att stå alla ligamatcher, Romero kommer att stå i cuperna (i alla fall i förstaskedet i Ligacupen och EL) och det är pärlor för svinen att ha Henderson som tredjekeeper. Hade Romero av någon orsak dragit hade jag varit mer tveksam.

Elias Hallström: Bättre att spela Premier League-fotboll varje vecka än att spendera tid på Old Traffords läktare. Kommer tillbaka till Sheffield United och således en miljö han kan sedan innan. Viktigt.

Victor Laag: Att han förtjänar att få chansen i Premier League. Bättre det än att han ska slåss om rollen bakom De Gea. Med tanke på den säsongen han hade ifjol med Sheffield United kommer han behöva göra bort sig rejält för att inte få spela från start i Premier League.

Adam Fröberg: Helt rätt. Kommer till en klubb och tränare som han känner sedan förra årets lånesejour där. Får nu välbehövlig Premier League-erfarenhet.

Mikael Österdahl: Perfekt! Sheffield United älskar redan Henderson och han går in som självskriven förstamålvakt med mandat att göra misstag utan att riskera petning. En säsong i Premier League är precis vad han behöver.

Embed from Getty Images

Gustav Brinck-Larsen: Mycket bra, nästan den ultimata utlåningen på förhand. De Gea kommer stanna, oavsett om han skriver på nytt kontrakt eller inte, och då är det utmärkt att Henderson lånas ut till en klubb han redan varit i (och gjort succé med) med en tränare som verkar älska honom.

Handen på hjärtat, kommer Dean Henderson någonsin bli förstemålvakt i Manchester United?

Marcus Beijar: Nej. Skriver David de Gea på för 4-5 nya år så kommer Henderson att dra förr eller senare. Henderson är trots allt för bra för att vänta ut de Gea så länge.

Elias Hallström: Nej, men det baserar jag inte på hans kvaliteter utan snarare att United inte kommer våga satsa på honom när de Gea försvinner. Han kommer nog inte ha tålamod att vänta heller.

Victor Laag: Nej, det tror jag väl ändå inte. Potentialen finns där helt klart, men steget uppåt är fortsätt väldigt långt. Plus att De Gea ska lämna innan och att ledningen fullt ut ska våga ge Henderson förtroendet. Jag hoppas, men tror att det blir lite för svårt.

Adam Fröberg: Om De Gea skriver på ett sexårskontrakt (vilket det ryktas starkt om) har jag tyvärr svårt att se det. Då ska antingen De Geas kurva gå stuprakt nedför, skära sig mellan spanjoren och klubben eller Henderson nå spektakulära höjder på lån i annan klubb. Att Henderson skulle vänta sex år på sin chans i United ser jag som uteslutet.

Mikael Österdahl: Förmodligen inte. Jag är övertygad om att han kommer vara ordinarie i en toppklubb om några år, men om De Gea signerar kontraktet det ryktas om så uppstår ingen lucka i United. Jag tror heller inte att Henderson någonsin kommer acceptera en plats som reserv. Så chansen är väl egentligen om lämnar för att sedan återkomma när De Gea en dag försvinner.

Gustav Brinck-Larsen: Det beror helt på de Gea. Lämnar han nästa eller nästnästa sommar kan Henderson mycket väl bli den som tar över, stannar spanjoren måste Henderson se sig om efter en permanent klubb. Potentialen har han verkligen, men jag har svårt att se honom peta de Gea, platsen måste öppna upp sig.