Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Alex Fojticek utlånad till Stalybridge Celtic

Embed from Getty Images

Manchester United fortsätter att låna ut målvakter. På måndagskvällen meddelade klubben att Alex Fojticek går på lån till Stalybridge Celtic, till vardags hemmahörande i Northern Premier League. 

Efter att tidigare i sommar ha lånat ut Kieran O’Hara till Burton Albion och Dean Henderson till Sheffield United meddelade Manchester United på måndagskvällen om nästa målvaktsutlåning. Den här gången är det slovakiske junioren Alex Fojticek som packar väskorna. 19-åringen kommer att spendera åtminstone ett halvår i Stalybridge Celtic i Northern Premier League. Manchester United uppger att utlåningen sträcker sig över hela säsongen, medan Stalybridge Celtic meddelar att kontraktet sträcker sig till den 5 januari.  Oavsett längden på avtalet så kommer Fojticek att vara tillgänglig för spel med Manchester Uniteds reserver.

Fojticek kom till Manchester United år 2016 och har sedan dess hållit till i juniorleden. Förra säsongen blev det sex framträdanden i juniorligan och två i reservlagsligan.

Stalybridge Celtic spelar som sagt i Northern Premier League som är den sjunde högsta serienivån i England. Northern Premier League är indelad i Premier Division, samt Division One North och South. Fojticeks nya klubb slutade på en 17:e plats i den 22 lag starka Premier Division ifjol. Slovakens sorti lär öppna upp för Matej Kovar i reservlaget medan tjeckiske Ondrej Mastny kan tänkas få förtroendet hos juniorerna.

Vi önskar Alex Fojticek lycka till!