Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Llorente ryktas in; Dagens Lukaku; Eriksen föredrar Spanien

Dagens nyhetssvep bjuder på flera rader om Romelu Lukaku, däribland hans tillfälliga frånvaro från Manchester United men givetvis en hel del gällande flyttryktena. I övrigt rapporteras det om att en 34-årig spanjor kan ersätta belgaren, samt att United nu tycks avsluta jakten på Christian Eriksen.

Utöver det noterar vi att United nobbar ett lånebud på Chris Smalling, samt att Diego Forlán nu lägger skorna på hyllan.

Llorente ryktas in

Med Romelu Lukaku på väg bort från Manchester United kommer nu Gianluca Di Marzio med smått sensationella uppgifter, nämligen att United skulle vara intresserade av Fernando Llorente.

Spanjoren, som senast tillhörde Tottenham, är i dagsläget kontraktslös och kan alltså ses som ett alternativ om Lukaku skulle försvinna. Och med tanke på att 34-åringen är en så kallad free agent, har han teoretiskt sett möjlighet att skriva på för United efter klockan 18 imorgon, då det engelska transferfönstret stänger. Det ska dock sägas att varje lag måste registrera alla spelare och skicka in den fullständiga truppen kort efter att fönstret stänger, vilket i sådana fall skulle innebära att Llorente inte kan bli spelklar för United förrän i januari nästa år.

Skulle det finnas ett konkret intresse från Uniteds sida skulle ett sådant här scenario kunna innebära att man kan släppa Lukaku och ändå få in en ersättare. Belgaren har ryktats fram och tillbaka till Inter och Juventus, där nu den förstnämnda klubben ses som det troligaste alternativet.

Enligt Simon Peach på BBC ska dock uppgifterna om Llorente ha kommit som en överraskning för representanter hos United. Det återstår även, enligt Peach, fortsatt att se hur Lukaku och Dybala-affären påverkar en potentiell flytt för Mario Mandzukic i Juventus, som även han har ryktats vara på väg till United.

United avslutar jakten på Eriksen – som uppges föredra Spanien

Embed from Getty Images

Vi närmar oss som bekant deadline day vilket också gör att en hel del rykten hinner poppa upp under dagen, för att sedan svalna eller övertas av nya. Från en början hette det att Manchester United skulle vara intresserade av Tottenhams Christian Eriksen och att en eventuell affär låg inom räckhåll.

Men dessa rykten går nu bland annat Andy Mitten och Simon Stone, bägge med bra insyn vad gäller United, ut och skjuter ned, när man istället skriver att United nu avslutar jakten, eller åtminstone avtar den, då man anser att om Eriksens intention är att lämna londonklubben så är det i sådana fall Spanien som gäller.

Stone skriver ändock att United är i kontakt med andra transfermål, men att chanserna att få till någon affär är tämligen små, då det är såpass nära inpå stängning.

Lukakus agent i London

Det blir mycket Lukaku idag, vare sig man vill eller inte. Som nämnts ovan tyder det mesta på att 26-åringen har gjort sitt i Manchester United och riktar istället in sig på en flytt till Italien. Först snackades det om Inter. mycket på grund av Antonio Conte, sedan kom Juventus in i bilden med en missnöjd Paulo Dybala, och sedan sprack det. Därmed är vi tillbaka på ruta ett med Inter igen.

Enligt Mirror ska Lukakus agent, Federico Pastorello, befinna sig i London tillsammans med Inters VD, Zhang Kangyang, för att få till ett bud som kan matcha Uniteds värdering av sin anfallare.

Ska man sedan tro Matt Law på Telegraph så har klubbarna gjort framsteg gällande en affär, där framför allt Inter sägs vara optimistiska om att nå en överenskommelse.

United har tidigare nekat ett bud på £54 miljoner och uppges kräva betydligt mer, nämligen £80 miljoner, vilket är fem miljoner mer än vad man köpte loss honom för från Everton för två år sedan.

Slutligen rapporterar Mirror att förhandlingarna mellan Juventus och United angående Mario Mandzukic inte bör avskrivas helt, där italienarna möjligen kan tänka sig att betala £60 miljoner för Lukaku, samtidigt som man värderar sin kroatiske anfallare till omkring £20 miljoner.

Mer Lukaku

Ännu mer Lukaku? Ja, när vi ändå är igång så passar vi på att göra en uppdatering vad gäller belgarens frånvaro från Manchester United de senaste dagarna. Som vi rapporterade om igår befinner sig alltså Lukaku hemma i Belgien, där han för närvarande tränar med sin gamla klubb, i vilken han en gång i tiden slog igenom, nämligen Anderlecht.

Uppgifter från Adam Crofton på nylanserade sajten The Athletic skriver att United begär att han ska komma tillbaka samt att böter är att vänta. Någon konversation med Ole Gunnar Solskjaer uppges dock inte ägt mellan parterna.

Vidare menar Crofton att Lukaku gått ”Awol”, det vill säga lämnat sin befattning utan tillåtelse, som en protest mot att Ed Woodward vägrar att acceptera bud som understiger £75 miljoner.

Everton intresserat av Smalling – stannar i United

Med Harry Maguire som det senaste nytillskottet i försvarsbesättningen sitter Manchester United nu med hela sju (!) mittbackar i truppen och således en eller två för många.

Den här situationen har därför Everton uppfattat och förhört sig om att plocka in Chris Smalling på lån. Något som dock inte kommer ske, om vi ska tro Simon Stone.

Samstämmiga uppgifter kommer även från Sky Sports, som menar att Solskjaer ser Smalling som en väsentlig del i Uniteds backlinje nästa säsong, tillsammans med bland annat Victor Lindelöf och Harry Maguire.

Smalling signerade nytt kontrakt med United så sent som i december föregående år.

Welbeck till Watford

För den som undrar var Danny Welbeck kommer hålla till under säsongen som stundar, kan vi konstatera att det blir i Watford. Den unitedfostrade anfallaren lämnar därmed Arsenal efter fem år och flyttar ytterligare några mil norrut, till Vicarage Road.

Forlán avslutar karriären

Till sist kan vi meddela att Diego Forlán nu väljer att lägga skorna på hyllan. Den uruguayanske anfallaren tillhörde United mellan 2002-2004 men slog aldrig riktigt igenom. På 63 matcher noterades Forlán endast för tio mål, det ska dock sägas att två av dem kom på Anfield när United besegrade Liverpool med 2-1.

Vill ni läsa mer om Forlán, eller kanske återuppleva några av hans mål, rekommenderar vi Mickes artikel från tidigare i våras, när vi uppmärksammade hans fyrtioårsdag.