Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Chelsea 4-0

Embed from Getty Images

Hörni! Hur gött är det inte att säsongen är igång? Vilken fullkomligt briljant andra halvlek Manchester United stod för när Chelsea besegrades på Old Trafford. Tre pinnar, fyra mål framål och noll insläppta bakåt blir facit efter Premier League-premiären.

Det såg varken ut som att Harry Maguire eller Aaron Wan-Bissaka har gjort någonting annat än att spela i den här backlinjen. Den förstnämnda får högst betyg av alla, men den sistnämnda är inte långt efter. Andra notabla spelarinsatser stod bland annat Anthony Martial, Marcus Rashford och Victor Lindelöf för. Varför får ni läsa nedan!

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

En trygg insats, en hållen nolla och sju räddningar ger en sjua i betyg. Skönt att se honom med självförtroende mellan stolparna på Old Trafford igen.

Aaron Wan-Bissaka: 8

Bläckfiskbenen stoppade Chelsea-anfall på Chelsea-anfall. Och trots att han låg fel positionsmässigt vid ett tillfälle i den första halvleken, vilket nästan resulterade i ett baklängesmål, så bidrog han med en så pass imponerande insats i övrigt att han förtjänar ett högt betyg. Äntligen är högerbackspositionen fylld för en överskådlig framtid.

Victor Lindelöf: 7,5

Såg trygg och bekväm ut bredvid Harry Maguire i mittlåset och fick dra nytta av sin fina uppspelsfot. Missade vid ett par situationer men stod allt som allt för en bra insats.

Harry Maguire: 8,5

Vilken superdebut av engelsmannen. Såg – som sagt – ut som att han inte har gjort någonting annat än att leda den här backlinjen. Vann allt på huvudet och ställde knappt en fot fel på hela matchen. Passningsfoten kommer också den vara extremt nyttig under den nyss startade säsongen, och även en lång tid efter det.

Embed from Getty Images

Luke shaw: 6

Inte 24-åringens bästa match i United-tröjan, men likväl inte katastrofal på något vis. Hade det tufft under den första kvarten med både felpassningar och missade defensiva aktioner. Spelade dock upp sig och visade absolut tillräckligt för ett godkänt betyg. Måste dock, vilket jag påpekat X antal gånger, utvecklas i den sista tredjedelen.

Scott McTominay: 6,5

Öppnade matchen sisådär och fick inte riktigt kontroll på det centrala mittfältet förrän till den andra halvleken. Därifrån och framåt var han både nyttig och viktig.

Paul Pogba: 6,5

Den första halvleken i sig är underkänd från fransmannens sida. Betydligt bättre i den andra och med två framspelningar på kontot förtjänar han absolut ett godkänt betyg.

Marcus Rashford: 8

Utbytt 86′. Sliter hårt matchen igenom och aktionen vid 3-0-målet är fenomenal. Löpningen, mottagningen och avslutet är av högsta klass. Straffen sitter där den ska den också – högt, hårt och kliniskt. Annars en blandad insats emellanåt av Uniteds nummer tio. Behöver göra det en aning enklare för sig i vissa situationer, men totalt sett såg det utan tvekan mycket lovande ut.

Embed from Getty Images

Andreas Pereira: 6,5

Utbytt 74′. Utöver den lysande insatsen vid framspelningen till Anthony Martials 2-0-mål så stod brassen för en godkänd insats, men inte särskilt mycket mer. Missar flera viktiga bolltouch och passningar, men bidrar också med en finurlighet och arbetskapacitet som gynnar laget.

Jesse Lingard: 7

Utbytt 86′. Behöver hota en aning mer framåt, men hans presspel och allmänna insats är definitivt bra. Viktigt för laget att han håller uppe prestationsnivån den här säsongen.

Anthony Martial: 8

Tröja nummer nio har han fått tillbaka, men har han även fått tillbaka formen från tiden med just den siffran på ryggen? Indikationerna från den första matchen tyder åtminstone på det. En riktigt bra insats av fransmannen. Hotade ständigt och tog sig emellanåt fram helt på egen hand. Bra i det öppna spelet också där han starkt höll i bollen, vilket var väldigt nyttigt för hela laget. Fick dessutom kröna det hela med ett mål.

Daniel James: 7

Inbytt 74′. Oerhört fint att James fick näta i sin första Premier League-match. Förlorade sin far precis före flytten till United och har inte varit något annat än ett ultraproffs sedan dess. Jag fick nästan en tår i ögat när han passionerat sprang och firade med fansen, för att sedan lyfta händerna upp emot himlen. Bra insats överlag dessutom – hans speed kommer hota vilket lag som helst.

Embed from Getty Images

Mason Greenwood: N/A

Inbytt 86′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Juan Mata: N/A

Inbytt 86′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Res med oss till Manchester!